Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.comSofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Ολυμπιακοί 2004 - Ο απολογισμός της ελληνικής παρουσίας, από τον Γ. Παπαδογιαννάκη Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
30.08.04
ImageΗταν η πιο αξέχαστη μα και συνάμα η δυσκολότερη εμπειρία του Γιάννη Παπαδογιαννάκη, ως αρχηγού της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που αφορούσε στον απολογισμό της παρουσίας της χώρας μας στους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Παπαδογιαννάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στα κρούσματα ντόπινγκ, απέφυγε για μιλήσει για την (προσωρινή) παραίτησή του και τόνισε ότι χειρίζεται από κοινού με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο την υπόθεση του Λεωνίδα Σαμπάνη.

«Στο σχετικό έγγραφο της WADA αναφέρεται ότι και στο πρώτο δείγμα και στο δεύτερο παρουσιάστηκαν επίπεδα τεστοστερόνης υψηλότερα του 12. Δεν διευκρινίζεται όμως ο ακριβής αριθμός κι αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον» είπε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής. Αναλύτοντας τη στρατηγική της ΕΟΕ σχετικά με το ντόπινγκ, δήλωσε: «Από τις 14 Ιουνίου έως τις 8 Αυγούστου η ΕΟΕ πραγματοποίησε 575 ελέγχους, όχι μόνο στα 442 μέλη της αποστολής αλλά και σε άλλους αθλητές αφού βρισκόμασταν ακόμη στην περίοδο της ολυμπιακής προετοιμασίας. Τέσσερις αθλητές (τα ονόματά τους δεν ανακοινώθηκαν) δεν προσήλθαν για έλεγχο και αποκλείστηκαν a priori από τους Αγώνες».

    Ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης έδωσε στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες και τα έγγραφα με τα οποία η ΕΟΕ ενημέρωνε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες για οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε και αφορούσε τις απαγορευμένες ουσίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξαν και ομοσπονδίες οι οποίες δεν συνεργάστηκαν όωπς θα έπρεπε. Οσο για το θέμα Κεντέρη-Θάνου, τόνισε ότι «από τις 29 Ιουλίου είχαμε γνωστοποιήσει προς όλους τις νέες προϋποθέσεις της WADA για τους ξαφνικούς ελέγχους. Δεν γνωρίζω αν ο Ζακ Ρογκ μίλησε με τον Βασίλη Σεβαστή τη νύχτα που προέκυψε το θέμα, γιατί εγώ ήμουν στο Ολυμπιακό Χωριό και προσπαθούσα να διασφαλίσω τις προϋποθέσεις για να πάρουμε παράταση (σ.σ. πέραν της μίας ώρας που είχε δώσει διορία η WADA για να περάσουν οι δύο πρωταθλητές από ντόπινγκ κοντρόλ).

    Από τις 22 Αυγούστου ο εισαγγελέας μου ζήτησε τα 28 έγγραφα που αφορούν την υπόθεση και τα οποία έχουν ήδη προσκομισθεί στην εισαγγελική αρχή. Γνωρίζετε ότι δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τίποτα όσο η διαδικασία βρίσκεται σ΄αυτό το σημείο, αλλά μετά το πέρας της ανάκρισης θα τα πούμε όλα.»

    Μία τοποθέτηση του κ. Παπαδογιαννάκη («από τον Ιούνιο είχα ζητήσει να γνωστοποιηθούν όλες οι μετακινήσεις, οι τόποι διαμονής, τα προπονητικά κέντρα και τα μέσα επικοινωνίας με τους αθλητές») προκάλεσε την εύλογη απορία δημοσιογράφου, αν το τηλέφωνο του σπιτιού θεωρείται μέσο επικοινωνίας! Κι αυτό γιατί ο Χρήστος Τζέκος είχε υποστηρίξει ότι ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου βρίσκονταν σπίτι τους όταν τους αναζητούσαν το απόγευμα της 12ης Αυγούστου. «Είναι αυτονόητο ότι υπήρχαν όλα τα τηλέφωνα. Τώρα, αν τα παιδιά κοιμόντουσαν και δεν το άκουγαν, αυτό δεν το γνωρίζω» ήταν η απάντηση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής. 


    Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΗΤΕΙΑ

    Για τον κ. Παπαδογιαννάκη με την τεράστια εμπειρία σε αυτό το πόστο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα έπρεπε να είναι μία γιορτή. Ομως, από τη στιγμή που ξεκίνησαν στραβά (με την αξέχαστη νύχτα της 12ης Αυγούστου) εξελίχθηκαν «στην πιο δύσκολη εμπειρία μου ως αρχηγός αποστολής».

    Στις 17 ημέρες που μεσολάβησαν, ο αρχηγός ήταν μονίμως... επί ποδός πολέμου: «Είχα πέντε παραστάσεις σε πειθαρχικές επιτροπές, δύο στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της ΔΟΕ και σειρά υπομνημάτων και ενστάσεων. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι οι Ολυμπικοί Αγώνες ήταν απολύτως επιτυχημένοι». Κατά τη γνώμη του Γ. Παπαδογιαννάκη, η επιτυχία οφείλεται σε τέσσερις παράγοντες: «Τα γεμάτα γήπεδα, οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, η κοινή διαπίστωση ότι οι εγκαταστάσεις ήταν άριστες και η εξυπηρέτηση των ξένων αποστολών όσον αφορά τη διαμονή, την ασφάλεια, τις μετακινήσεις. Αυτό δεν είναι δική μου, σωβινιστική άποψη, αλλά το γενικό κλίμα που λαμβάνω στο Ολυμπιακό Χωριό όπου κατοικώ εδώ και σχεδόν 20 ημέρες».
    

    Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Αποστολή εξετελέσθη! Σύμφωνα με τον Γιάννη Παπαδογιαννάκη, ο στόχος ήταν να ξεπεράσει η Ελλάδα τα μετάλλια που κατέκτησε στο Σίδνεϊ (13) και βρίσκεται ήδη στα 15 με ανοδική... τάση. Θέση στην οκτάδα εξασφάλισαν 45 αθλητές (ή ομάδες) και μεταξύ τους 26 άνδρες και 19 γυναίκες, ενώ συνολικά 65 (32 ανδρες 33 γυναίκες) κατετάγησαν μέσα στην πρώτη 16άδα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα 15 μετάλλια κατακτήθηκαν σε 10 διαφορετικά αθλήματα: Στίβος, Ενόργανη Γυμναστική, Ιστιοπλοϊα, Καταδύσεις, Τζούντο, Αρση Βαρών, Ταεκβοντό, Κωπηλασία, Ελληνορωμαϊκή Πάλη, Υδατοσφαίριση, κι αυτό αποδεικνύει ότι η υποδομή που υπήρξε τα τελευταία χρόνια δεν αφορούσε μόνο σε ένα-δύο αθλήματα στα οποία η Ελλάδα είχε δημιουργήσει παράδοση.

    «Θα περάσουν αρκετές γενιές Ελλήνων για να ξαναζήσουν μια ανάλογη εμπειρία. Ο στόχος που είχαμε θέσει επετεύχθη» πρόσθεσε ο κ. Παπαδογιαννάκης που αναφέρθηκε και στη διαιτησία: «Τις διαμαρτυρίες της ελληνικής αποστολής επιβεβαίωσε και ο Ζακ Ρογκ. Ο Μάρας, η Αθανασοπούλου και ο Παυλίδης είναι τρεις αθλητές μας που αδικήθηκαν. Συμπτωματικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε σήμερα σε αυτά τα αθλήματα, όταν έλεγε ότι υπήρξε πρόβλημα με τη διαιτησία.

    Είχαμε εκπλήξεις, όπως στην περίπτωση του Ηλιάδη και των Μπίμη-Συρανίδη. Είχαμε όμως και απρόσμενους αποκλεισμούς. Είχαμε αθλητές που εγκατέλειψαν όπως ο Κρομμύδας στο Τρίαθλο, ο Καστάνης και ο Σταματόπουλος στο βάδην, η Δεμιροπούλου στην ιππασία, αλλά και αθλητές που για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν, όπως ο Χειμωνέτος».

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!