Sofia Times Magazine
 
Πρωτοσέλιδο
21.02.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash
Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Συνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

Madagascar
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Το SofiaTimes.com αναβαθμίστηκε...
01.09.14
Αγαπητέ αναγνώστη,

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 το SofiaTimes.com μετά από μία σειρά ετών, αναβάθμισε τις υπηρεσίες του και πλέον είναι φιλικότερο στον τελικό χρήστη.

Στον παρών ηλεκτρονικό ιστότοπο, μπορείτε να διαβάσετε μία σειρά από 25.000 και πλέον άρθρα και ειδήσεις, που απασχόλησαν την ομογένεια τα τελευταία 14 χρόνια.

Σας ευχαριστούμε που καθημερινά περισσότεροι από 2.500 μοναδικοί επισκέπτες, διαβάζετε 10.000 και πλέον ειδήσεις και άρθρα που δημοσιεύει η συντακτική ομάδα του Sofia Times Magazine.
Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Αριάννα Στασινοπούλου - Χάφινγκτον: «Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση»
13.06.14
«Με αισιοδοξία και πνεύμα καινοτομίας, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση» τόνισε η Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, η οποία παρουσίασε το καινούριο της βιβλίο «Thrive» σε ομογενειακή συγκέντρωση στην Αστόρια, ανακοινώνοντας παράλληλα την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας Huffington Post, προς το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Τόσο στην ομιλία της στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), όσο και σε δηλώσεις της μετά την εκδήλωση, η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και επιχειρηματίας, η οποία ίδρυσε το γνωστό ειδησεογραφικό ιστότοπο, ανέφερε ότι για την ίδια «σημαίνει πολλά» το γεγονός ότι μετά από ένδεκα χώρες, η Huffington Post «πρόκειται να γίνει και στην πατρίδα μου», επισημαίνοντας ότι «σύντομα, θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις». Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΙΒΜ αγόρασε εταιρεία ομογενή
12.06.14
H ΙΒΜ αγόρασε έναντι ενός μεγάλου ποσού (που δεν δημοσιοποιήθηκε) την εταιρεία Cognea του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Ζάκου, εφευρέτη του MyCyberTwin ('Αλλος μου Εαυτός). Ο ομογενής εφευρέτης και επιστήμονας, που θεωρείται «μάγος της Πληροφορικής», με δηλώσεις του στον «Νέο Κόσμο», εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από αυτή την εξέλιξη. «Μια μικρή, προηγμένης τεχνολογίας εταιρεία από την Αυστραλία, κάνει την παρουσία της στην παγκόσμια σκηνή. Μέσω της ΙΒΜ, γνωρίζω ότι το όραμά μας για την ΑΙ (Artificial Intelligence), θα γίνει πραγματικότητα και θα επηρεάσει την ανθρωπότητα με τόσους πολλούς θαυμάσιους τρόπους. Ένα νέο κεφάλαιο μόλις ξεκινά» είπε. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Κέντρο για τη Σύγχρονη Ελλάδα
11.06.14
Με στόχο την ενίσχυση και την διεθνοποίηση των ελληνικών σπουδών, αλλά και την εντατικοποίηση των επιστημονικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ιδρύθηκε χθες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου το Κέντρο για την Σύγχρονη Ελλάδα (CeMoG), με την πρωτοβουλία της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και την υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση των εγκαινίων ήταν ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλης Σκουρής, απόφοιτος και ο ίδιος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, ο οποίος ανέλυσε την ιστορία των ελληνογερμανικών επιστημονικών σχέσεων, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Πέτερ-Αντρέ Αλτ, η κοσμήτορας του Τμήματος Φιλοσοφίας Ντόρις Κόλες, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικής και Λατινικής Φιλολογίας Μιλτιάδης Πεχλιβάνος και η υπεύθυνη των οικονομικών του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" Χριστίνα Λαμπροπούλου. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Ομογενείς τιμήθηκαν για την προσφορά τους
