Sofia Times Magazine
 
Πρωτοσέλιδο arrow Ειδήσεις arrow Ομογένεια arrow Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού: Μια νέα δυναμική ΜΚΟ με όραμα και μέλλον
21.02.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash
Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού: Μια νέα δυναμική ΜΚΟ με όραμα και μέλλον Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 26
ΦτωχόΑριστο 
19.10.05

Για να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις του Αποδήμου Ελληνισμού
Η ίδρυση τράπεζας αίματος και αιμοπεταλίων για τους ομογενείς και η έκδοση περιοδικής έκδοσης, οι πρώτες φιλόδοξες προτάσεις

Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου ΕλληνισμούΟι προσπάθειες που καταβάλλονται τελευταία στην Ελλάδα από την αρμόδια για τον Απόδημο Ελληνισμό Αρχή δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών με τη συμβολή των αντιπροσωπευτικών φορέων του αποδήμου ελληνισμού για την αναβάθμιση, την αναδιοργάνωση και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του ΣΑΕ δεν μπορούν να καρποφορήσουν αν δεν έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή του συνόλου του ελληνισμού, των οργανώσεων που έχουν παρόμοιους στόχους, των ΜΜΕ, αλλά και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και που ομολογουμένως επιτελούν ένα ιδιαιτέρως σημαντικό, πολύπλευρο και ανεκτίμητο έργο.

Ο ελληνισμός του εξωτερικού αν δεν έχει οράματα, αν δεν αναβαθμίζεται, αν δεν συμπλέει με τις εξελίξεις, αν δεν ανανεώνεται, αν δεν αποτολμά νέες πρακτικές, αν δεν έχει υποστηρικτικούς μηχανισμούς που να υποβοηθούν τους σκοπούς του, δεν μπορεί να έχει συνέχεια στο χρόνο και κινδυνεύει αυτή η ίδια ύπαρξή του.

Ακριβώς αυτή την ανανέωση, την τομή, έρχεται να φέρει ο νέος υποστηρικτικός φορέας που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και που προσδοκά να δώσει μια γενναία ώθηση στον απόδημο ελληνισμό.

Πρόκειται για μια νέα φιλόδοξη οργάνωση, μη-κυβερνητική, - μη κερδοσκοπική, που κάνει δυναμικά την εμφάνισή της και προσβλέπει να παρουσιάσει έργο σε ένα πλήθος τομέων.


Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού (ΕΜΚΑΕ)

Η Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού (Ε.Μ.Κ.Α.Ε), έχοντας σήμερα στους κόλπους της ομογενείς και μη, γνώστες σε βάθος των προβλημάτων της ομογένειας, αλλά και των τεράστιων δυνατοτήτων της, ανθρώπους καταξιωμένους στον ευαίσθητο αυτό χώρο με μεγάλη εμπειρία και προσφορά, προσδοκά να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις των καιρών και να καταστεί ένας βραχίονας στήριξής του Αποδήμου Ελληνισμού και ενεργοποίησης των δυνατοτήτων του, που πολλές φορές, βρίσκονται σε ύπνωση.

Η Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού (Ε.Μ.Κ.Α.Ε), με έδρα τις Σέρρες και παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Βρυξέλλες, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2005 και αποτελεί ανεξάρτητο φορέα από κομματικές επιδιώξεις και συμφέροντα.

Οι κυριότεροι, μεταξύ πολλών άλλων, σκοποί της, όπως αυτοί ορίζονται από το καταστατικό της, είναι:

1. Η προώθηση και προβολή της ελληνικής μας κληρονομιάς, αυτή που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας αλλά κυρίως της σύγχρονης πολιτισμικής μας ταυτότητας, μέσω μιας πολύπτυχης συνεργασίας.

2. Η προάσπιση των οικουμενικών και πολιτιστικών αξιών και παραδόσεων καθώς και της ιστορίας και πνευματικής κληρονομιάς σ’ όλες τις χώρες και ιδιαίτερα στην Βαλκανική και Παρευξείνια περιοχή, όπου διαβιεί το ελληνικό στοιχείο.

3. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στα ελληνόπουλα 2ης, 3ης, 4ης και 5ης γενιάς, η διάδοση του πολιτισμού, εθίμων και παραδόσεων της χώρας μας.

