Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash
Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Αφιέρωμα για τους Έλληνες της Ίμβρου στην εκπομπή «Δίκτυο χωρίς Σύνορα» της ΕΡΑ 5 Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
24.12.05
Στην εκπομπή «Δίκτυο χωρίς Σύνορα» της ΕΡΑ 5 - «Φωνή της Ελλάδας», μίλησε ο Πάρης Ασανάκης, μέλος της Συντονιστικής επιτροπής που ιδρύθηκε το 2003 με στόχο να συντονίσει τη δράση όλων των συλλογικοτήτων στην Ίμβρο. Όπως ανέφερε ο κ. Ασανάκης, η επιτροπή γνώρισε την έγκριση και την εξουσιοδότηση από το Σύλλογο Ιμβρίων Θεσσαλονίκης και στην προσπάθεια της να κινητοποιήσει όλο τον κόσμο για το θέμα των Ιμβρίων, βοήθησε το μειονέκτημα-πλεονέκτημα, πως οι Ίμβριοι είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Τελειώνοντας τη μικρή αυτή εισαγωγή, ο κ. Ασανάκης αναφέρθηκε στις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τις κινήσεις και τις προσφυγές που έχουν γίνει σχετικά με το θέμα των Ιμβρίων.

Παρομοιάζοντας την Ίμβρο με ένα φύλλο δέντρου, ο κ. Ασανάκης απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις περιοχές που καταπατήθηκαν από τον τουρκικό στρατό. Εξήγησε, πως τέτοια περιοχή είναι τα Αγρίβια, τα οποία βρίσκονται στην βορειοκεντρική πλευρά του νησιού στις παρυφές του Αγ. Δημήτριου.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε, πότε ήταν η τελευταία φορά που στο νησί υπήρχε πλειοψηφία των Ελλήνων έναντι των Τούρκων απαντώντας πως το 1923 η αναλογία Ελλήνων –Τούρκων ήταν περίπου 10.000 και 200 αντίστοιχα. Αναλογία που διατηρήθηκε μέχρι και το 1963 σε αντίθεση με τώρα που οι αριθμοί έχουν σχεδόν αντιστραφεί και υπολογίζονται στους 10.000 Τούρκους και 200 Έλληνες.

Αυτοί οι Έλληνες έχουν διασκορπιστεί σε πέντε οικισμούς. Ο ένας απ’ αυτούς είναι η πρωτεύουσα του νησιού η Παναγιά, η οποία συγκεντρώνει γύρω στους 60-70Έλληνες και έχει εκτουρκιστεί από αισθητικής πλευράς, έχει ισοπεδωθεί το ιστορικό της κέντρο και έχει αλλοιωθεί ο ιστορικός και παραδοσιακός της χαρακτήρας. Οι Αγ. Θεόδωροι είναι άλλος ένας οικισμός όπου κατοικούν ακόμη περισσότεροι Έλληνες, ενώ τα Αγρίβια είναι ο μοναδικός οικισμός σε όλη την Τουρκία, που κατοικείται μέχρι και σήμερα αποκλειστικά από Έλληνες.

Ο αγώνας της Συντονιστικής Επιτροπής έχει ξεκινήσει με στόχο και προοπτικές για το μέλλον και δεν έχει σχέση με ανασκάλιση μνημών, το οποίο συντελείται ούτως η άλλως με την επίσκεψη Ιμβρίων απ’ όλον τον κόσμο στις διακοπές. Κάθε καλοκαίρι μαζεύονται πάνω από 2500 άτομα στο νησί και συγκεκριμένα σε περιοχές όπως οι Αγ. Θεόδωροι, στο Γλυκύ, στην Παναγιά και στα Αγρίβια. Σε αυτές τις περιοχές έχουν αναστηλωθεί πολλά σπίτια από Έλληνες, χωρίς αυτό να σημαίνει, πως αυτά τους ανήκουν ιδιοκτησιακά εκατό τοις εκατό. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την κατάργηση κάποιων πολύ αυστηρών μέτρων το 1990, που απέτρεπαν κάθε Έλληνα να κάνει ακόμη και ταξίδι στην Ίμβρο, πολλοί απ’ αυτούς έλαβαν με ρίσκο την πρωτοβουλία να χτίσουν και να αναστηλώσουν σπίτια, για τα οποία κανείς δεν τους εγγυούταν τίποτα σχετικά με την κατοχύρωση της ιδιοκτησίας τους.

