Sofia Times Magazine
 
Πρωτοσέλιδο arrow Ειδήσεις arrow Ομογενειακά ΜΜΕ arrow Ασχημη η σχέση ΣΑΕ/ΥΦΥΠΕΞ και Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΟΜΜΕ)
21.02.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Συνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΖητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.comSofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Ασχημη η σχέση ΣΑΕ/ΥΦΥΠΕΞ και Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΟΜΜΕ) Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
ΦτωχόΑριστο 
24.11.03

Δείγμα αλαζονικής νοοτροπίας που διακατέχει σήμερα το ΣΑΕ Ευρώπης είναι η αποστροφή του προς τα Ομογενειακά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας [ΟΜΜΕ]. Καταδεικνύεται συνεχώς αυτή η στάση του. Το ΣΑΕ θα έπρεπε για πολλούς λόγους, όλοι σοβαροί, να είναι ανοιχτό προς τα ΟΜΜΕ, χωρίς φόβο και πάθος. Να έχει ανοιχτή γραμμή για συνεχή ενημέρωσή τους χωρίς αποκλεισμούς και σε τακτική βάση. Για να μπορεί η πληροφόρηση να φθάνει μέχρι και τον τελευταίο απόδημο, αυτόν που υποτίθεται εκπροσωπεί. Γιατί εκπροσωπεί, όλο τον ελληνισμό, άσχετα αν το ποσοστό του δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10-15%. Να είναι έτοιμο όχι μόνο να ενημερώνει ηλεκτρονικά αλλά και δια ζώσης, οσάκις γίνεται η ετήσια σύνοδός του. Να τους καλεί μέσω της θεσμοθετημένης Ένωσης, που πάλι η ίδια η Πολιτεία έδωσε το έναυσμα δημιουργίας της παραδεχόμενη τον σημαντικό ρόλο των ΟΜΜΕ, για να μεταφέρουν τα τεκταινόμενα σε κάθε γωνιά όπου διαβιεί ο ελληνισμός. Αυτοί είναι που με το δικό τους τρόπο θα προσδώσουν μια δημοκρατικότερη μορφή στο ΣΑΕ αλλά και θα το βοηθήσουν να πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Εδώ υπάρχει μεγάλο έλλειμμα.

Στο Συνέδριο του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης που διεξήχθη στην Φρανκφούρτη [8-10/11/2002] η Ένωση ΟΜΜΕ Ευρώπης εκπροσωπήθηκε από δύο άτομα, κυρίως για να μεταφέρει τους προβληματισμούς της και να κάνει τις προτάσεις της για το μέλλον. Εκπροσώπησε μεν επάξια όλα τα μέλη αλλά σαφώς η έλλειψη και άλλων ομογενών δημοσιογράφων ήταν πρόδηλη. Θα έδει μια πλειάδα ομογενών δημοσιογράφων στις ετήσιες αυτές συνάξεις να είναι παρόντες και να καταγράφουν τις εργασίες για να μεταφέρουν τα τεκταινόμενα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Γιατί δεν καταγράφουν απλώς προς το θεαθήναι, καταγράφουν την ιστορία του απόδημου ελληνισμού. Δεν είναι δυνατόν συνεχώς τα ΟΜΜΕ να αναμασάνε μασημένη τροφή μέσω των δελτίων τύπου, άχρωμων συνήθως και άγευστων για να μη πούμε μονόπλευρων. Ο ρόλος των ΟΜΜΕ είναι πολύ πιο σημαντικός απ΄ αυτόν. Αλίμονο αν π.χ. στην ελληνική βουλή η ενημέρωση των δημοσιογράφων γινόταν εξ αποστάσεως ή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ηλεκτρονικά! Γιατί στην ουσία η σύνοδος του ΣΑΕ είναι μια μικρή βουλή των Αποδήμων Ελλήνων όλης της ομογένειας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αλλά και η σχέση της Πολιτείας με την επίσημη Ένωση δεν είναι από τις καλύτερες. Υπάρχει σύγχυση αυτή τη στιγμή. Το πρώτο συνέδριο του 99΄κατέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τη σημασία των ΟΜΜΕ. Στη συνέχεια πρωτοστατούσης της Πολιτείας διατυπώθηκε σαφέστατα και προσδιορίστηκε η σημαντικότητά τους με το ακολουθήσαν συνέδριο της ΕΛΟΜΜΕ Ωκεανίας. Από την άλλη η ίδια η Πολιτεία δια του Υπουργείου Τύπου αναγνωρίζουσα το μεγάλο ρόλο των ΟΜΜΕ καθιέρωσε ετήσια βραβεία εδώ και 5 περίπου χρόνια τιμώντας έτσι ΟΜΜΕ που διακρίνονται σε παγκόσμια κλίμακα.

