Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.comSofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Συνέντευξη του υφυπουργού Εξωτερικών Ε. Στυλιανίδη στην ΕΡΑ 5 Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
02.03.05
Image

Της Κατερίνας Θανασούλα

Στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας ως προεδρεύουσα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, αλλά και στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για την ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στην ΕΡΑ5 και την αγγλόφωνη εκπομπή «Οι Έλληνες Παντού».

Ο Έλληνας υπουργός μίλησε για την σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε και πραγματοποίησε η Ελληνική Κυβέρνηση με την κατασκευή του νέου ελληνικού σχολείου «Ο ΟΜΗΡΟΣ» στη Κορυτσά της Αλβανίας, «ένα όνειρο της Ελληνικής μειονότητας της περιοχής», όπως είπε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι, μέσω του Προγράμματος Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, η χώρα μας σε συνεργασία με την Αλβανική Κυβέρνηση προωθεί σημαντικά έργα υποδομής στη χώρα, για την στήριξη τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και της Ελληνικής μειονότητας.

Τονίζει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στον ΟΣΕΠ αποκτά νέες διαστάσεις και προοπτικές, καθώς η χώρα μας είναι η μόνη, που έχει την τριπλή ιδιότητα Κράτους- Μέλους της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και του ΟΣΕΠ. Ενώ, επιδίωξη της Ελληνικής Πολιτείας είναι να γίνει η χώρα μας γέφυρα οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης τόσο για την εγχώρια αγορά, αλλά και για την αγορά των Βαλκανίων και της Μεσογείου, καθώς προσφέρει την πολιτική σταθερότητα.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Ελλάδα προσφέρει κίνητρα για σημαντικές επενδύσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και ομογενείς επιχειρηματίες, «μια σημαντική δύναμη για την Ελλάδα», όπως τους χαρακτηρίχει, με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ προωθείται η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης για τον περιορισμό του φαινομένου της γραφειοκρατίας, που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:

ΕΡ: Κύριε Στυλιανίδη με την λειτουργία του νέου σχολείου, οι Έλληνες της περιοχής, αλλά και οι κάτοικοι μη �ελληνικής καταγωγής θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ελληνική γλώσσα, να διδαχθούν τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

ΑΠ: Πράγματι, είναι μια πρωτοβουλία στα πλαίσια της πολιτικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας της Ελλάδας. Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας ανήκει στην αναπτυξιακή επιτροπή του Οργανισμού για την Σταθερότητα και την Συνεργασία στην Ευρώπη και έχουμε αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στην περιοχή των Βαλκανίων. Ένας από τους στόχους μας είναι να στηρίξουμε τους γείτονές μας, ειδικότερα τις τοπικές κοινωνίες με την εκπαιδευτική διπλωματία, την περιβαλλοντική διπλωματία κτλ. Οπότε το σχέδιο με το σχολείο είναι ένα παλιό μας σχέδιο, πολύ απαραίτητο για την τοπική κοινωνία. Προσπαθήσαμε να πραγματοποιήσουμε την ιδέα και την στηρίξαμε οικονομικά και τώρα είμαστε έτοιμοι και με την συνεργασία της μη-κυβερνητικής οργάνωσης Δίκτυο για την Δημοκρατία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, της οποίας προΐσταται ο κ. Ηλίας Κουσκουβέλης, το σχολείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Το εκπαιδευτικό Ίδρυμα, βάσει απόφασης του υπουργείου Παιδείας και Επιστήμης της Αλβανίας θα λειτουργήσει ως προ-πανεπιστημιακό, μη-κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, εννεαετές με την επωνυμία Ο ΟΜΗΡΟΣ.
Στο σχολείο θα λειτουργήσουν τάξεις νηπιαγωγείου, όλες οι τάξεις του δημοτικού, με την προοπτική λειτουργίας και των τάξεων του γυμνασίου και λυκείου.
Η ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα, ενώ προς το παρόν βρίσκονται σε λειτουργία δύο τάξεις του νηπιαγωγείου και μία του δημοτικού.
 
ΕΡ: Πώς θα στελεχωθεί το σχολείο;
 
ΑΠ: Εμείς είμαστε οι δωρητές, η ΥΔΑΣ είναι ο δωρητής και το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα υποστηρίξει το σχολείο με εκπαιδευτικό προσωπικό. Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση από την πλευρά της υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου να στηρίξει με την αποστολή αποσπασμένων εκπαιδευτικών το ίδρυμα.
 