Επίσης ο κ. Ασανάκης σημείωσε, πως οι επαφές με τους ντόπιους Τούρκους αξιωματούχους είναι καταδικασμένες να είναι καλές, αφού για τους 10.000 εποίκους που υποχρεώθηκαν από την Τουρκία να έρθουν στην Ίμβρο δεν υπήρχε πρόβλεψη για το πώς θα συντηρηθούν και αυτή τη στιγμή η τοπική οικονομία του νησιού συντηρείται από το ελληνικό στοιχείο.

Σε ερώτηση για τους αγώνες, τις κινήσεις και τα αιτήματα που έχουν γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε, ότι πρωταρχικός στόχος της Επιτροπής ήταν η παράδοση μίας αναφοράς στην έκθεση προόδου του 2004 της Κομισσιόν για την Τουρκία, η οποία ήταν καθοριστική για το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Τα αιτήματα που κατέθεσαν δεν αφορούσαν μόνο το ζήτημα με τις περιουσίες-οι τουρκικές αρχές προσπαθούν να νομιμοποιήσουν αυθαιρεσίες που έχουν γίνει εδώ και 80 χρόνια, έτσι ώστε όταν ισχύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο να μην μπορεί να διεκδικήσει κανείς τίποτα-, αλλά πιο σημαντικά και κραυγαλέα θέματα όπως αυτό που σχετίζεται με έναν απαράδεκτο νόμο του 1927.Ο νόμος αυτός ισχύει για τους Έλληνες στην Ίμβρο και την Τένεδο και απαγορεύει τη λειτουργία σχολείων, καθώς και γενικότερα την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Η συζήτηση κορυφώθηκε, όταν τέθηκε το θέμα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε σχέση με την Ίμβρο. Το Συμβούλιο Ευρώπης άρχισε να ασχολείται με το θέμα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν χάρη στην πρωτοβουλία της κα. Έλσας Παπαδημητρίου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και πρόεδρο της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για την Ίμβρο και την Τένεδο, στην οποία έγινε περιεκτική περιγραφή των προβλημάτων της μειονότητας των Ελλήνων.

Αποτέλεσμα ήταν μέσα στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιεχομένου του, να υπάρξει μία κοινή πρωτοβουλία από τους δύο προέδρους των Εθνικών Αντιπροσωπειών, δηλαδή μεταξύ της κα. Παπαδημητρίου και του κ.Μερτζάν, αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κόμματος Ερντογάν, να επισκεφθούν τα δυο νησιά. Αυτό έγινε τον περασμένο Ιούνιο και τα πράγματα μιλούσαν πραγματικά από μόνα τους.

Η κουβέντα έκλεισε με ένα μήνυμα, που απηύθυνε προς όλους τους Ιμβρίους του κόσμου και το οποίο έκανε σαφές πως όσο μεγάλη και να είναι η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων στην Ελλάδα για τον αγώνα της Ίμβρου δεν είναι ποτέ αρκετή, αν δεν κινητοποιηθούν όλοι οι Ίμβριοι στον κόσμο, ώστε να βρεθούν κοντά στους συλλόγους τους, να ενημερωθούν οι ίδιοι αλλά και να ενημερώσουν τους γύρω τους ούτως ώστε να συσπειρωθούν και να πετύχουν το ζητούμενο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 200 άνθρωποι στο νησί και οι οποίοι μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, που θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις πιθανότατα να μην υπάρχουν, γεγονός που καθιστά άμεση προτεραιότητα τη συσπείρωση των Ιμβρίων στο νησί και τη μονιμότητα τους εκεί. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε ίσως να επιτευχθεί μέσα από επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες στο νησί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Σύλλογο, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κάτωθι διεύθυνση:

Σύλλογος Ιμβρίων Αθηνών
Δ/ση: Ελ. Βενιζέλου 80,
17122 Ν. Σμύρνη
τηλ.: 210- 9347957
Fax: 210-9345096
e-mail: www.imbrosiland.org.gr

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!