Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Συνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΖητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.comSofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Μιχάλης Λυμπερόπουλος: «Ο άνθρωπος που προβάλει τον Ομογενειακό Τύπο και το Ομογενειακό βιβλίο» Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
30.05.05
Image

Μιχάλης Λυμπερόπουλος: "Τα Ομογενειακά ΜΜΕ και ειδικότερα ο Τύπος είναι η καρδιά του απόδημου Ελληνισμού"

"Ο κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης είναι ο μοναδικός, που έχει επιδείξει πραγματικό ενδιαφέρον τόσο για τα Ομογενειακά ΜΜΕ όσο και για τους συγγραφείς και λογοτέχνες της διασποράς"

Οι Εκθέσεις «Ομογενειακού Τύπου και βιβλίου» που οργανώνει και παρουσιάζει με εκπληκτική επιτυχία το “Αριστοτέλειο» Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης & Αρωγής Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης” μας έφεραν σε αυτή την εσχατιά του Ελληνισμού, την Κύπρο για να γνωρίσουμε από κοντά τον κ. Μιχάλη Λυμπερόπουλο, τον εμπνευστή της μοναδικής αυτής Έκθεσης, που έχει προκαλέσει εντύπωση και συγκίνηση, παγκοσμίως. Ο κ. Λυμπερόπουλος είναι δημοσιογράφος, Πρόεδρος του Αριστοτελείου Ιδρύματος και εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Ηχώ των Ελλήνων».

Με αφορμή την πρόσφατη «Έκθεση «Ομογενειακού Τύπου και Βιβλίου» στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και την εκπληκτική της επιτυχία θα θέλαμε να μας πείτε πρώτα λίγα λόγια για το «Αριστοτέλειο» Ίδρυμα.

 

Το «Αριστοτέλειο» έχει  ιδρυθεί από την εφημερίδα «Ηχώ των Ελλήνων» με πολλά οράματα και στόχους και μέσα στους στόχους του είναι και η «Έκθεση Ομογενειακού Τύπου και Βιβλίου».που σκοπό έχει να  προβάλει το υψίστης σημασίας εθνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν τα Ομογενειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και ιδιαίτερα ο Ομογενειακός Τύπος, μέσα στα επτά εκατομμύρια των Ελλήνων συμπατριωτών μας που βρίσκονται διάσπαρτα σε πάνω από εκατόν σαράντα δύο χώρες του κόσμου.

 

Παράλληλα, να προβάλει και το Ομογενειακό βιβλίο, το πνευματικό έργο των Συγγραφέων και Λογοτεχνών της διασποράς. Είναι ένα ελάχιστο δείγμα εκτίμησης, είναι μια απόσβεση ενός  ηθικού  χρέους αν θέλετε, απέναντι σε όλο αυτό τον κόσμο που καθημερινά μάχεται  αρθρώνοντας τον δικό του ιδιαίτερο Ελληνικό λόγο που αγωνίζεται για να κρατηθεί ζωντανή η Ελληνική γλώσσα, η ιστορία, οι  παραδόσεις του Ελληνισμού.

 

Με την Έκθεση αυτή, το «Αριστοτέλειο» βασικά επιδιώκει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, που μέσα από αυτή την μοναδική Έκθεση δίνει την ευκαιρία στο κοινό  που την επισκέπτεται,  αλλά και στους λογής «αρμοδίους», να αντιληφθούν ότι εκεί έξω στην ξενιτιά υπάρχει μια δεύτερη Ελλάδα και ένας κόσμος  που αγωνίζεται  κρατώντας αναπεπταμένη την σημαία, και άσβεστο τον φάρο του Ελληνισμού!

 

Παρατήρησα ότι τονίσατε το «λογής αρμοδίους». Γιατί με τόση έμφαση;

 

Βεβαίως, και αν χρειασθεί θα το επαναλάβω, διότι κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι οι «αρμόδιοι» ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τα Ομογενειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και για τον πνευματικό κόσμο της διασποράς. Γι αυτό όμως θα μιλήσουμε πολύ σύντομα.

 

Η Έκθεση, είναι γεγονός  αναμφισβήτητο ότι έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και  συγκίνηση παγκοσμίως και τα σχόλια αλλά  και τα άρθρα που έχουν γραφεί, όχι μόνο  κολακευτικά είναι, αλλά λένε πως αποτελεί «ελπίδα και παρηγοριά» για τον δημοσιογραφικό και πνευματικό κόσμο της Ομογένειας.