10.06.14
Εννέα ομογενείς συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους περίπου 800 Αυστραλούς που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, με την ευκαιρία της εορτής των γενεθλίων της βασίλισσας που γιορτάσθηκε τη Δευτέρα στην Αυστραλία (δημόσια αργία) Την υψηλότερη διάκριση, (Dame), έλαβε η απερχόμενη κυβερνήτης της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝΟ) Μαρία Μπασίρ. Μεταξύ των ομογενών που τιμήθηκαν είναι και ο πρώην Εργατικός βουλευτής, Δημήτριος Φούρας, ο οποίος σημείωσε πως είναι μεγάλη τιμή και αναγνώριση για τον πολυπολιτισμό, που ένας άνθρωπος γεννημένος στην Ελλάδα, μπόρεσε να φτάσει μέχρι το αξίωμα του προέδρου της Βουλής του Κουίνσλαντ. Ο Δημήτρης Φούρας είναι αδελφός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Φούρα. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Δημιουργικό Εργαστήρι για τα ελληνόπουλα της Πόλης
10.06.14
Μουσική, ποιήματα και καλοκαιρινή διάθεση περιείχε το πρόγραμμα που ετοίμασαν οι μικροί μαθητές του Δημιουργικού Εργαστηρίου Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου, στην Κωνσταντινούπολη, στην γιορτή με την οποία ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά. Τα παιδιά μάγεψαν με τις ερμηνείες τους, το χορό τους κι όπως ήταν φυσικό με τον τρόπο τους έκαναν τους μεγάλους να γελάσουν. Στο τέλος της γιορτής ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι σε όλους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Σειρά βασισμένη σε βιβλίο του Χρ. Τσόλκα
09.06.14
Η Αμερικανίδα σκηνοθέτης Λίζα Χολόντεκο (The Kids Are All Right) σκηνοθετεί τα πρώτα επεισόδια της σειράς «Το Χαστούκι» που βασίζεται στο πολυβραβευμένο βιβλίο του ομογενή συγγραφέα της Αυστραλίας, Χρήστου Τσιόλκα, που κυκλοφόρησε το 2008. Όπως και στην Αυστραλία, έτσι και στις ΗΠΑ, θα γυριστούν οκτώ επεισόδια για το δίκτυο του NBC. Στην Αυστραλία το βιβλίο του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα που έχει σαρώσει τα διεθνή λογοτεχνικά βραβεία πούλησε πάνω από 700.000 αντίτυπα. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Η ιστορία της Κεφαλλονιάς «Στα σκαλοπάτια τ' Ουρανού»
09.06.14
Κεφαλλονιά, 19ος αιώνας: καταπίεση, εγερτήρια κατά των τυράννων, αγρύπνια στον ναό της λύτρωσης. Αγώνες κάθε λογής, για δικαιοσύνη, αδελφοσύνη, ισότητα. Μια αξιοθρήνητη ιθύνουσα τάξη, αλλοτριωμένη, εχθρική, παραπλανημένη, άπληστη κι επιρρεπής στα κελεύσματα και στην εφήμερη λάμψη και ισχύ των αποικιοκρατών. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται το νέο μυθιστόρημα της Ευρυδίκης Λειβαδά, με τίτλο «Στα σκαλοπάτια τ' Ουρανού», από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το βιβλίο έρχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορίας, πτυχές που καταδεικνύουν το μεγαλείο της αδούλωτης ψυχής των Επτανησίων, η οποία διέσωσε τα υψηλά ιδεώδη και το δημοκρατικό φρόνημα και πέτυχε την απελευθέρωση από τους κάθε ράτσας ξενόφερτους τυράννους που στην πραγματικότητα, κοιτώντας στο βάθος της ιστορίας, καταδυνάστευσαν τα Ιόνια πέραν των 750 χρόνων, όπως τονίζει η συγγραφέας. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι Έλληνες της Νέας Ορλεάνης
08.06.14
