Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΖητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Συνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης από Μαγκριώτη για τον απόδημο Ελληνισμό Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
03.10.03
Image

Μετά από δύο χρόνια γόνιμης πορείας ο δρόμος ανοίγεται δημιουργικότερος από ποτέ για την ομογένεια. Με τον πήχυ των απαιτήσεων ανεβασμένο ψηλά και την πεποίθηση των ανθρώπων που έχουν να εμφανίσουν σημαντικό έργο προσήλθαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της Ε΄ Παγκόσμιας Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Εληνισμού (ΣΑΕ), ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Μαγκριώτης και ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Ανδρέας Άθενς. Με τον θετικό απολογισμό των δύο τελευταίων ετών τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΑΕ φαίνονται αποφασισμένοι να χαράξουν τη νέα πορεία της ομογένειας.

Υποστήριξη και προβολή των ολυμπιακών αγώνων, των αξιών του ολυμπιακού πνεύματος, της εκεχειρίας και του εθελοντισμού από την ομογένεια, δρομολόγηση μεγάλων θεσμικών αλλαγών του ΣΑΕ, ανανέωση και μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητά του, δημιουργία σταθερών και αποτελεσματικών θεσμών επικοινωνίας της ομογένειας με την Ελλάδα είναι οι επόμενοι σταθμοί που θα δώσουν νέα πνοή στη νέα εποχή.

«Αποφασίσαμε να εργαστούμε με συγκεκριμένο σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους, τα αποτελέσματα είναι θετικά› τόνισε ο κ. Μαγκριώτης εξηγώντας αναλυτικά τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα της Ε΄ Παγκόσμιας Συνέλευσης του ΣΑΕ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην προβολή τους, με σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως διοργάνωση ημερίδας με συμμετοχή έγκριτων ομογενών δημοσιογράφων. Τ

ο συνέδριο θα είναι ανανεωμένο και περισσότερο αντιπροσωπευτικό. Η ανανέωση θα σηματοδοτείται από την υποχρεωτική συμμετοχή ενός τουλάχιστον νέου (18-28 ετών) και μίας γυναίκας στις αντιπροσωπείες των οργανώσεων, που θα έχουν πάνω από τρεις εκπροσώπους, ενώ η αντιπροσωπευτικότητα θα επιτευχθεί με τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού ομογενειακών οργανώσεων, αλλά με μειωμένο αριθμό συνέδρων.

Σημαντική καινοτομία θα είναι η συγκροτημένη ατζέντα και το σημαντικά μειωμένο οικονομικό κόστος κατά 30%. Το συνέδριο θα γίνει η αφετηρία και για την αλλαγή ονόματος του ΣΑΕ, καθώς ο όρος «απόδημος», όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης, δεν καλύπτει όλους με στόχο να λυθούν και διαδικαστικά προβλήματα ορισμένων ομογενών, όπως της Αλβανίας.

«Πρέπει», πρόσθεσε ο ίδιος, «να χτίσουμε την ομογένεια της νέας εποχής. Να κερδίσουμε και τους ομογενείς μέσα από ιδιαίτερες αναφορές γι΄ αυτό και θεσμοθετούμε τα δίκτυα (επιστημονικά, επιχειρησιακά κλπ), αλλά και μέσα από τη διεύρυνση της συμμετοχής τους σε εκλογές με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την ομογένεια είναι πλέον μία πραγματικότητα που εμπλουτίζεται συνεχώς» τόνισε ο κ. Μαγκριώτης αναφερόμενος στη λειτουργία των δικτύων. Ο κ. Μαγλριώτης αναφέρθηκε στην προσφορά των παγκοσμίων δικτύων των ομογενών, όπως η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού με 250 βουλευτές του κόσμου ελληνικής καταγωγής που συνεργάζεται με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Δίκτυο των Ομογενειακών ΜΜΕ που συνεργάζεται με το Υπουργείο Τύπου, το δίκτυο Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ευρώπης με 150 μέλη ομογενών, εργαλεία, όπως τα χαρακτήρισε που φέρνουν πιο κοντά την Ελλάδα με όλο τον κόσμο.