 

Πως το σχολιάζετε;

 

Αυτοί που τα γράφουν, έχουν νιώσει έντονα την αδιαφορία των «αρμοδίων» που ανάφερα πιο πάνω, και απλά εκδηλώνουν τα αισθήματα τους, άλλωστε  είναι μια ζώσα πραγματικότητα, και θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Όλοι γνωρίζουν ότι στην πλειοψηφία τους οι πνευματικοί άνθρωποι  δίνουν μεγαλύτερο βάρος στο έργο τους παρά στο χρήμα. Φαντασθείτε τώρα ένα Συγγραφέα η Λογοτέχνη της διασποράς, μέσα στα τόσα καθημερινά προβλήματα εκεί στις ξένες πατρίδες, να έχει μέσα του, εκείνο το «μικρόβιο» του γραψίματος. Να στερείται ακόμα και κάποια καθημερινά αγαθά για να εκδώσει το πνευματικό του έργο, και στο τέλος από την αδιαφορία και την αναλγησία και πάλι των «αρμοδίων» να αναγκάζεται να το «Εκθέτει» στα μπακάλικα της ξενιτιάς, δίπλα από βαρέλια με σαρδέλες και ελιές!!! 

   

Συνεπώς, είναι επόμενο και δικαιολογημένα να εκφράζουν  την ικανοποίησή τους που επί τέλους  βρέθηκε κάποιος φορέας  που όχι μόνο αναγνωρίζει το έργο τους, αλλά καταβάλει και κάθε δυνατή προσπάθεια να τους το προβάλλει, και αυτός δεν είναι άλλος από το «Αριστοτέλειο Ίδρυμα».

 

Διαβάζουμε ότι στην Έκθεση αυτή υπάρχουν πάνω από 320 έντυπα εφημερίδες και περιοδικά  από κάθε γωνιά της γης που εκδίδουν Ελλαδίτες και Κύπριοι  δημοσιογράφοι. Εκδίδονται τόσα πολλά έντυπα από τον Ελληνισμό της διασποράς;

 

Αρκετά από τα έντυπα αυτά, και λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να το επαναλάβω,  έχουν διακόψει την έκδοσή τους και πάλι από την αδιαφορία των «αρμοδίων» στην μητέρα πατρίδα. Δεν έχει γίνει  ακόμα αντιληπτό ότι κάθε ομογενειακό έντυπο που αναγκάζεται να διακόψει την έκδοσή του είναι και ένα θανάσιμο πλήγμα για τον Ελληνισμό, και είναι πολλά τα ομογενειακά έντυπα που τον τελευταίο καιρό έχουν  πάψει να υπάρχουν. Και τα υπόλοιπα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.  Αγώνα επιβίωσης κάνουν καθημερινά!

 

Ποίος όμως από εκείνους που θα έπρεπε να ενδιαφερθούν, έχει αντιληφθεί το έργο και τον ρόλο του Ομογενειακού Τύπου, και γενικά των ΜΜΕ εκεί στις ξένες πατρίδες;

 

Είναι δυνατόν μέσα σε ένα γραφείο στο Αθηναϊκό κράτος, οι «αρμόδιοι» να αισθανθούν το υψίστης εθνικής σημασίας  έργο ενός Ομογενειακού εντύπου που εκδίδεται στην Ν. Ζηλανδία, στην Ν. Αφρική, ή στην Λατινική Αμερική, αν δεν υπάρχει  η ανάλογη  ευαισθησία;

 

Είναι ποτέ δυνατόν να νιώσουν την αγωνία,  και το «αίμα καρδιάς» που δίνουν καθημερινά για να εκδώσουν  τα έντυπά τους  σε κάθε γωνιά της γης αυτοί οι αφανείς «ήρωες» του Ομογενειακού Τύπου?  Ασφαλώς όχι!!

 

Γι αυτό και καθημερινά  λιγοστεύουν τα ομογενειακά  έντυπα και αυτοί που τα εκδίδουν μένουν στο τέλος  με την πικρία και την απογοήτευση.

 

Ελπίδα, αυτή τη στιγμή αποτελεί και το έντονο ενδιαφέρον του Αναπληρωτή Προέδρου  του ΣΑΕ κ. Στέφανου Ταμβάκη, ο οποίος συμπαρίσταται στο έργο του «Αριστοτελείου»  Ιδρύματος, και με την βοήθειά του πραγματοποιείται η Έκθεση.

 

Ο κ. Ταμβάκης είναι ο μοναδικός, που έχει επιδείξει πραγματικό ενδιαφέρον τόσο για τα Ομογενειακά ΜΜΕ όσο και για τους συγγραφείς και λογοτέχνες της διασποράς, άλλωστε αυτό θα το έχετε διαβάσει στα εκατοντάδες δημοσιεύματα, καθώς και από τις ανακοινώσεις της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων Λογοτεχνών Πέντε Ηπείρων.