Ίχνη της ελληνικής παρουσίας στη Νέα Ορλεάνη μπορούν να εντοπιστούν στην εποχή των αποικιών, όταν ο πλούσιος Αθηναίος έμπορος, Μιχαήλ Δράκος έφτασε στην περιοχή την δεκαετία του 1760 και παντρεύτηκε μια ντόπια. Η ελληνική κοινότητα ιδρύθηκε το 1864 από τον έμπορο βαμβακιού, πρόξενο της Ελλάδας στην περιοχή, Νικόλα Μπενάκη, απόγονο γνωστής οικογένειας των Αθηνών και αποτελεί την πρώτη ελληνορθόδοξη κοινότητα στην αμερικανική ήπειρο. Δύο χρόνια μετά, χτίστηκε σε αγροτεμάχιο του Μπενάκη η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, μισό αιώνα πριν την ίδρυση της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Η Νέα Ορλεάνη γιορτάζει την ελληνική της πλευρά εδώ και 41 χρόνια με το δημοφιλές Ελληνικό Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Μάιο, το τριήμερο της Ημέρας Μνήμης των Πεσόντων Στρατιωτών (Memorial Day). Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σε λιγότερα σχολεία διδάσκονται τα ελληνικά
08.06.14
Στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών, με τη συμμετοχή εκατό περίπου εκπαιδευτικών Νεοελληνικών. Στο συνέδριο παρουσίασαν μελέτες τους δεκαοκτώ εκπαιδευτικοί. Οι σύνεδροι έθιξαν πολλά θέματα ενώ μοιράστηκαν στους εκπαιδευτικούς διδακτικές ενότητες για να εμπλουτίσουν το διδακτικό υλικό τους. Ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι τα κρατικά σχολεία τα οποία διδάσκουν την ελληνική γλώσσα όλο και λιγοστεύουν στη Βικτώρια.   Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Ελληνίδα η πρώτη γυναίκα σπορτκάστερ
02.06.14
Στην Αυστραλία οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταδίδονται αποκλειστικά από την κρατική ραδιοτηλεοπτική υπηρεσία Special Broadcasting (SBS). Η SBS έχει τα αποκλειστικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου -ανάμεσά τους και των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας στον 3ο Όμιλο της διοργάνωσης. Οι αγώνες της Εθνικής Ελλάδας θα μεταδίδονται αποκλειστικά και από το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, σε μετάδοση της Βάσως Μώραλη. Για τη Βάσω Μώραλη θα πρέπει να σημειωθεί ότι SBS την αναφέρει ως την πρώτη γυναίκα που μετέδωσε ποτέ ποδοσφαιρικούς αγώνες.Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Ο ρόλος της Λήμνου στην εκστρατεία της Καλλίπολης
27.05.14
Στο παραλιακό προάστιο Albert Park της Μελβούρνης θα στηθεί ένα μπρούτζινο άγαλμα που θα απεικονίζει μια νοσοκόμα και έναν στρατιώτη στη Λήμνο, για να αναδείξει -αλλά και να θυμίζει στις επόμενες γενιές- τον ρόλο που έπαιξε το νησί του Αιγαίου στο σημαντικότερο κεφάλαιο της αυστραλιανής πολεμικής ιστορίας. Την πρωτοβουλία για το άγαλμα αυτό έχει η επιτροπή Lemnos Gallipoli Commemorative Committee, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παράρτημα Βετεράνων Αυστραλών (RSL). Μάλιστα για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου οι δυο φορείς δίνουν μεγάλη χοροεσπερίδα το Σάββατο 28 Ιουνίου στο St Kilda Town Hall. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο τελικό στάδιο η ανακαίνιση του ιστορικού μοναστηριού Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου
26.05.14
Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η μεγάλη ανακαίνιση του ιστορικού μοναστηριού Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, της μοναδικής αυτής «Ροτόντας» της Μέσης Ανατολής, ενός έργου που πραγματοποιείται με τις ευλογίες του πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής , Θεοδώρου Β΄. Όπως γράφει η ιστοσελίδα pyramisnews.gr, τα επίσημα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες (η ημερομηνία δεν έχει καθορισθεί ακόμη), με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, παρουσία των προκαθημένων ορθοδόξων εκκλησιών και αρχηγών κρατών. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, "η αποκατάσταση του συγκροτήματος της αρχαίας Βασιλικής και Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, η οποία αποτελεί πανορθόδοξο και παναθρώπινο προσκύνημα μεγάλης θρησκευτικής και πνευματικής σπουδαιότητας, αποτελεί την κορωνίδα της πολυδιάστατης ανακαινιστικής δράσης του Μακαριωτάτου"Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Βιβλίο για τον Κίσινγκερ από τον Ευγένιο Ρωσσίδη
