Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash
Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Στέφανος Ταμβάκης: Το ΣΑΕ αγκαλιάζει όλη την Ομογένεια Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΦτωχόΑριστο 
18.09.03
Image

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), αγκαλιάζει όλη την Ομογένεια και δύναται να αναδειχθεί σε εκφραστή των προβλημάτων των αποδήμων προς την Ελληνική Πολιτεία, συμβάλλοντας έτσι στον συντονισμό και την περαιτέρω δικτύωσή του, τονίζει ο Αντιπρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο TGA NEWS.

Δηλώνει ικανοποιημένος από το μέχρι τώρα έργο του ΣΑΕ, θεωρεί ότι έχουν τεθεί ισχυρές βάσεις στις σχέσεις ομογενειακών οργανώσεων και ΣΑΕ, χαρακτηρίζει «στενές και ειλικρινείς» τις σχέσεις ΣΑΕ και Ελληνικής Κυβέρνησης, ενώ διαπιστώνει σύμπνοια μεταξύ των πολιτικών κομμάτων όσον αφορά στα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Σχολιάζοντας το πρόβλημα που υφίσταται στην Αυστραλία στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και ΣΑΕ υπογραμμίζει ότι, προερχόμενος από μία ήπειρο όπου εδρεύει το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και ιστορικά ο Ελληνισμός είχε δύο στυλοβάτες ανά πάσα στιγμή, την Εκκλησία και τις Κοινότητες, του «κάνει εντύπωση το πώς μπορεί να έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο μεγάλο θέμα». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι αν αναπτυχθεί ένας ειλικρινής διάλογος ο Ελληνισμός της Αυστραλίας θα «απογειωθεί και μαζί του το ΣΑΕ».

Ο Στέφανος Π. Ταμβάκης γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1952 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το 1976 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής και παραγωγής τροφίμων St’George’s (Αλεξάνδρεια, έτος ιδρύσεως 1905), μαζί με τον ξάδελφό του Στέφανο Θ. Ταμβάκη, και παράλληλα ασχολήθηκε με επιτυχία σε πληθώρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η είσοδος του στα κοινά έγινε το 1976, με την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αισχύλος-Αρίων, ακολουθώντας την πορεία του πατέρα του Παύλου Ταμβάκη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του συγκεκριμένου Σωματείου. Το 1984 εκλέγεται Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.

Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας σε ηλικία 38 χρονών μέχρι το Μάρτιο 2002. Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας συνέχισε την οικονομική αναδιοργάνωση, ανέπτυξε την συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία, την προβολή της Κοινότητας και της πόλης ενώ καθοριστική ήταν η συνεισφορά του στην διευθέτηση της ρύθμισης του νόμου περί ασφάλισης επ’ αόριστον του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στην χώρα του Νείλου, ώστε να σταματήσει η έως τότε διαρροή της παροικίας.

Επαναλειτουργεί τον Παροικιακό Τύπο της Αλεξάνδρειας και παράλληλα επιτυγχάνει στενότερη συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Καίρου. Το 1993 διοργάνωσε τους εορτασμούς για τα 150 χρόνια της Πρεσβυγενούς Κοινότητας Αιγύπτου ενώ προς το τέλος της θητείας του συνέβαλε καθοριστικά στην αποστολή και εγκαθίδρυση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Ελλάδα στην Αλεξάνδρεια.

Το 1995 εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Συντονιστής Ασίας–Αφρικής και επανεκλέγεται ομόφωνα 3 (τρεις) συνεχόμενες φορές στην ίδια θέση.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως Συντονιστής Ασίας – Αφρικής θα αναπτύξει τους διαύλους επικοινωνίας των Αποδήμων της περιφέρειας με μεθοδικότητα και συνέπεια. Πρωτοστατεί στην ανάπτυξη της συνοχής του Ασίας – Αφρικής. Άποψη του είναι ότι οι Έλληνες της Αφρικής και Ασίας είναι μία οντότητα, ανεξάρτητα από τις χώρες διαμονής τους. Άλλωστε οι ιδιαίτερες συνθήκες στις χώρες υποδοχής το υπαγορεύουν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανέπτυξε άριστες σχέσεις και εποικοδομητική συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το 2001 συμμετέχει στην αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών στο Σουδάν, που συνέβαλε στην αθώωση δύο ομογενών, οι οποίοι κρατούνταν άδικα στις Σουδανικές φυλακές.

