Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash
Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Η Αθήνα έσωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και... το NBC! Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
13.10.04
ImageΌταν πριν λίγες μέρες στέλναμε το κείμενο με τον τίτλο "Ανοιχτή επιστολή του NBC προς τον ελληνικό λαό" στο ΜΠΕ, δεν φανταζόμαστε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε στα ελλαδικά και ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, αλλά και στο Ιντερνέτ. Ουσιαστικά παρουσιάζαμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου στη σχέση του μεγαλύτερου αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου, και κατ' επέκταση των ΗΠΑ, με στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί το NBC αισθάνθηκε την ανάγκη για μια τόσο πρωτοφανή δήλωση, που να απευθύνεται όχι απλά προς την Επιτροπή του 2004, αλλά προς όλο τον ελληνικό λαό. Στο δεύτερο αυτό κείμενό μας εστιάζουμε στα υπόλοιπα 9/10 του παγόβουνου προσπαθώντας να εξηγήσουμε την ανακοίνωση του NBC.

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου 2003 το NBC είχε δηλώσει ότι "θα κάνει μια γιορτή στην Καραϊβική για όσους δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, ως προσκεκλημένοι του δικτύου, για λόγους ασφαλείας"!

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο τότε υπουργός τύπου Χ. Πρωτόπαππας είχε πει:

"Αυτοί θα χάσουν. Είναι καθαρό ότι κάνουν μια κίνηση για την οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος και δεν θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελλάδα. ".

Για να καταλάβουμε τη στάση αυτή του NBC, που ουσιαστικά αποτελεί τη θέση όλης της Αμερικής, πριν και μετά τους Αγώνες, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ψύχωση που έχουν οι Αμερικανοί με την τρομοκρατία μετά τις 11 Σεπτέμβρη 2001. Τρέμουν ακόμα και μέσα στη χώρα τους, πολύ περισσότερο έξω από αυτή. Ουσιαστικά δεν θα ήθελαν πια να γίνουν οι Αγώνες στην Αθήνα, κοντά στη φωλιά των τρομοκρατών. Αν η Ολυμπιάδα ήταν πάντα στο στόχαστρο της τρομοκρατίας, αυτήν τη φορά οι σκοπευτές ήταν πολύ κοντά, η επίθεση σίγουρη και η βολή θανάσιμη. Αλλά μ' όλο που συνέχεια μιλούσαν για τρομοκρατικό χτύπημα, ήξεραν ότι δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό σαν επιχείρημα για τη μεταφορά των Αγώνων αλλού, γι' αυτό ρίχτηκαν «στα ημιτελή, μη ασφαλή και άχρηστα έργα της Αθήνας». Μόλις δυο μήνες πριν από τους Αγώνες είχα δει σε κάποιο αμερικάνικο κανάλι την ακόλουθη στιχομυθία (δυστυχώς δεν θυμάμαι αν ήταν το NBC ή το ABC, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, μια και πνεύμα ήταν το ίδιο): «Αν πάτε στην Αθήνα, πάρτε μαζί σας και την καρέκλα σας γιατί το ολυμπιακό στάδιο δεν έχει ακόμα καθίσματα. Κι οι ακοντιστές ας πάρουν μαζί τους και μερικά ακόντια, καλού κακού». Ούτε είναι παράξενο ότι μόλις τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων οι Αμερικανοί ζητούσαν να μεταφερθούν οι Αγώνες στη Σεούλ ή στην Αυστραλία «λόγω μη ολοκλήρωσης των έργων», αλλά ουσιαστικά για να είναι μακριά από το καυτό καζάνι της Μέσης Ανατολής.

Πέρα από την τρομοκρατία, οι ΗΠΑ είχαν ήδη ξοδέψει τεράστια ποσά για τους Αγώνες και η αποτυχία τους από ένα τρομοκρατικό χτύπημα θα αποτελούσε οικονομική καταστροφή για πολλές εταιρίες. Η μεταφορά σε άλλη πόλη έλπιζαν ότι θα μείωνε σημαντικά την οικονομική ζημιά, έστω κι αν ήταν πολύ αργά πια για να ελπίζουν σε κέρδος.

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ, το NBC, είχε από χρόνια υπογράψει συμβόλαιο ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων (σχεδόν 1 δις ευρώ με τη συναλλαγματική ισοτιμία εκείνης της εποχής) για αποκλειστική παρουσίαση των Αγώνων της Αθήνας στις ΗΠΑ. Αλλά ακόμα και στο Σίδνεϊ η τηλεοπτική κάλυψη δεν είχε πάει καλά, η τηλεθέαση ήταν κάτω από αυτή που είχε υποσχεθεί στους διαφημιζόμενους και αναγκάστηκε να τους δώσει έξτρα "δωρεάν χρόνο" για να τους ικανοποιήσει. Στην Αθήνα τα πράγματα έδειχναν ακόμα πιο σκοτεινά λόγω της γειτονίας της Ελλάδας με τους "δαίμονες".