ΕΡ: Ποιος φορέας θα είναι αρμόδιος για την λειτουργία του σχολείου;
 
Νομίζω το υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας θα συνδράμει τις προσπάθειές μας και θα δώσει δασκάλους. Εμείς ετοιμάσαμε και έχουμε ήδη παραδώσει το κτίριο και το τελικό αποτέλεσμα είναι ο συνδυασμός των προσπαθειών και των δύο πλευρών της Ελληνικής και της Αλβανικής κυβέρνησης.
 
ΕΡ: Με ποιον τρόπο η τοπική κοινωνία, τα μέλη της μειονότητας συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή;
 
ΑΠ: Η ανταπόκριση όχι μόνον της τοπικής ελληνικής μειονότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας είναι επίσης πολύ θετική. Ζήτησαν την συνδρομή μας και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε, όχι μόνον σε αυτό το θέμα, αλλά και σε θέματα υποδομών, δρόμων και άλλων προγραμμάτων, που ετοιμάζουμε και τα οποία δεν γίνονται μόνον για τους πολίτες ελληνικής καταγωγής, αλλά και για τους Αλβανούς.
Το πρόγραμμα Αναπτυξιακής Συνεργασίας αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, των κοινωνιών αλλά και των αγορών τους. Για τον λόγο αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε με το πρόγραμμα αυτό σκέψης και δράσης για την περιοχή.
Το σχολείο εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πρόγραμμα Αναπτυξιακής Συνεργασίας για την περιοχή. Πρέπει να θυμίσω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα και ειδικότερα το υπουργείο Εξωτερικών και η Hellenic Aid-το πρόγραμμα Αναπτυξιακής Συνεργασίας έχουν ήδη δώσει 190 εκατ. Ευρώ στην Αλβανία.
Η νέα κυβέρνηση πιστεύει ότι μέρος αυτής της οικονομικής βοήθειας πρέπει να δοθεί στην ελληνική μειονότητα της περιοχής. Για τον λόγο αυτό αρχίζουμε με το σχολείο. Ήταν ένα όνειρο της Ελληνικής μειονότητας.
 
ΕΡ: Ωστόσο, το σχολείο θα λειτουργήσει ως ιδιωτικό ίδρυμα.
 
ΑΠ: Δεν μπορώ να σας δώσω τις λεπτομέρειες για την επόμενη ημέρα. Ο δικός μου ρόλος τελειώνει την ημέρα που ξεκινάει επίσημα η λειτουργία του Ιδρύματος.
Η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας και φυσικά στο Ελληνικό υπουργείο Παιδείας να στηρίξουν την εκπαιδευτική αυτή μονάδα στο μέλλον.
 
ΕΡ: Κύριε Στυλιανίδη, στα πλαίσια του πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, που εφαρμόζει η Ελλάδα, ποια άλλα προγράμματα έχετε στόχο να υλοποιήσετε στην χώρα αυτή;
 
ΑΠ:Στα πλαίσια του προγράμματος Αναπτυξιακής Συνεργασίας για την Ανασυγκρότηση της Αλβανίας, ετοιμάζουμε πολλά νέα προγράμματα για να στηρίξουμε τη γείτονα χώρα. Τώρα μπορώ να σας πω για δύο προγράμματα. Στα τέλη Μαρτίου, διοργανώνουμε μια διακυβερνητική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας της Αλβανίας κ. Αγγέλι στα Ιωάννινα, όπου θα συζητήσουμε τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας. Η πρόταση που έχουμε λάβει από την Αλβανική Κυβέρνηση είναι για την κατασκευή δύο νέων οδικών αρτηριών που ενώνουν τους Αγίους Σαράντα με την Κονίσπολη, μια σημαντική υποδομή, προκείμενου να δώσουμε ένα τέλος στην απομόνωση των τοπικών αρχών, τόσο από ελληνικής πλευράς όσο και από αλβανικής.
Έτσι, αν τώρα χρειάζονται τρεισήμισι ώρες για να φτάσει κανείς στην πρώτη πόλη ή κατοικημένη περιοχή, τώρα με τον νέο δρόμο, εάν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο. θα χρειάζονται 20 λεπτά. Και αυτό είναι ένα παλιότερο σχέδιο, και ένα όνειρο για τους κατοίκους, το οποίο όμως είχε απορρίψει στο παρελθόν η Αλβανική Κυβέρνηση, τώρα όπως νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να το πραγματοποιήσουμε.
 