Τον Δεκέμβριο του 2001 εκλέγεται Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ. Εκπαιδευτικά θέματα, καθώς και η υποστήριξη στην Νεολαία του οργανισμού αποτελούν δύο από τους τομείς που τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ενώ αναλαμβάνει ως κυριότερο τομέα ευθύνης την παρουσίαση και προβολή του έργου του ΣΑΕ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούν ως αντικαταστάτη του κ. Αθενς, αναγνωρίζοντας τη μέχρι τώρα προσφορά του στο ΣΑΕ. Ο ίδιος όμως δηλώνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επιτυχία του ΣΑΕ και η υλοποίηση των στόχων και προγραμμάτων του.

Το ΣΑΕ

Μιλά με αγάπη για το θεσμό του ΣΑΕ και το ρόλο του στο χώρο της Ομογένειας γενικότερα. «Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, αγκαλιάζει όλους τους ομογενείς μας,» λέει. «Στόχος του είναι να αποτελέσει τον εκφραστή των προβλημάτων προς την Ελληνική Πολιτεία, την Σκέπη του Οικουμενικού Ελληνισμού, να συμβάλει στον συντονισμό και την περαιτέρω δικτύωση όλων μας και εν τέλει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η αντιπροσωπευτικότητά του.»

Κριτική κατά του ΣΑΕ

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται συχνά κατά του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού από ορισμένους ομογενειακούς κύκλους και ομογενειακά μέσα ενημέρωση, ότι το ΣΑΕ δεν είναι αντιπροσωπευτικό και ότι δεν εκπροσωπεί το σύνολο της Ομογένειας, ο κ. Ταμβάκης επικαλείται τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου ότι, το ΣΑΕ θα πρέπει να αποτελέσει τον εκφραστή ακόμα περισσότερων ομάδων Ομογενών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών, ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών, ανθρώπων που προσφέρουν στα κοινά. «Ωστόσο, αρκετοί Ομογενείς μας δεν είναι ενταγμένοι στον οργανωμένο Απόδημο Ελληνισμό, ακόμα», λέει.

«Μέσα σε αυτή την ομπρέλα χωράμε όλοι μας. Η δομή του ΣΑΕ δίνει την δυνατότητα να ακουστούν όλες οι απόψεις. Ξεκινώντας από το Προεδρείο, τα συντονιστικά συμβούλια της κάθε περιφέρειας, συνεχίζοντας στα Δίκτυα, στόχος μας είναι η αντιπροσωπευτικότητα και η δικτύωση και πάνω απ΄όλα τα αποτελέσματα. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος και Συντονιστής της περιφέρειας, με το Συντονιστικό του Συμβούλιο αποτελούν ένα όργανο ιδιαίτερης σημασίας για την ουσιαστική εξέλιξη, κατέχοντας έναν ρόλο κλειδί για την μεταφορά και υλοποίηση προτάσεων από την βάση στο Προεδρείο. Σκεπτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά.

«Επιστρέφοντας πάντως στο θέμα τις ευρύτερης εκπροσώπησης της Ομογένειας, πιστεύω, ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα απλά, δηλαδή κατ’ αρχήν ενημέρωση για το έργο μας ώστε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την προσέγγισή. Τα παραπάνω αποτελούν στίγμα ώστε ο Οικουμενικός Ελληνισμός να ατενίζει με κοινό προσανατολισμό και αυτοπεποίθηση τις εξελίξεις στον 21ο αιώνα.»