Καθώς τα έργα είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί δυο μήνες πριν από την έναρξη και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε δώσει τελεσίδικα το πράσινο φως στην Αθήνα, οι Αμερικάνοι και το NBC δεν είχαν άλλη λύση: έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και ξεκίνησαν μια «ή ταν ή επί τας» εκστρατεία να προβάλουν τους Αγώνες που οι ίδιοι είχαν προσπαθήσει να εξοντώσουν.

Το NBC έριξε τα πάντα στη μάχη: τριπλασίασε την παρουσίαση, 1250 ώρες, σε σύγκριση με τις 437 του Σίδνεϊ και ουσιαστικά τους έδωσε μια κάλυψη που δεν είχε δώσει σε πέντε προηγούμενους αγώνες μαζί ή πάνω από 7 φορές από τις 171.5 ώρες που διέθεσε για την Ατλάντα το 1996. Παράλληλα έστειλε ένα ολόκληρο "στρατό" από 3.134 άτομα στην Αθήνα για να καλύψουν όσο το δυνατό πιο τέλεια τους αμφίβολους Αγώνες.

"Ήταν ένα τολμηρό παιχνίδι" δηλώνει ο Brad Adgate της εταιρίας δημοσκοπήσεων Horizon Media της Νέας Υόρκης.

Τελικά το παιχνίδι κερδήθηκε. Οι Αγώνες είχαν μια ανεπανάληπτη τελετή έναρξης. 203 εκατομμύρια Αμερικάνοι παρακολούθησαν το NBC, το 72% του πληθυσμού της χώρας, και μερικές μέρες σχεδόν 25 εκατομμύρια ήταν κολλημένοι στις οθόνες του NBC την ίδια στιγμή. Σύμφωνα με το Nielsen Research Media το όλο δίκτυο είχε αύξηση τηλεθέασης 60% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ενώ σε μερικά κανάλια του έφτανε στο 1333%! Στην πράξη ξεπέρασε κάθε Ολυμπιάδα, εκτός από αυτές που έγιναν μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, που στην αρχή φαινόταν σαν καταστροφή για το NBC, τελικά το αποθέωσαν.

Τυπικά το κέδρος από τους αγώνες δεν είναι τεράστιο. Από τους Αγώνες αυτούς υπολογίζεται ότι το δίκτυο θα κερδίσει "μόνο" γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγάλο κέρδος βρίσκεται αλλού, σ' αυτό που αποκαλείται "συνέπεια του φωτοστέφανου": πολλοί από τους τηλεθεατές αυτούς θα μείνουν στο NBC για αρκετό διάστημα και θα διατηρήσουν την αυξημένη τηλεθέαση, που βέβαια είναι αποτιμητή σε διαφημίσεις και τεράστια έσοδα.

Ο David Bauder έγραψε χαρακτηριστικά: "Αν δεις κάποιον στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις με πλατύ χαμόγελο, ή είναι αθλητής που κέρδισε κάποιο μετάλλιο ή στέλεχος του NBC".

Όταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πήρε το μικρόφωνο, αυτό που άκουγαν πολλοί Αμερικάνοι ήταν: «Κηρύσσω την έναρξη των Τρομοκρατικών Χτυπημάτων» ή για το NBC «Κηρύσσω την έναρξη των Ολυμπιακών ..Διαφημίσεων!». Τελικά ίσχυσε το δεύτερο: αντί να κυνηγούν τις διαφημίσεις, αμέσως μετά την τελετή έναρξης 100 εταιρίες ζήτησαν μόνες τους να διαφημιστούν με τιμή 750.000 δολάρια για κάθε 30 δευτερόλεπτα σε prime time. Σ' αυτό το prime time δεν υπήρξε ημίωρο που το NBC να μην είναι πρώτο στην τηλεθέαση.