ΕΡ: Με ποιον τρόπο το υπουργείο Εξωτερικών , η Ελληνική Κυβέρνηση παρακολουθεί την πρόοδο των έργων και την σωστή εφαρμογή των προγραμμάτων που τίθενται σε εφαρμογή, βάσει του Προγράμματος Αναπτυξιακής Συνεργασίας;
 
ΑΠ: Την ευθύνη υλοποιήσεις έχει η Hellenic Aid. Έτσι, παίρνουμε την πρόταση, ειδικότερα σε ότι αφορά το Πρόγραμμα για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, συνομιλούμε με τις κυβερνήσεις των γειτονικών χωρών, καταγράφουμε τις προτάσεις τους και αποφασίζουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας εάν θα τις αποδεχθούμε ή όχι. Έχει συσταθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και Οικονομικών, βάσει λοιπόν των αποφάσεων της επιτροπής εγκρίνονται τα προγράμματα και στη συνέχεια αποδεσμεύουμε τα χρήματα και παρακολουθούμε την πορεία του έργου.
Η Αλβανική πλευρά έχει την ευθύνη της εξεύρεσης της εταιρείας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα και εμείς πρέπει να τους πληρώσουμε. Αυτή ήταν μια απόφαση των προηγούμενων κυβερνήσεων και νομίζω ότι είναι προβληματική, γιατί λογικά, σε όλον τον κόσμο, ο δωρητής αποφασίζει ποιος θα υλοποιήσει το έργο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, λόγω του καλού επιπέδου των διμερών σχέσεων συνεργασίας. Έτσι συνεργαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κάποια προγράμματα, τα οποία θα είναι πολύ χρήσιμα όχι μόνον για την αλβανική πλευρά, αλλά και για την ελληνική.
Σε ότι αφορά τα έργα υποδομής στα οποία αναφέρθηκα και τα οποία συνδέουν την Ελλάδα με την Αλβανία κατά μήκος των συνόρων, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικά και θέλουμε να τα ολοκληρώσουμε.
 
ΕΡ: Κύριε υπουργέ, η Ελλάδα έχει έναν ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια, ως χώρα με κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. Πολλά περιμένουν από εμάς, ειδικότερα τώρα που έχουμε την προεδρία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο.
 
ΑΠ: Έχουμε τώρα την προεδρία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου μέχρι τον Απρίλιο και τον ίδιο μήνα αναλαμβάνουμε την ευθύνη του προγράμματος Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, που είναι ένα οργανισμός για τα Βαλκάνια, έτσι και στις δύο περιπτώσεις έχουμε δραστηριοποιηθεί και επιδιώκουμε να προωθήσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής διεθνώς.
Τώρα έχω προσωπικά την ευθύνη της προεδρίας για τον ΟΣΕΠ. Είμαστε πολύ δραστήριοι, έχουμε σχεδιάσει και υλοποιήσει διακυβερνητικές συναντήσεις σε πολλούς τομείς. Για παράδειγμα, διοργανώσαμε με επιτυχία την πρώτη διυπουργική συνάντηση για την ασφάλεια στην Αθήνα στις 1-3 Δεκεμβρίου 2004 μαζί με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπου υπογράφηκε Πρωτόκολλο για τη συνεργασία των Κρατών- Μελών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και υιοθετήθηκε Κοινή Δήλωση για την πάταξη της παράνομης διακίνησης ατόμων, γνωστής ως trafficking.
Επίσης, στη Θεσσαλονίκη διοργανώσαμε την Διυπουργική Συνάντηση των υπουργών Μεταφορών, όπου θεμελιώθηκε η συνεργασία στον τομέα αυτό και ειδικότερα αποφασίστηκε η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τα λιμάνια των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και φυσικά η διασύνδεση μέσω των οδικών αξόνων και των σιδηροδρόμων με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών.
Πραγματοποιήσαμε ακόμη, συναντήσεις με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών με θέμα την χρηστή διακυβέρνηση.
Πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το επιχειρηματικό φόρουμ με
θέμα : «Αναπτυξιακή προοπτική του Ιδιωτικού τομέα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας-Ποιες είναι οι προτεραιότητες». Ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από 12 χώρες. Η Ελληνική παρουσία ήταν πολύ σημαντική εκεί, καθώς όπως γνωρίζετε οι περισσότερες χώρες της Μαύρης Θάλασσας είτε παράγουν είτε διακινούν ενέργεια, οπότε είναι πολύ σημαντικό να θεμελιώσουμε έναν ηγετικό ρόλο σε αυτόν το τομέα.
Ένας από τους στόχους μας είναι να έχει η Ελλάδα θέση-κλειδί, να αποτελέσει τη γέφυρα συνεργασία Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου και εμείς κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα, κάτι που ήταν και επιδίωξη του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης.
Ο επόμενος στόχος μας είναι να διοργανώσουμε στα Δωδεκάνησα, υπουργική συνάντηση των υπουργών Τουρισμού, στην Αλεξανδρούπολη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας και στην Κομοτηνή μια συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου, υψηλού επιπέδου, και φυσικά η τελική συνάντηση θα είναι με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών αυτών.
Να σημειώσω ότι, τον επόμενο μήνα θα γίνει στην Αθήνα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η διακοινοβουλευτική συνάντηση των εκπροσώπων των Κοινοβουλίων όλων των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.
 