Το μέλλον του ΣΑΕ

Ο κ. Ταμβάκης πιστεύει πως η υλοποίηση του οράματος αυτού του ΣΑΕ προϋποθέτει και την οικονομική αυτοδυναμία του, έτσι ώστε «να είναι σε θέση υλοποίησης προγραμμάτων για την Διασπορά».

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΣΑΕ, σε ορισμένες χώρες Ομογενείς έχουν ανάγκη από την υποστήριξη όλων μας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση του Ελληνισμού στις περιοχές αυτές.

«Μπορεί, για παράδειγμα σε κάποιες ζώνες, όπως η Βόρεια Αμερική, η Αυστραλία και η Ευρώπη,» λέει ο κ. Ταμβάκης, «οι πολίτες ελληνικής καταγωγής να ζουν σε ανεπτυγμένες χώρες με καλή οργάνωση, σε άλλες όμως περιοχές, όπως της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Αφρικής, όπου οι αποστάσεις είναι τεράστιες, οι συμπατριώτες μας έχουν ανάγκη από την υποστήριξή μας, όχι τόσο την οικονομική αλλά την ουσιαστική, ώστε να παραμείνουν στις βάσεις τους οι ίδιοι αλλά ακόμα περισσότερο για να εξασφαλιστεί η συνέχιση του Ελληνισμού εκεί στο μέλλον.»

«Σε αυτό τον στόχο, μπορούμε να απαντήσουμε μόνο με συγκεκριμένα προγράμματα στον χώρο παιδείας, υγείας, εργασίας, επικοινωνίας. Και σαφέστατα με ένα συνεχόμενο follow up κάθε πρωτοβουλίας μας. Απαραίτητο βέβαια παραμένει η οικονομική μας δυνατότητα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Εθνικό Ταμείο Ομογενών, το οποίο παρουσιαστηκε στα περιφερειακά συνέδρια του ΣΑΕ φέτος το φθινόπωρο.»

Επικοινωνία και πληροφόρηση

Ο κ. Ταμβάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή του έργου του ΣΑΕ στο χώρο της Ομογένειας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, πιστεύει πως το ΣΑΕ, ως οργανισμός ομπρέλα της Διασποράς μας, «έχει την υποχρέωση στην ίδια του την ύπαρξη» να ανοιχτεί προς τα έξω, να αποτελέσει θέμα συζήτησης στην δημόσια σφαίρα, συμβάλλοντας τελικά, στην σφυρηλάτηση των δεσμών συνοχής του και στην περαιτέρω αντιπροσωπευτικότητά του».

"Ο τομέας προβολής του έργου του ΣΑΕ με απασχολεί από την περίοδο που ήμουν Συντονιστής Ασίας – Αφρικής. Έχουν γίνει αξιόλογες περιφερειακές προσπάθειες από τους Αντιπροέδρους ενώ από πέρσι τον Φεβρουάριο το Προεδρείο μου ανέθεσε την ευθύνη του τομέα επικοινωνίας.

«Η χρησιμότητα της ενημέρωσης δεν έγκειται στην ενημέρωση από μόνη της, αλλά στην ανάπτυξη συνθηκών ποιοτικής πληροφόρησης, σε μία συγκεκριμένη ομάδα, αυτή των Αποδήμων για την δραστηριότητα του οργανισμού των Αποδήμων.

«Πεποίθησή μας είναι ότι σε μία εποχή όπου η επικοινωνία μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στην ίδια την οντότητα ενός οργανισμού, ο Απόδημος Ελληνισμός, και σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, το κατεξοχήν Συμβουλευτικό Όργανο προς την Ελληνική Πολιτεία για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, ο οργανισμός ομπρέλα της Διασποράς μας, έχει την υποχρέωση στην ίδια του την ύπαρξη να ανοιχτεί προς τα έξω, να αποτελέσει θέμα συζήτησης στην δημόσια σφαίρα, συμβάλλοντας τελικά, στην σφυρηλάτηση των δεσμών συνοχής του και στην περαιτέρω αντιπροσωπευτικότητά του.

«Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η ενημέρωση της ομογένειας, της δίνει την δυνατότητα να ενεργοποιείται στο πλαίσιο του οργανισμού, μεταφέροντας είτε μέσω μελών του Προεδρείου, των συντονιστικών συμβουλίων και των Δικτύων τις απόψεις τους πάνω στις δραστηριότητες μας, ώστε πράγματι να υπάρξει ευρύτατη και ουσιαστική εκπροσώπηση και συνεισφορά ιδεών, απόψεων, επαφών.»

Επιτεύγματα του ΣΑΕ

Ο κ. Ταμβάκης δηλώνει ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα επιτεύγματα του ΣΑΕ, υπογραμμίζοντας ότι σημαντικό έργο επιτελείται στον τομέα της Ιατρικής Βοήθειας στην πρώην Σοβιετική Ένωση από το Πρόγραμμα των Ιατρικών Κέντρων, εμπνευστής και πρωτεργάτης του οποίου είναι ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Ανδρέας Άθενς.

Και προσθέτει: «Επίσης έχουν ξεκινήσει από περιφέρειες, κυρίως της Ευρώπης και της Ασίας – Αφρικής προγράμματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας από ομογενείς μας στις χώρες αυτές. Εξετάζετε η δυνατότητα επιμόρφωσης καθηγητών για αντίστοιχα προγράμματα από φέτος το καλοκαίρι ενώ είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσει αυτή η πρωτοβουλία να αναπτυχθεί και σε άλλες περιφέρειες ώστε σε μία εποχή που η ταυτότητα και ο πολιτισμός είναι ιδιαιτέρως επίκαιρα, εμείς οι Απόδημοι προσφέρουμε την δυνατότητα στους ομογενείς μας να διατηρήσουν την ελληνική γλώσσα.

«Παράλληλα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του Προγράμματος Υιοθεσίας Εκκλησιών, όπου το ΣΑΕ συμβάλει στην ανακαίνιση και διατήρηση ιερών ναών σε περιοχές όπου ο γηγενής πληθυσμός αδυνατεί να το πράξει.

«Το κυριότερο πάντως επίτευγμα είναι ότι ο οργανισμός μας εκφράζει σημαντικότατο αριθμό ομογενειακών οργανώσεων παγκοσμίως, πρεσβεύει τις απόψεις του, ενώνει τις σκορπισμένες ανά τις ηπείρους δυνάμεις της ελληνικής Διασποράς. Πείτε μου πότε άλλοτε δίνονταν η δυνατότητα, σε έναν Έλληνα από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου να συνομιλεί και να ανταλλάσσει απόψεις για ένα κοινό παρόν και μέλλον των Αποδήμων με εσάς, έναν Έλληνα που ζει και εργάζεται στην Μελβούρνη;»

Σχέσεις Εκκλησίας-ΣΑΕ-Κοινότητες
Αναφερόμενος στις σχέσεις Εκκλησίας-ΣΑΕ και στο πρόβλημα που υφίσταται στην Αυστραλία, όπου η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν αναγνωρίζει το ΣΑΕ, ενώ την ίδια στιγμή ιστορικές και μεγάλες κοινότητες, όπως αυτές του Σίδνεϊ και της Αδελαϊδας έχουν αποκλεισθεί από το ΣΑΕ, ο κ. Ταμβάκης λέει: «Προερχόμενος από μία ήπειρο όπου εδρεύει το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και ιστορικά ο Ελληνισμός είχε δύο στυλοβάτες ανά πάσα στιγμή, την Εκκλησία και τις Κοινότητες, μου κάνει εντύπωση το πώς μπορεί να έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο μεγάλο θέμα στην Αυστραλία.