Επίσης σημαντικούς καρπούς αποδίδει η συνεργασία του Δικτύου Επιχειρηματιών του ΣΑΕ με παραγωγικούς φορείς της Ελλάδας, η διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων, το Ινστιτούτο Διεθνούς Συνεργασίας Ελλήνων Επιστημόνων.

Ακόμη, το ΥΠΕΞ έχει εκπονήσει ειδικές πολιτικές για περιοχές του Ελληνισμού με ιδιαίτερο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό ενδιαφέρον (Μαύρη Θάλασσα, Αλβανία, Κωνσταντινούπολη, Αλεξάνδρεια) με βασικό στόχο την παραμονή των ομογενών μας στις πατρογονικές τους εστίες. Σήμερα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα για την ανάπτυξη των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2003-2004.

Ο κ. Μαγκριώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προγράμματα φιλοξενίας του ΥΠΕΞ (4.500 νέοι και 220 άτομα 3ης ηλικίας) του 2002, αλλά και στην «Ελληνιάδα› τον φορέα που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία το καλοκαίρι τους αθλητικούς αγώνες των αποδήμων.

Τέλος ο κ. Μαγκριώτης τόνισε τη σημασία της ηθικής, νομικής και οικονομικής υποστήριξης των τριών Πατριαρχείων, του Οικουμενικού Πατριαρχε’ιου στο Φανάρι, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και των Ιεροσολύμων, η οποία τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα βάσει της οποίας δημιουργήθηκαν τρία αντίστοιχα υποστηρικτικά ιδρύματα με τη συμμετοχή επιφανών Ελλήνων στη διοίκησή τους.

«Όλοι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε την Ολυμπιάδα του 2004, που και επιτυχημένη και ασφαλής θα είναι› τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Ανδρέας Άθενς εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τον ΣΑΕ, «αυτό το δώρο που έδωσε η Ελλάδα στην ομογένεια σε όλο τον κόσμο», όπως είπε χαρακρηριστικά.

«Αποδείξαμε ότι τα προγράμματά μας γίνονται πράξη› είπε ο ίδιος ενημερώνοντας για το ιατρικό πρόγραμμα σε χώρες της Μ. Θάλασσας με τη στήριξη των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Αμερικής, αλλά και ΜΚΟ και ιδιωτών που πίστεψαν στο ΣΑΕ. Ειδικότερα έκανε αναφορά στο τελευταίο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο της Μαριούπολης στην Ουκρανία τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα και ευχαρίστησε τον επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη κ Αντώνη Δούδο για την χρηματοδότηση του έργου.

Από το 1997 μέχρι σήμερα ο ΣΑΕ έχει στο ενεργητικό του 3 ιατρικά κέντρα στη Γεωργία, 1 στην Αρμενία, 2 στην Ουκρανία, και 1 στην Αλβανία ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλα δύο στη Ν. Ρωσία και στο Ουζμπεκιστάν Σημαντική, όπως τόνισε ο κ. Άθενς είναι και η οικονομική βοήθεια που έχει δώσει αυτή την 8ετία η Αμερική στις δράσεις του ΣΑΕ, 55 εκατ. δολάρια.

«Εχουμε δύναμη τώρα στην Ουάσινγκτον, μας σέβονται› είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι το ΣΑΕ βοηθά με όλες του τις δυνάμεις σε πολιτικά και μη προβλήματα, όπως η επίλυση του Κυπριακού, αλλά και στο θέμα των επιθέσεων που διατυπώνονται δια του τύπου σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μίλησε επίσης για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναγνώριση του πατριάρχη Ιεροσολύμων από το Ισραήλ.

Άμεσος στόχος μας, τόνισε ο ίδιος, είναι να ξεκινήσουμε μεγάλη καμπάνια για την προώθηση του Εθνικού Ταμείου Ομογενών γιατί θέλουμε να αποκτήσουμε οικονομική αυτοτέλεια για την εκτέλεση των προγραμμάτων μας.

Υπογραμμίζοντας την υπερηφάνεια του ΣΑΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είπε ότι θα εισαχθεί το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας στα σχολεία του Σικάγο και άλλες πόλεις της Αμερικής, ενώ στις 18 Οκτωβρίου διοργανώνεται στο Σικάγο μία μεγάλη γιορτή για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στην οποία θα τιμηθεί η δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννη.

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!