25.05.14
Σαράντα χρόνια μετά από τις κινητοποιήσεις ελληνοαμερικανικών φορέων και το σχηματισμό του «ελληνικού λόμπι», λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, η Ομογένεια εξακολουθεί να έχει την «ίδια, βασική αδυναμία» και τις «ίδιες δυνατότητες», τόνισε ο βετεράνος πολιτικός και παράγοντας του Ελληνισμού της Αμερικής, Ευγένιος (Γουτζίν) Ρωσσίδης, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI). Παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο στο «Κυπριακό Σπίτι» στο Μανχάταν, που έχει τον τίτλο: «Ο Κίσινγκερ και η Κύπρος: Μία μελέτη στην ανομία», ο κ. Ρωσσίδης υπογράμμισε την «έλλειψη συντονισμού» στον ομογενειακό χώρο για την προώθηση στην Ουάσιγκτον των θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, τονίζοντας ότι «τα παθήματα δεν μας έχουν γίνει μαθήματα».Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Χιου Τζάκμαν: «Εχω ελληνικό αίμα και θέλω να επισκεφτώ την Ιο, το νησί του προπάππου μου»
24.05.14
Την επιθυμία να επισκεφτεί την Ελλάδα για άλλη μια φορά και ειδικά το νησί από όπου έλκει την καταγωγή του, την Ίο, εξέφρασε ο διάσημος αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν. Ο Τζάκμαν βρέθηκε στη Μελβούρνη για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας X-men: Days of Future Past όπου υποδύεται και πάλι τον ρόλο του Wolverine. Κατά το πέρασμά του από το κόκκινο χαλί και ενώ τον αποθέωναν πολυάριθμες θαυμάστριες και θαυμαστές, δεχόταν συγχρόνως και ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Η δημοσιογράφος του Νέου Κόσμου, Μάγια Τζόβιτς τού συστήθηκε λέγοντας ότι εκπροσωπεί μια ελληνική εφημερίδα αλλά δεν πρόλαβε καν να του υποβάλει ερώτηση. Χειμαρρώδης ο Τζάκμαν της απάντησε: «Ξέρεις πως έχω κι εγώ ελληνικό αίμα; Ο προπάππους μου ήταν Έλληνας, Μπέλας το επώνυμο και καταγόταν από την Ίο». Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Η Κρήτη είναι μέσα στην καρδιά μου»
23.05.14
Ο 95χρονος Αυστραλός Άθα Λέγκετ, πρώην αιχμάλωτος πολέμου, είναι άρρηκτα δεμένος με τη Μάχη της Κρήτης, έχοντας για 14 ολόκληρες μέρες γνωριστεί με το σκληρό πρόσωπο της άνισης μάχης και στη συνέχεια, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια υποστεί σκληρές δοκιμασίες, ως αιχμάλωτος των Γερμανών. Ο Λέγκετ είναι από τους λίγους επιζώντες Αυστραλούς που πολέμησαν στην Κρήτη. Το Τάγμα του είχε σταλεί να υπερασπιστεί το αεροδρόμιο του Ρεθύμνου και μετά από δύο εβδομάδες σκληρών εχθροπραξιών, όσοι επέζησαν, αναγκάστηκαν να παραδοθούν. Ο Άρθουρ, με μερικούς συντρόφους του έφυγαν στα βουνά, προσπαθώντας να βρουν έναν τρόπο να δραπετεύσουν από το νησί. Νηστικοί, κατάκοποι, χωρίς πολεμοφόδια, συνελήφθησαν, μετά από μια εβδομάδα από τον εχθρό. Από κει άρχισε ο Γολγοθάς τεσσάρων χρόνων αιχμαλωσίας και καταναγκαστικών έργων, που ο ίδιος με απαράμιλλο πνεύμα αισιοδοξίας σήμερα, λέει ότι "μέσα από τον συναρπαστικό δρόμο 95 χρόνων ζωής, αυτό δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό». Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το παράπονο των ομογενών από τη Νίσυρο για τις εκλογές
23.05.14