Η "Ανοιχτή επστολή προς τον ελληνικό λαό της NBC" δεν ήταν λοιπόν τυχαίο γεγονός. Ο Dick Ebersol, διευθυντής Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, που την έστειλε, έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι το 2012, οπότε λήγει και το δικό του συμβόλαιο. Όλη η ευθύνη ήταν πάνω του για ό,τι θα πήγαινε στραβά. Τώρα μπορεί να έχει κάθε ελπίδα ότι αυτό που ξεκίνησε άσχημα στο Σίδνεϊ, διορθώθηκε με τον πιο απίστευτο τρόπο στην Αθήνα και έχει πολλές ελπίδες για το μέλλον. Εκεί που όλοι πρόβλεπαν χάος, είδαν τους πιο οργανωμένους αγώνες και αντί για τρομοκρατία από τους φανατικούς 'Αραβες, είδαν δυο προβληματικούς Δυτικούς, έναν Καναδό και ένα Σκωτσέζο, να διαταράσσουν με αφελή τρόπο την πιο ειρηνική Ολυμπιάδα. Το «θαύμα της Αθήνας» έσωσε το NBC και τον Ebersol, που πριν λίγες μέρες είχε συναντήσει τον πρόεδρο Μπους για την ασφάλεια των 3.134 υπαλλήλων της εταιρίας του.

Μια εφημερίδα είχε εφοδιάσει τους ανταποκριτές της με αλεξίσφαιρα γιλέκα και αντιασφυξιογόνες μάσκες με τη ρητή εντολή να τα έχουν πάντα μαζί τους. Επίσης να μη φορούν μπλουτζίν ή παπούτσια Νike, με άλλα λόγια να μη φαίνονται σαν Αμερικανοί. Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι δήλωσαν αργότερα ότι από την δεύτερη κιόλας μέρα τα εγκατέλειψαν στο δωμάτιό τους.

Μια δημοσιογράφος του USA Today έγραψε αργότερα: "Οι Αγώνες τελείωσαν χωρίς να δούμε πουθενά τρομοκράτες και χωρίς οι οροφές των σταδίων να γκρεμιστούν, οδηγώντας στο θάνατο χιλιάδες άτομα. Αν αυτά τα έγραφα πριν από ένα μήνα, η εφημερίδα μου θα με είχε απολύσει".

Όπως έσωσε το NBC, η Αθήνα 2004 έσωσε και την Αμερική. Τους έδειξε ότι υπάρχουν χώρες που δεν έχουν κάνει τίποτα κακό σε άλλους λαούς, δεν φοβούνται τρομοκρατικά χτυπήματα και μπορούν με ασφάλεια να φιλοξενήσουν ακόμα και Αμερικανούς. Αρκεί βέβαια αυτοί να μην προκαλούν, όπως με την επίσκεψη Πάουελ για την τελετή λήξης, που ευτυχώς κάποιοι συνετότεροι την ακύρωσαν.

Με καθυστερημένη ειλικρίνεια μίλησε και ο αρχηγός της Αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής Peter Ueberroth, αναφορικά με την καθυστέρηση των έργων και την τρομοκρατία: "Για άλλη μια φορά πήραμε ένα μάθημα από την Ελλάδα.... Ουσιαστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξαναγεννήθηκαν στην Ελλάδα". Και η Christine Brennan από το USA Today έγραψε στο ίδιο πνεύμα: "Για 16 μέρες αθλητές από 202 χώρες δεν ένιωθαν τον κίνδυνο των τρομοκρατών κι ας ήταν σε απόσταση αναπνοής από αυτούς. Τι θαυμάσιο δώρο πρόσφεραν σ' αυτό το σημερινό ταλαίπωρο κόσμο με τόση ζεστασιά οι Έλληνες!"

Ως τώρα οι δηλώσεις των Αμερικανών για την Αθήνα του 2004 ήταν έπαινοι και εγκώμια, αλλά δεν είδαμε πολλές συγγνώμες, ούτε στο γράμμα τους NBC. O Mike Lopresti, από το Garnette News Service, θέτει το θέμα στη βάση του: "Ο Αριστοτέλης θα ήταν περήφανος για τους απογόνους του... Κι εμείς, αν δεν είμαστε αχάριστοι, θα έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Έλληνες --την δικαιούνται".

Διαβάζοντας «μεταξύ των γραμμών» την ανοιχτή επιστολή του NBC βλέπουμε ότι η Ολυμπιάδα της Αθήνας ουσιαστικά έσωσε τους Αγώνες σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης της βίας. Σε μια εποχή που η γη συνταράσσεται από εκρήξεις βομβών, οι μόνες εκρήξεις στην Αθήνα ήταν από τα βεγγαλικά της τελετής λήξης. Κλείνουμε με μια παράγραφο του Ian O'Connor από το Journal News: "Ήρθαμε ως δημοσιογράφοι και φεύγουμε ως προσκυνητές. Αυτήν τη φορά, Ελλάδα, δεν πρέπει να σε ξεχάσουμε για άλλα 108 χρόνια".

Χρήστος Μαγγούτας Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!