«Νομίζω ότι αν αναπτυχθεί ένας ειλικρινής διάλογος, που άλλωστε μόνο ειλικρινής μπορεί να είναι αφού προέρχεται από τον χώρο της Εκκλησίας και τον Ελληνισμό τον Απόδημο, είμαι βέβαιος ότι ο Ελληνισμός της Αυστραλίας θα απογειωθεί και μαζί του το ΣΑΕ.

«Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς και τους τιμούμε. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μένα, αν μου δινόταν η ευκαιρία, να συμμετέχω σε έναν τέτοιο διάλογο.»

Σχέσεις ομογενειακών οργανώσεων – ΣΑΕ
Ικανοποιημένος είναι επίσης και από τις μέχρι τώρα σχέσεις ομογενειακών οργανώσεων με το ΣΑΕ, λέγοντας πως έχουν τεθεί «γερές βάσεις». «Μετά από 6-7 χρόνια ειλικρινούς και φιλότιμης εργασίας απέναντι στους ομογενειακούς οργανισμούς, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι το ΣΑΕ δεν έρχεται να αντικαταστήσει αλλά να συντονίσει και να συμβάλει στην επίλυση των επιμέρους προβλημάτων, μπορώ να πω ότι η σχέση αποκτά ακόμα πιο γερές βάσεις και οι οργανώσεις απευθύνονται σε μας πιο συχνά και συστηματικά.»

Σχέσεις ΣΑΕ με ελληνική κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα
Ο κ. Ταμβάκης διαπιστώνει επίσης ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια μεταξύ τωνπολιτικών κομάτων της Ελλάδας όσον αφορά στο ΣΑΕ και τα θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό, ενώ χαρακτηρίζει τη σχέση ΣΑΕ και ελληνικής κυβέρνησης ως στενή και ειλικρινή.

«Το ΣΑΕ συνεργάζεται συστηματικά με την Διακομματική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων και υπάρχει μία αμφίδρομη ενημέρωση,» λέει «Παρατηρούμε, ότι λόγω και του ΣΑΕ υπάρχει απόλυτη σύμπνοια των πολιτικών κομμάτων για θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό.

«Η σχέση μας με την ελληνική κυβέρνηση είναι στενή και ειλικρινής. Άλλωστε, ο σύγχρονος Απόδημος Ελληνισμός έχει βρει δίπλα στην Εκκλησία και τις Κοινότητες – Οργανώσεις, τον τρίτο πυλώνα στήριξης, την Ελληνική Πολιτεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.»Ο Στέφανος Π. Ταμβάκης γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1952 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το 1976 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής και παραγωγής τροφίμων St’George’s (Αλεξάνδρεια, έτος ιδρύσεως 1905), μαζί με τον ξάδελφό του Στέφανο Θ. Ταμβάκη, και παράλληλα ασχολήθηκε με επιτυχία σε πληθώρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η είσοδος του στα κοινά έγινε το 1976, με την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αισχύλος-Αρίων, ακολουθώντας την πορεία του πατέρα του Παύλου Ταμβάκη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του συγκεκριμένου Σωματείου. Το 1984 εκλέγεται Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.

Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας σε ηλικία 38 χρονών μέχρι το Μάρτιο 2002. Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας συνέχισε την οικονομική αναδιοργάνωση, ανέπτυξε την συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία, την προβολή της Κοινότητας και της πόλης ενώ καθοριστική ήταν η συνεισφορά του στην διευθέτηση της ρύθμισης του νόμου περί ασφάλισης επ’ αόριστον του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στην χώρα του Νείλου, ώστε να σταματήσει η έως τότε διαρροή της παροικίας.

