Sofia Times Magazine
 
24.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash
Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Κ. Καραμανλής: η Ελλάδα εξέπληξε θετικά ολόκληρο τον Κόσμο Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
31.08.04
Image«Η Παγκόσμια Γιορτή του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, είναι ήδη σταθμός και αφετηρία. Σταθμός των Αγώνων στη Χώρα όπου γεννήθηκαν και αναβίωσαν. Αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα της Χώρας μας. Η Ελλάδα εξέπληξε θετικά ολόκληρο τον Κόσμο. Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής στο μήνυμα του, με αφορμή τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επισήμανε, ότι οι ψίθυροι ανησυχίας και αμφισβήτησης που ακούγονταν από πολλές πλευρές αντικαταστάθηκαν με φωνές αναγνώρισης της εξαιρετικής επιτυχίας των προσπαθειών μας. «Η διεθνής κοινότητα συνομολογεί ότι η Ελλάδα ξεχωρίζει για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας, του Πολιτισμού, αλλά και της ασφάλειας που παρέχει σε όλους, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, σημαντικές ικανότητες, αδιαμφισβήτητες αρετές. Βάζει ψηλά τον πήχη των προσπαθειών της και τα καταφέρνει», συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι για την επιτυχία των αγώνων συνέβαλε και η κυβέρνηση Σημίτη, ενώ συνεχάρη τα στελέχη της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», τους εθελοντές, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τους φορείς που εργάστηκαν για τους Αγώνες.

«Η επιτυχία της εθνικής προσπάθειας γεμίζει αισθήματα ικανοποίησης και υπερηφάνειας όλους τους Ελληνες», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή των Ελλήνων πολιτών και συνεχάρη τους τους Ελληνες αθλητές που μας έκαναν περήφανους με τις διακρίσεις τους.

«Οι Ελληνες δεν αποδείξαμε μόνο ότι είμαστε καλοί οικοδεσπότες. Αποδείξαμε την ετοιμότητα μας να αλλάξουμε σελίδα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αποδείξουμε ότι το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι παρένθεση, αλλά ορόσημο της νέας εποχής».

«Η νίκη που πετύχαμε είναι για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι για το σήμερα και το αύριο της Πατρίδας μας. Είναι επένδυση στη Νέα Περίοδο που έχει ήδη αρχίσει για την Ελλάδα. Είναι κεφάλαιο για τα χρόνια που έρχονται», σημείωσε.

«Ζητήματα που δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό μας και τα ολυμπιακά ιδεώδη, θα αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και πλήρη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους», τόνισε.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ανάλογη θα είναι η επιτυχία και των Παραολυμπιακών Αγώνων

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Η Παγκόσμια Γιορτή του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, είναι ήδη σταθμός και αφετηρία. Σταθμός των Αγώνων στη Χώρα όπου γεννήθηκαν και αναβίωσαν. Αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα της Χώρας μας. Η Ελλάδα εξέπληξε θετικά ολόκληρο τον Κόσμο. Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά.

Μέχρι πριν από λίγους μήνες ακούγονταν, σε πολλές μεριές του Πλανήτη, ψίθυροι ανησυχίας και φωνές αμφισβήτησης για τις ικανότητες και τις δυνατότητές μας. Σήμερα έρχονται από όλο τον Κόσμο, δηλώσεις αναγνώρισης της εξαιρετικής επιτυχίας των προσπαθειών μας. Η διεθνής κοινότητα συνομολογεί ότι η Ελλάδα ξεχωρίζει για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας, του Πολιτισμού, αλλά και της ασφάλειας που παρέχει σε όλους, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, σημαντικές ικανότητες, αδιαμφισβήτητες αρετές. Βάζει ψηλά τον πήχη των προσπαθειών της και τα καταφέρνει.

Στο διάστημα που πέρασε υποδεχτήκαμε την ολυμπιακή οικογένεια, τις αθλητικές αποστολές και τους επισκέπτες, που ήρθαν να νοιώσουν την αύρα του Τόπου που γέννησε, αναβίωσε και οργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επιτυχία της εθνικής προσπάθειας γεμίζει αισθήματα ικανοποίησης και υπερηφάνειας όλους τους Έλληνες.

-Τα συγχαρητήρια και ο έπαινος αξίζουν πρώτα απ όλα όλοι οι Έλληνες πολίτες που με τις θυσίες τους έκαναν πραγματικότητα τους αγώνες αυτούς. Οι Έλληνες αθλητές μας έκαναν υπερήφανους ξεπερνώντας τον εαυτό τους και πετυχαίνοντας λαμπρές διακρίσεις. Συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι αθλητές του κόσμου που τίμησαν τους Αγώνες.