4. Η ανάδειξη και αξιοποίηση του ελληνικού οικονομικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού δυναμικού των χωρών της Μεσογείου, της Βαλκανικής Χερσονήσου, του Εύξεινου Πόντου, των Αραβικών χωρών, καθώς επίσης, και των χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας, σε συνάφεια με τις αρχές και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη, από τα πρώτα της βήματα, η ΕΜΚΑΕ έκανε και κάνει συνεχώς γνωστή την παρουσία της στην Ελλάδα αλλά και εκτός αυτής και επιζητώντας, παράλληλα, τρόπους συνεργασίας για ανάπτυξη γόνιμων δεσμών με παρεμφερείς οργανώσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Παροχή νομικής βοηθείας

Μεταξύ των πρώτων σοβαρών ενεργειών της ΕΜΚΑΕ ήταν και η παροχή νομικής βοήθειας σε μέλη των Ελληνικών Κοινοτήτων της Χιλής και του Εκουαδόρ, που επιζητούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Τα μέλη του νομικού τμήματος της ΕΜΚΑΕ, προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την διασύνδεση των ομογενών με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας.

  • Συμμετοχή σε παγκόσμια ομογενειακά και αλλά συνέδρια

Σημαντική ήταν η παρουσία της στο 7ο Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο, στα Γιάννενα, τον Αύγουστο 2005, όπου συμμετείχαν 1300 Σύνεδροι από όλο τον κόσμο και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, όπου έγινε ειδική εισήγηση για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και για την προσέλκυση νέων επενδυτών από την ομογένεια ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα και τον τομέα του πολιτισμού.

  • Τράπεζα αίματος για τους ομογενείς

Στο πλαίσιο των δράσεων της οργάνωσής της είναι και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος και Αιμοπεταλίων για τους ομογενείς. Ήδη έχουν γίνει οι προκαταρκτικές διεργασίες και σύντομα η ΕΜΚΑΕ θα ανακοινώσει τη διαδικασία και άλλες λεπτομέρειες για τη φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία.

  • GLOBAL HELLENISM : Το νέο περιοδικό

Μια νέα πρωτοβουλία είναι η έκδοση διμηνιαίου περιοδικού, που θα παρουσιάζει, από μια νέα σκοπιά, τη σύγχρονη ομογένεια αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα, που θα ενδυναμώνει τους άρρηκτους δεσμούς αλλά και το κοινό μέλλον μας. Η νέα περιοδική έκδοση, με την ονομασία GLOBAL HELLENISM δεν θα αποτελεί απλώς έναν υποστηρικτικό μηχανισμό της ΕΜΚΑΕ αλλά προσβλέπει να καταστεί η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τόσο το επιτελείο της ΕΜΚΑΕ όσο και οι έμπειροι δημοσιογράφοι της φιλοδοξούν να καταστήσουν τη νέα δημοσιογραφική επιθεώρηση ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ και ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ του αποδήμου ελληνισμού. Είναι μία ακόμα μεγάλη πρόκληση που καλείται να φέρει σε πέρας η ΕΜΚΑΕ. Το πρώτο τεύχος πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο 2005.

Η Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού (ΕΜΚΑΕ), με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των σημερινών δυσκολιών, εισέρχεται με μια εξαίρετη δυναμική φιλοδοξώντας να φανεί χρήσιμη στον ευαίσθητο χώρο της ομογένειας. Έχοντας όλα εκείνα τα εχέγγυα που απαιτούν οι περιστάσεις φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε σημαντικό πυλώνα προώθησης του ελληνισμού.

Για να το επιτύχει, διακαώς επιθυμεί και τη στήριξη του ίδιου του απόδημου ελληνισμού, αλλά και της Πολιτείας. Η ΕΜΚΑΕ είναι βέβαιη ότι θα βρει τη δέουσα ανταπόκριση.

*Οι φορείς και τα άτομα που ενδιαφέρονται να συνεργασθούν σε θέματα που άπτονται του αποδήμου ελληνισμού, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΜΚΑΕ και να στείλουν την πρότασή τους-καθημερινά στα τηλέφωνα της οργάνωσης +30 23210 37208 (Σέρρες), +1 (202) 470-3182 (Γραφείο Ν. Υόρκης) ή μέσω ηλεκτρονικού Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε ή απλού ταχυδρομείου στην διεύθυνση:

Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού (Ε.Μ.Κ.Α.Ε)
Κοσμά Αλεξανδρίδη 9
62125 Σέρρες
Ελλάδα

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τετάρτη
21
Φεβρουαρίου
Τιμοθέου, Ευσταθίου επισκόπου Αντιοχείας
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!