Η μετάβαση αρκετών ομογενών από τη Νέα Υόρκη στη Νίσυρο για να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές επανέφερε ως θέμα συζήτησης στην ελληνοαμερικανική κοινότητα την ψήφο των ομογενών από τις χώρες διαμονής τους. Η περίπτωση του μικρού αυτού ακριτικού νησιού της Ελλάδας χαρακτηρίζεται ως «ενδεικτική και αντιπροσωπευτική» της «βαθιάς σχέσης» του «έξω Ελληνισμού» με τον τόπο καταγωγής του. Εκτός από το γεγονός ότι μετέβησαν εξήντα και πλέον ομογενείς στη Νίσυρο για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους, ο δήμαρχος που εξελέγη από τον πρώτο γύρο των εκλογών, με υπολογίσιμη διαφορά, είναι ο πανεπιστημιακός Χριστοφής Κορωναίος, ο οποίος έζησε για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, συμμετείχε ενεργά σε ελληνοαμερικανικούς φορείς και θεωρείται από τους συμπατριώτες του «κομμάτι της Ομογένειας». Ο Γιώργος Ανδριώτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής, ο οποίος ήταν ένας απ' αυτούς που ψήφισε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ψήφος των ομογενών θα είναι ευεργετική και για τις "δυο μεριές", ιδιαίτερα για την Ελλάδα, λόγω της ανάγκης για στήριξή της σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά και της μόνιμης ανάγκης για βοήθεια στα εθνικά θέματα». Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας - Ελλάδας
22.05.14
Την σύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας - Ελλάδας ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας κα Τζούλι Μπίσοπ συνοδευόμενη από τον ομοσπονδιακό Φιλελεύθερο βουλευτή της εκλογικής περιφερείας Barton κ. Νίκο Βαρβαρή. Η κα Μπίσοπ η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην περιοχή του εμπορικού κέντρου του Earlwood που έχει σημαντικό ελληνικό πληθυσμό, όπου και ανακοίνωσε την σύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αυστραλίας - Ελλάδας (Australia/Greece Parliamentary Group) με πρόεδρο τον κ. Βαρβαρή και σκοπό τη σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών. Αντιπρόεδρος της ίδιας επιτροπής είναι η ομογενής βουλευτής του Εργατικού κόμματος Μαρία Βαμβακινού.Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Για το συνολικό του έργο θα τιμηθεί ο Χ. Χατζής
22.05.14
Ένας Έλληνας που κοσμεί τον κόσμο με το ξαναβάφτισμα της μουσικής στην κλασική της φόρμα είναι ο συνθέτης Χρήστος Χατζής, ο οποίος ζει μόνιμα στο Τορόντο. Κορυφαίος μουσουργός και συνθέτης, καθηγητής στο Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ξεκίνησε από τον Βόλο με το ταλέντο του, κατακτώντας την παγκόσμια μουσική σκηνή με την πληθωρική χαρισματική φύση του και τη γνήσια προσήλωσή του στην υπαρξιακή αναζήτηση. Το έργο του «Κωνσταντινούπολη», τον έχει κατατάξει στους κορυφαίους συνθέτες του κόσμου χαρίζοντάς του παγκόσμια καταξίωση. Παρότι μουσουργός των δυτικών ήχων, ο Χρήστος Χατζής θυμάται την Ανατολή του όταν έψελνε στην εκκλησιά του Βόλου. Ο διεθνής συνθέτης τιμάται στις 6 Ιουνίου από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς του Τορόντο για το συνολικό του έργο και «χαίρεται χαράν μεγάλην». «Οι μετανάστες είναι πάντα η μηχανή που ανανεώνει οικονομικά και πολιτιστικά κάθε χώρα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Ομογενής «ταξιδεύει» τους Αυστραλούς
21.05.14
Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Consolidated Travel, ο οποίος ανήκει στον ομογενή Σπύρο Αλυσανδράτο, θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση της Αυστραλίας και μέσα στις εκατό κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του πλανήτη. Συγκεκριμένα κατέχει την 46η θέση παγκοσμίως. Έτσι δεν είναι τυχαίο που ο ομογενής επιχειρηματίας έπεισε τη Singapore Arlines, μια από τις κορυφαίες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να ξαναρχίσει τις πτήσεις από την Αυστραλία προς την Αθήνα. «Χρησιμοποιήσαμε τη 40χρονη συνεργασία για να πείσουμε τη Singapore Arlines να πετά στην Αθήνα κατά τους θερινούς μήνες. Φέτος κάνει δύο πτήσεις την εβδομάδα, αλλά ελπίζουμε του χρόνου να βάλουν και τρίτη πτήση» είπε ο κ. Αλυσανδράτος.Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
«Το φως που καίει» στην Αυστραλία
20.05.14
Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας και το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ, μαζί με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, και το φεστιβάλ Αντίποδες θα παρουσιάσουν στην ομογένεια το θεατρικό έργο «Το φως που (πάντα) Καίει», του Κώστα Βάρναλη σε δραματουργική επεξεργασία-διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Κολοβού. Πρόκειται για ένα έργο-σχόλιο για την εξουσία με πρωταγωνιστές τον Χριστό και τον Προμηθέα, δύο προσωπικότητες-σύμβολα του μύθου και της ιστορίας. Οι παραστάσεις στο Σίδνεϊ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουνίου στο Factory Theatre. Η παράσταση στη Μελβούρνη θα γίνει το Σάββατο 5 Ιουλίου στης 7.30μμ στο Athenaeum Theatre. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Αυστραλία
19.05.14
Αφιερωμένο στους πρόσφυγες που επέζησαν της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 και διέφυγαν στην Αυστραλία είναι το βιβλίο Flames on the Water - Tears in the Sea (γραμμένο στην αγγλική γλώσσα) του ομογενή πανεπιστημιακού δρα Κωνσταντίνου Αρώνη, που παρουσιάστηκε στη Μελβούρνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο δρ Αρώνης είναι καρδιολόγος, καθηγητής ιατρικής και επιστήμων ερευνητής, με έδρα τη Βρισβάνη. Πολλά άρθρα του, επιστημονικού ενδιαφέροντος για την καρδιολογία έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Επί του παρόντος, είναι διευθυντής των Καρδιακών Υπηρεσιών στο νοσοκομείο Holy Spirit Northside και επισκέπτης στο νοσοκομείο Prince Charles.Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Ελληνικά κρασιά στο Μόντρεαλ
16.05.14
Με τη συμμετοχή σπουδαίων οινοκριτικών του Κεμπέκ αλλά και ανθρώπων της βιομηχανίας της εστίασης πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου έκθεση- επίδειξη ελληνικών κρασιών στο Μόντρεαλ, υπό τον συντονισμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Περισσότερα από 37 οινοποιεία της Ελλάδας παρουσίασαν τα κρασιά τους στους οινοκριτικούς, αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις για τη νέα ελληνική εποχή στην παραγωγή κρασιού, που συζητείται έντονα στους κύκλους του κλάδου. Η διευθύντρια της διοργάνωσης «All About Greek Wine», Σοφία Πέρπερα, σημείωσε: «Το Μόντρεαλ είναι η πιο ταχέως ανερχόμενη αγορά. Εδώ, οι άνθρωποι αγαπούν το κρασί του Παλαιού Κόσμου, καθώς επίσης τα κρασιά που συνοδεύουν αρμονικά το φαγητό. Γι' αυτό, οι εξαγωγές μας στο Κεμπέκ έχουν σχεδόν αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία τέσσερα χρόνια». Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυστραλοί τουρίστες στην Ελλάδα
15.05.14
Η Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει τουριστικό προορισμό για πολλούς από τις χιλιάδες των Αυστραλών που αναμένεται να επισκεφθούν τον ερχόμενο Απρίλιο την Καλλίπολη για να παραστούν στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απόβαση εκεί των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών (Anzac) που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους. Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που επισκέπτεται την Αυστραλία αυτές τις μέρες, μετά τις επαφές που είχε με παράγοντες της ομογένειας, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει να αναδείξει τον ρόλο της στην εκστρατεία της Καλλίπολης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα προβληθούν περιοχές που πέρασαν ή πολέμησαν Αυστραλοί τόσο κατά τον Πρώτο όσο και κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Έλληνας τουριστικός ακόλουθος στην Αυστραλία
14.05.14