Τα συγχαρητήρια

-Είναι για τους ανθρώπους της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης.

-Είναι για όλους τους Έλληνες και ξένους εθελοντές, που έδωσαν, με ανιδιοτέλεια, τον καλύτερο εαυτό τους, μέσα και έξω από τα στάδια.

-Είναι για όλους όσοι είχαν δουλέψει στα εργοτάξια και την προετοιμασία της διοργάνωσης. Για τους σπουδαίους δημιουργούς, τους τεχνοκράτες και τους ανθρώπους του πνεύματος.

-Είναι για όλους όσοι εργάστηκαν στο νευραλγικό τομέα των συγκοινωνιών, τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας.

-Στην επιτυχία των Αγώνων συνέβαλαν πολλά πρόσωπα και πολλοί παράγοντες. Συνέβαλε βεβαίως η κυβέρνηση Σημίτη. Συνέβαλε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο το Δήμο Αθηναίων και τους άλλους Ολυμπιακούς Δήμους της χώρας. Συνέβαλαν ιδιαιτέρως νευραλγικά υπουργεία, στα οποία έπεσε το βάρος δύσκολων έργων και επιχειρήσεων. Συνέβαλαν φορείς του ευρύτερου δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

-Στο διάστημα αυτό οι Έλληνες, με τη συλλογική αυτοπειθαρχία και την ατομική συμβολή, δεν αποδείξαμε μόνο ότι είμαστε καλοί οικοδεσπότες. Αποδείξαμε την ετοιμότητά μας να αλλάξουμε σελίδα. 'Ανοιξε ένα καινούριο κεφάλαιο στην κοινωνία μας. Οι προτεραιότητές μας από εδώ και πέρα πρέπει να είναι:

1. Να σταθούμε σταθερά στο πιο ψηλό επίπεδο του κοινωνικού πολιτισμού μας.

2. Να αξιοποιήσουμε διεθνώς την επιτυχία των Αγώνων, προβάλλοντας την Ελλάδα που επιτυγχάνει στόχους.

3. Να προσελκύσουμε τουρισμό και επενδύσεις.

4. Να αξιοποιήσουμε την περιουσία που αφήνουν πίσω τους οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Και εδώ θέλω να σταθώ ιδιαίτερα, γιατί πρόκειται για έργα υψηλής μεν τεχνολογίας, αλλά και μεγάλου κόστους, το οποίο πλήρωσαν από το υστέρημά τους οι Έλληνες πολίτες.

5. Να αποδείξουμε ότι το μεγάλο αυτό ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι παρένθεση. Να αποδείξουμε ότι η επιτυχία μιας τόσο μεγάλης και πολύπλοκης διοργάνωσης δεν περιορίζεται σε δύο εβδομάδες πανηγυρικών εκδηλώσεων. Είναι ορόσημο της Νέας Εποχής.

Η νίκη που πετύχαμε είναι για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι για το σήμερα και το αύριο της Πατρίδας μας.

Είναι επένδυση στη Νέα Περίοδο που έχει ήδη αρχίσει για την Ελλάδα. Είναι κεφάλαιο για τα χρόνια που έρχονται.

Ζητήματα που δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό μας και τα ολυμπιακά ιδεώδη, θα αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και πλήρη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

-Θέλω να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι ανάλογη και ακόμη πιο σπουδαία θα είναι η επιτυχία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Είναι η ώρα που η προσοχή της Παγκόσμιας Κοινότητας στρέφεται στα άτομα με αναπηρία και στη δύναμη της θέλησής τους. Είναι η ώρα της ανθρώπινης ευαισθησίας και της συνειδητοποίησης των υποχρεώσεων κάθε Πολιτείας και κάθε Κοινωνίας απέναντι στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, αλλά και ειδικές δυνατότητες. Είναι η ώρα που δηλώνουμε και πάλι παρόντες. Για να υποδεχτούμε νέες αποστολές και να χειροκροτήσουμε τη συμμετοχή, την προσπάθεια, τη χαρά τους. Μαζί με το μήνυμα της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών, να στείλουμε παντού στον Κόσμο μήνυμα Ανθρωπισμού.

Σας ευχαριστώ».

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τετάρτη
24
Ιανουαρίου
Ξένης οσίας, Βαβύλα ιερομάρτυρος, Μακεδονίου
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!