 

Πως είναι η συνεργασία σας με τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στέφανο Ταμβάκη;

 

Όταν πρωτομιλήσαμε με τον κ. Ταμβάκη για την “Έκθεση Ομογενειακού Τύπου και Βιβλίου” όχι μόνο επέδειξε εντονότατο ενδιαφέρον αλλά προσφέρθηκε να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει. Με την βοήθειά του παρουσιάσθηκε η Έκθεση στη Αλεξάνδρεια, και με την βοήθειά του επίσης  θα την παρουσιάσουμε στον Ελληνισμό της Ν. Αφρικής, Γαλλίας, Γερμανίας, και στο τέλος στην Ελλάδα.

Αυτό όμως που θα πρέπει να λεγθεί είναι ότι ο κ. Ταμβάκης από την θέση που κατέχει στο ΣΑΕ, και με την ευαισθησία που επιδεικνύει αναμφίβολα  πρέπει να ελπίζουμε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον απόδημο Ελληνισμό, και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Κάποιες φορές πρέπει να έχουμε το θάρρος να λέμε ορισμένα  πράγματα με το όνομά τους. Πότε μέσα στα 10 χρόνια από την σύσταση του Συμβουλίου  Απόδημου Ελληνισμού αξιωματούχος του ενδιαφέρθηκε για τα Ομογενειακά ΜΜΕ ή για τον πνευματικό κόσμο της διασποράς;

 

Η  συνεργασία σας με την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Πέντε Ηπείρων;

 

Τι να σας πω, ορισμένες φορές δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις  κάποια πράγματα. Μπορώ όμως να πω ότι είναι όλοι τους υπέροχοι. Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟΙ !!! Και εύχομαι κάποια στιγμή εκεί στην μητέρα πατρίδα να επέλθει θεία φώτιση στους «αρμοδίους» του «Αθηναϊκού» κράτους, για να αισθανθούν το τι προσφέρουν στον Ελληνισμό αυτοί οι άνθρωποι, που παρά τις απογοητεύσεις  συνεχίζουν να μεταλαμπαδεύουν το αιώνιο Ελληνικό φως στις γειτονιές του κόσμου, να  γίνονται τελάληδες του Ελληνικού Πολιτισμού, και να συνεχίζουν να αποτελούν πολιτισμικό κύτταρο, του σφριγηλού και αμόλυντου σώματος της πανέμορφης Αγίας Ρωμιοσύνης.  

   

Είστε απογοητευμένος από όλα αυτά που συμβαίνουν;

 

Ασφαλώς και δεν είμαι. Μπορεί να νιώθω πικρία, απογοήτευση όμως όχι. Άλλωστε αν ήμουν  απογοητευμένος ποτέ δεν  θα αποτολμούσα αυτό που κάνω σήμερα με το «Αριστοτέλειο». Εξάλλου μου δίνει τόση χαρά να βλέπω, να ακούω, να διαβάζω, για την ικανοποίηση που δείχνουν στο έργο του Ιδρύματος ο δημοσιογραφικός, και πνευματικός κόσμος της διασποράς, αλλά και χιλιάδες συμπατριώτες της Ομογένειας. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια αναμφίβολα θα αποδώσει καρπούς, και κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κρατούν «στους ώμους τους» την ομογένεια, το δημοσιογραφικό και πνευματικό τους έργο θα  πάρει την θέση που του αρμόζει. 

 

Τι περιμένετε από ορισμένους αξιωματούχους της κυβέρνησης;

 

Να αντιληφθούν ότι τα Ομογενειακά ΜΜΕ και ειδικότερα ο Τύπος είναι η καρδιά του απόδημου Ελληνισμού, και αυτή την καρδιά πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή. Να την διατηρήσουμε ζωντανή, γιατί μόνο όσο αυτή θα χτυπά, θα μπορούμε να μιλάμε για απόδημο Ελληνισμό.

Να αντιληφθούν επίσης ότι εκεί έξω στην ξενιτιά υπάρχουν αξιόλογοι Συγγραφείς και Λογοτέχνες που χρειάζονται βοήθεια και συμπαράσταση.

Με ιδιαίτερη πάντως  ικανοποίηση άκουσα σε συνάντηση που είχα, από τον κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργό κ. Σκανδαλάκη, ότι υπάρχει  κάποιο σχέδιο για τα ΟΜΜΕ.

 

Ο κ. Σκανδαλάκης, έχει χρόνια  ζήσει στο Εξωτερικό και γνωρίζει πολύ καλά την προσφορά και τον αγώνα των Ομογενειακών ΜΜΕ αλλά και την αδήριτη ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητάς τους. άρρηκτα άλλωστε συνδεδεμένης με την ίδια την επιβίωση του Ελληνισμού στις ξένες πατρίδες. Όπως γνωρίζει επίσης, και την σπουδαιότητα της «Έκθεσης Ομογενειακού Τύπου και Βιβλίου» και δεν παύει να συγχαίρει το «Αριστοτέλειο» για αυτή του τη δραστηριότητά του.

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!