Όμως ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη για την ακολουθούμενη μέχρι σήμερα τακτική και πρακτική θέλοντας να βάλει τα ΟΜΜΕ σε νέα, δικά του, καλούπια. Με μια νέα σχέση βασιζόμενη καθαρώς σε εμπορικά κριτήρια! Μια σχέση περισσότερο μάρκετινγκ. Προφανώς θα εκλείπει από εδώ και στο εξής η έννοια της προσφοράς και θα διέπεται μέσα από σχέση «δούναι και λαβείν» δηλαδή μια σχέση που τουλάχιστον στην Ευρώπη δεν βρήκε ποτέ πρόσφορο έδαφος. Ξεχνά ο κ. Υπουργός -ή δεν θέλει να παραδεχτεί -αυτό που δικαίως αποδίδεται στα ΟΜΜΕ: η προσφορά τους στην υπόθεση του ελληνισμού. Ο ομογενειακός τύπος στην Ευρώπη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, βασίζονταν στην αποστολή τους στο πάθος και στο μεράκι της προσφοράς. Κατόπιν ερχόταν λόγοι επιβίωσης, υπαρκτοί ακόμα. Οι εκδότες είναι οι περισσότεροι ταγμένοι στην υπόθεση του ελληνισμού και όχι των οικονομικών ωφελημάτων, χωρίς το πρώτο να αποκλείει το δεύτερο. Πολλοί έχουν δαπανήσει υπέρογκα ποσά για να υπάρχει αναμμένη η σπίθα. Ορισμένοι δεν άντεξαν. Άλλοι κατέρρευσαν. Άλλοι, όμως, πήραν τη σκυτάλη με το ίδιο πάθος. Κάτω από πλήθος αντιξοοτήτων και δυσκολιών. Από επαγγελματίες μέχρι ερασιτέχνες. Από μεγάλους Ομογενειακούς φορείς μέχρι τους πιο μικρούς. Από πολυσέλιδα έντυπα μέχρι φυλλάδια σε φωτοτυπία. Από έγχρωμα μέχρι ασπρόμαυρα. Το «δούναι» ήταν γι αυτούς η ηθική αναγνώριση ότι δηλαδή η φλόγα παραμένει αναμμένη. Ότι επιτελούν ένα λειτούργημα όπως μόνο οι απόδημοι ξέρουν να το πράττουν, χωρίς παρέκκλιση, ανυστερόβουλα. Φαίνεται ουτοπία αλλά δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα.

Στο συνέδριο της Φρανκφούρτης ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Ταμβάκης διέβλεψε το κενό της ενημέρωσης του αποδήμου ελληνισμού και έκανε χρήσιμες προτάσεις για το πως θα μπορούσε η δυναμική του ΣΑΕ να φθάνει παντού. Ο κ. Μαγκριώτης δεν φαίνεται να το έχει αντιληφθεί. Από τη μια υπερτόνισε –και καλώς έπραξε- ότι έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις και ότι θα πρόκειται για μια «λαμπρή διετία για τον απόδημο ελληνισμό» Το πιστεύουμε ότι όντως οι προκλήσεις είναι προ των πυλών και είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε. Ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Από την άλλη δεν φαίνεται διατεθειμένος να παράσχει και την ανάλογη υποστήριξη όπως έτυχαν άλλα δίκτυα. Ζήτησε ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου να γίνει το συνέδριο Ευρώπης με βασικό κριτήριο το «λαβείν», προφανώς σκεπτόμενος ότι δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Θα περίμενε κανείς από τον κ. Υπουργό να πάρει πρωτοβουλίες για να διευκολύνει το έργο των ΟΜΜΕ γιατί όχι και με ανάλογες ενισχύσεις τουλάχιστον στα πλέον αδύναμα έντυπα που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης καθημερινά. Ή έστω να παρέμβει και να συμβάλλει όπως ένα μέρος από διαφημιστικές κρατικές αγγελίες να καταχωρούνται, όπως γίνεται στην Ελλάδα και στα ΟΜΜΕ. Αλλά εμείς δεν είμαστε Ελλάδα. Μόνο στις μαγαλοστομίες αποτελούμε κλαδιά του ίδιου του κορμού. Στηρίζοντας τα ΟΜΜΕ κατά γενική ομολογία θα τα διευκόλυνε να ανασάνουν αλλά το κυριότερο θα τα διευκόλυνε να μεταφέρουν το κλίμα της εποχής, την προολυμπιακή περίοδο και τόσα άλλα σοβαρά θέματα με τον καλύτερο τρόπο στον τελευταίο απόδημο. Τα οφέλη θα ήταν πολλαπλασιαστικά και ανταποδοτικά, χωρίς ρήτρες και «δικλείδες».Όπως άλλωστε επιτακτική είναι κάθε επένδυση στη Νεολαία ή σε άλλα ομογενειακά δίκτυα.Ας βρει ο ίδιος τη στρατηγική.

Ότι συνέχεια κι αν υπάρξει είτε το συνέδριο λάβει χώρα είτε όχι, δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο, εκείνο που είναι αλήθεια ότι τα ΟΜΜΕ θα συνεχίσουν το δικό τους αγώνα, το δικό τους αναφορικό και δύσκολο δρόμο. Όπως αυτά ξέρουν ερήμην και πάλι της πολιτείας. Μέχρις ότου ο κ. υπουργός βγει από τη σύγχυση στην οποία έχει σήμερα περιπέσει προφανώς επηρεασμένος από τη στάση συντεχνιών ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Χρήστος ΑΓΓΕΛΗΣ

(Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε στην τοπική μηνιαία εφημερίδα του Βελγίου Ευρωπαρατηρητής [28 χρόνια] τον Νοέμβριο του 2002)

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τετάρτη
21
Φεβρουαρίου
Τιμοθέου, Ευσταθίου επισκόπου Αντιοχείας
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!