ΕΡ: Για την προσέλκυση επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει το πολιτικό πλαίσιο να προσφέρει κίνητρα στους ενδιαφερόμενους φορείς. Απόψεις όμως που διατυπώνουν επιχειρηματίες αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για σημαντικές επενδύσεις, και να υπερκεράσει ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της γραφειοκρατίας. Το σχόλιό σας.
 
ΑΠ: Κατά την προηγούμενη δεκαετία το πρόβλημα του να αναπτύξει κάποιος επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν μεγάλο και σύνθετο. Μετά την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την προώθηση της νέας εικόνας της χώρας μας, κάνουμε μια νέα αρχή, ώστε να προωθήσουμε την Ελλάδα ως το κέντρο πρόσβασης σε διαφορετικές αγορές, όπως αυτή των 65 εκατ. των Βαλκανίων, αυτή των 70 εκατ. της Τουρκίας, των 340 εκατ. της Μαύρης Θάλασσας και φυσικά της Μεσογείου.
Προωθούμε την εικόνα της Ελλάδας ως χώρα με ασφάλεια και σταθερότητα, επιδιώκουμε να εξηγήσουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο νέος Αναπτυξιακός νόμος και το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Επιπλέον, κάνουμε σοβαρές προσπάθειες να αναμορφώσουμε την Δημόσια Διοίκηση, να απλοποιήσουμε και να μειώσουμε τις περίπλοκες διαδικασίες, ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να επενδύσουν εδώ.
Εμείς λέμε, σύμφωνα με την νέα κατεύθυνση της Ελληνικής Οικονομίας και διεθνώς, ότι προωθούμε όχι μόνον την ελληνική αγορά των 11 εκατ., αλλά την διεθνή αγορά της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε να προσελκύσουμε τα επιτελεία των πολυεθνικών εταιρειών και να τους δώσουμε την ευκαιρία οι παραγωγικές τους μονάδες να έχουν έδρα τις γειτονικές χώρες, όπου το κόστος παραγωγής και εργασίας είναι χαμηλότερο.
Η ιδέα είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Τον Ιανουάριο ήμουν στις ΗΠΑ και επεδίωξα να προωθήσω αυτόν το νέο τρόπο σκέψης, έχω λοιπόν την πεποίθεση ότι οι ελληνο-αμερικανοί, οι αμερικανοί και οι γιαπωνέζοι, δέχονται θετικά αυτόν το νέο τρόπο σκέψης και δράσης στην περιοχή.
 
ΕΡ: Να υποθέσουμε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες της Διασποράς συγκαταλέγονται στις ομάδες που στοχεύετε να προσελκύσετε;
 
ΑΠ: Μα φυσικά, αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη, ο πολιτισμός μας, η υπεροχή μας στη Θάλασσα, ως ναυτική δύναμη, και οι Έλληνες της Διασποράς έχουν μια σημαντική δύναμη στα χέρια τους.
Ένα από τα θέματα που συζητήσαμε είναι να τους δώσουμε την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν εδώ, φέρνοντας την τεχνογνωσία, αξιοποιώντας την εμπειρία τους, ώστε να κάνουν μια καινούργια αρχή χρησιμοποιώντας το δίκτυο και το κεφάλαιο.

Πηγή: voiceofgreece.gr

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!