Η Ελλάδα θα τοποθετήσει τουριστικό ακόλουθο στην Αυστραλία με έδρα τη Μελβούρνη, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ενημερώνοντας σήμερα ταξιδιωτικούς οργανισμούς της χώρας. Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης της στην Αυστραλία, με πρώτο σταθμό τη Μελβούρνη η κ. Κεφαλογιάννη είχε διαδοχικές συναντήσεις με Αυστραλούς πολιτικούς, τουριστικούς παράγοντες και ομογενειακούς φoρείς. Η πρώτη της συνάντηση έγινε σε χώρο του MCG, του ιστορικού και εντυπωσιακού ολυμπιακού σταδίου της Μελβούρνης, σε εκδήλωση που οργάνωσε το ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACCI) και παραβρέθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες, ταξιδιωτικοί πράκτορες και επιχειρηματίες.Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
Η «φωνή» της Ελλάδας στα ερτζιανά του Ισραήλ
14.05.14
Kάθε Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, 700 με 800 χιλιάδες Ισραηλινοί συντονίζουν τους ραδιοφωνικούς δέκτες τους στον δημόσιο σταθμό «Φωνή του Ισραήλ» για να ακούσουν την εκπομπή του Γιαρόν Ενός, που βρίσκεται στον "αέρα" εδώ και 20 χρόνια. Η εκπομπή του είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στο Ισραήλ και είναι αφιερωμένη σχεδόν ολοκληρωτικά στην Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό, τη μουσική, τη φιλοσοφία, την ιστορία. Για τον "έρωτά" του για την Ελλάδα, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον των συμπατριωτών του για τον ελληνικό πολιτισμό, μίλησε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιαρόν Ενός, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, όπου το Ισραήλ ήταν τιμώμενη χώρα. Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Όταν ο Καζαντζάκης ταξίδεψε στη Σλοβενία
13.05.14
Την τοποθέτηση αναμνηστικών πλακών που θα πληροφορούν το κοινό για την παρουσία του Νίκου Καζαντζάκη στη Σλοβενία, θα επιδιώξουν η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), ο Σλοβενο-ελληνικός πολιτιστικός σύλλογος, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία. Τον Ιούλιο του 1956 ο Νίκος Καζαντζάκης συνοδευόμενος από την Ελένη επισκέφθηκε για λόγους υγείας τις υπέροχες ορεινές πόλεις Μποχίνι και Ρογκάνσκα Σλατίνα, στη Σλοβενία. Προ ετών, η ελληνική πρεσβεία τοποθέτησε στα δύο ξενοδοχεία όπου διέμενε το ζεύγος Καζαντζάκη αναμνηστικές πλάκες, οι οποίες, όπως διαπίστωσε αντιπροσωπεία της ΔΕΦΝΚ δεν υπάρχουν πλέον. Η αντιπροσωπεία της ΔΕΦΝΚ, επισκέφθηκε τη γενέτειρα του Καποδίστρια, Κόπερ, στην Αδριατική, καθώς και το μουσείο στο προαύλιο του οποίου έχει τοποθετηθεί ανδριάντας του. Το 1944 ο Νίκος Καζαντζάκης έγραψε ένα θεατρικό έργο το 1944 για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος, το οποίο παίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα το 1946 και με αφορμή το γεγονός αυτό η ΔΕΦΝΚ θα οργανώσει του χρόνου στο Κόπερ εκδήλωση με θέμα «Καποδίστριας και Καζαντζάκης». Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δικαίωμα σύνταξης αποκτούν ομογενείς
12.05.14
Δικαίωμα σύνταξης από το γερμανικό δημόσιο μπορούν να αποκτήσουν, λόγω αλλαγών στο γερμανικό σύστημα συνταξιοδότησης, πολλοί Έλληνες που εργάστηκαν στη Γερμανία και μέχρι σήμερα δεν πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις. Όπως τονίστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσαν οι νεοσύστατοι "γκριζομάλληδες", μέλη του Σωματείου "Hellenic Silverstars", η κυριότερη αλλαγή του γερμανικού συστήματος αφορά την αύξηση του χρόνου ανατροφής παιδιών που γεννήθηκαν μέχρι το 1992 από ένα σε δύο χρόνια. Αυτός ο επιπλέον χρόνος μπορεί να συνυπολογιστεί στην καταμέτρηση των πέντε ασφαλιστικών χρόνων που απαιτούνται για τη χορήγηση σύνταξης από το γερμανικό δημόσιο.Εγγραφή σχολίου (0 Σχόλια)
 
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τετάρτη
21
Φεβρουαρίου
Τιμοθέου, Ευσταθίου επισκόπου Αντιοχείας
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!