Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash
Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Συνέντευξη Σκανδαλάκη στην εφημερίδα "Απόφαση" Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
15.01.05
ImageΓια την άμεση ανταπόκριση του ΥΠΕΞ στην αντιμετώπιση της καταστροφής που προήλθε από το φονικό τσουνάμι στα νησιά του Ινδικού, τη συλλογή και την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες, στην οποία συνέβαλε και η Ομογένεια, όπως και για τις σχέσεις και τις προτεραιότητες που θέτει για τον απόδημο Ελληνισμό μίλησε ο υφ. Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Απόφαση. Όπως επισημαίνει ο κ. Σκανδαλάκης η κρίση αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιτυχία από το υπουργείο Εξωτερικών, και αυτό αναγνωρίστηκε από όλους.

«Η Ελλάδα και αυτό θέλω να το επισημάνω για άλλη μια φορά, ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε σε ειδική πτήση, μισθωμένο αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών με σκοπό τον επαναπατρισμό Ελλήνων που βρέθηκαν στις πληγείσες χώρες. Θέλω επίσης να επισημάνω εκτός από έλληνες και Κυπρίους πολίτες, επιβιβάσθηκαν και πολίτες άλλων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Η χώρα μας, και ο ελληνικός λαός προσέφερε από το υστέρημά του, επιδεικνύοντας μια συγκλονιστική στάση αλληλεγγύης, η οποία είναι δείγμα υψηλού επιπέδου Πολιτισμού », τόνισε ο κ. Σκανδαλάκης και ευχαρίστησε τους συμπατριώτες μας εντός και εκτός Ελλάδος που κατέθεσαν το υστέρημά τους για να απαλύνουν τον πόνο των άτυχων συνανθρώπων μας στις πληγείσες περιοχές, όπως κια την κρατική τηλεόρασης και ραδιοφωνία και όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο που ευαισθητοποιήθηκε και συνέβαλλε στην προσπάθεια.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με Απόδημο Ελληνισμό, μίλησε για αισθήματα αγάπης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αφού και ο ίδιος έζησε χρόνια στο εξωτερικό, και γνωρίζει ποιες είναι οι αγωνίες και οι πόθοι των ξενιτεμένων ελλήνων και ομογενών.

«Έχουμε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης που στηρίζονται στην εκατέρωθεν αξιοπιστία. Ουδέποτε δημαγωγήσαμε, ουδέποτε τους παραπλανήσαμε. Για εμάς οι έλληνες του εξωτερικού ήταν και είναι πάνω απ' όλα πρεσβευτές της Ελλάδος, της ιστορίας μας των αρχών και αξιών μας, του Πολιτισμού μας.

Οι Απόδημοι έλληνες γνωρίζουν ότι αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Τα προβλήματά τους βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, και η επίλυσή τους ο βασικός μας στόχος. Βήμα προς βήμα θα ξεδιπλωθεί η πολιτική μας για τους Απόδημους και με ορίζοντα τετραετίας θα έχουμε υλοποιήσει όσα είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά».

Οριοθετώντας τους στόχους και τις άμεσες προτεραιότητες του ως Υφυπουργού Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ενίσχυση των δεσμών των αποδήμων με την μητέρα πατρίδα, τη διαφύλαξη της εθνικής τους ταυτότητας, της θρησκείας, της παράδοσης, της ελληνικής γλώσσας καθώς και την ενίσχυση της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό.

«Είναι αλήθεια ότι το Ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε στα χρόνια που πέρασαν να ανταποκριθεί στο βαθμό που έπρεπε σ' αυτά που όφειλε απέναντι στους απόδημους έλληνες. Δεν θα αναφερθώ στις ευθύνες του χθες γιατί πιστεύω ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να κοιτάξουμε όλες και όλοι μαζί μπροστά.

Απόφασή μας είναι να καλύψουμε τις παραλείψεις του παρελθόντος. Να στηρίξουμε όλους τους Έλληνες της διασποράς. Να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες υποδομές για τους ομογενείς μας, παντού όπου υπάρχουν Έλληνες, με άμεση προτεραιότητα στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. Η σταθερή προσήλωσή μας στην ασφάλεια, την ευημερία, την περίθαλψη, τη στέγαση και την αντιμετώπιση των αναγκών των Ελλήνων της διασποράς δεν είναι εθνική πολυτέλεια. Όπως είπε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είναι ιστορική αναγκαιότητα και επιταγή.

Με ορίζοντα τετραετίας, προχωρούμε ήδη, με σταθερά και αποφασιστικά βήματα, στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας. Στην εφαρμογή ενός συγκροτημένου, υπεύθυνου σχεδίου αποτελεσματικών λύσεων με προτεραιότητα τα προβλήματα της νεολαίας της ομογένειας».

Σε ότι αφορά στο σχεδιασμό της αντιμετώπισης της διάσωση, αλλά και την διάδοση της ελληνικής γλώσσας στους Απόδημους Έλληνες, και ειδικά στη νεώτερη γενιά ο κ. Σκανδαλάκης επισήμανε ότι υπάρχει μια άριστη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την κ.Γιαννάκου.

«Για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας όπου ζουν έλληνες, προσφέρουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας περαιτέρω για να προσφέρουμε τα απαραίτητα διδακτικά μέσα. Τα προβλήματα της Παιδείας των Ομογενών διαφέρουν από κράτος σε κράτος, και από ήπειρο σε ήπειρο. Εμείς παρέχουμε οικονομική βοήθεια, δασκάλους υποτροφίες και επαναπροκηρύσσουμε, για την περίοδο 2005-2007 το πρόγραμμα «Παιδεία Ομογενών». Αποστέλλουμε διδακτικό υλικό στην ελληνική γλώσσα, για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και όλες τις ηλικίες».

Βασική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ένταξη του μαθήματος της ελληνικής γλώσσας στο πρόγραμμα σχολείων σε περιοχές όπου διαβιεί συμπαγής ελληνικός πληθυσμός. Παράλληλα, μέσω της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών ενισχύει τους φορείς της Ομογένειας για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, για ειδικές δράσεις των οργανώσεων του Οικουμενικού Ελληνισμού και για την ενίσχυση των εδρών νεοελληνικών σπουδών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα προγράμματα φιλοξενίας, παιδιών ομογενών σε κατασκηνώσεις στην Ελλάδα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται σήμερα στην Ελλάδα, και μέχρι τις 30.01.05, περίπου 200 νέοι ηλικίας 18-25 ετών, από διάφορες χώρες όλου του κόσμου όπου υπάρχει ελληνισμός.

«Είναι ελληνόπουλα τα οποία έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν την γη των παππούδων τους, να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας, αλλά και μελλοντικής συνεργασίας τόσο μεταξύ τους όσο και με νέους από την Ελλάδα. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος για την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων Ομογενών», κατέληξε ο υφ. Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!