Επαναλειτουργεί τον Παροικιακό Τύπο της Αλεξάνδρειας και παράλληλα επιτυγχάνει στενότερη συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Καίρου. Το 1993 διοργάνωσε τους εορτασμούς για τα 150 χρόνια της Πρεσβυγενούς Κοινότητας Αιγύπτου ενώ προς το τέλος της θητείας του συνέβαλε καθοριστικά στην αποστολή και εγκαθίδρυση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Ελλάδα στην Αλεξάνδρεια.

Το 1995 εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Συντονιστής Ασίας–Αφρικής και επανεκλέγεται ομόφωνα 3 (τρεις) συνεχόμενες φορές στην ίδια θέση.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως Συντονιστής Ασίας – Αφρικής θα αναπτύξει τους διαύλους επικοινωνίας των Αποδήμων της περιφέρειας με μεθοδικότητα και συνέπεια. Πρωτοστατεί στην ανάπτυξη της συνοχής του Ασίας – Αφρικής. Άποψη του είναι ότι οι Έλληνες της Αφρικής και Ασίας είναι μία οντότητα, ανεξάρτητα από τις χώρες διαμονής τους. Άλλωστε οι ιδιαίτερες συνθήκες στις χώρες υποδοχής το υπαγορεύουν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανέπτυξε άριστες σχέσεις και εποικοδομητική συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το 2001 συμμετέχει στην αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών στο Σουδάν, που συνέβαλε στην αθώωση δύο ομογενών, οι οποίοι κρατούνταν άδικα στις Σουδανικές φυλακές.

Τον Δεκέμβριο του 2001 εκλέγεται Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ. Εκπαιδευτικά θέματα, καθώς και η υποστήριξη στην Νεολαία του οργανισμού αποτελούν δύο από τους τομείς που τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ενώ αναλαμβάνει ως κυριότερο τομέα ευθύνης την παρουσίαση και προβολή του έργου του ΣΑΕ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θεωρούν ως αντικαταστάτη του κ. Αθενς, αναγνωρίζοντας τη μέχρι τώρα προσφορά του στο ΣΑΕ. Ο ίδιος όμως δηλώνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επιτυχία του ΣΑΕ και η υλοποίηση των στόχων και προγραμμάτων του.

Το ΣΑΕ
Μιλά με αγάπη για το θεσμό του ΣΑΕ και το ρόλο του στο χώρο της Ομογένειας γενικότερα. «Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, αγκαλιάζει όλους τους ομογενείς μας,» λέει. «Στόχος του είναι να αποτελέσει τον εκφραστή των προβλημάτων προς την Ελληνική Πολιτεία, την Σκέπη του Οικουμενικού Ελληνισμού, να συμβάλει στον συντονισμό και την περαιτέρω δικτύωση όλων μας και εν τέλει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η αντιπροσωπευτικότητά του.»

Κριτική κατά του ΣΑΕ
Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται συχνά κατά του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού από ορισμένους ομογενειακούς κύκλους και ομογενειακά μέσα ενημέρωση, ότι το ΣΑΕ δεν είναι αντιπροσωπευτικό και ότι δεν εκπροσωπεί το σύνολο της Ομογένειας, ο κ. Ταμβάκης επικαλείται τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου ότι, το ΣΑΕ θα πρέπει να αποτελέσει τον εκφραστή ακόμα περισσότερων ομάδων Ομογενών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών, ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών, ανθρώπων που προσφέρουν στα κοινά. «Ωστόσο, αρκετοί Ομογενείς μας δεν είναι ενταγμένοι στον οργανωμένο Απόδημο Ελληνισμό, ακόμα», λέει.

«Μέσα σε αυτή την ομπρέλα χωράμε όλοι μας. Η δομή του ΣΑΕ δίνει την δυνατότητα να ακουστούν όλες οι απόψεις. Ξεκινώντας από το Προεδρείο, τα συντονιστικά συμβούλια της κάθε περιφέρειας, συνεχίζοντας στα Δίκτυα, στόχος μας είναι η αντιπροσωπευτικότητα και η δικτύωση και πάνω απ΄όλα τα αποτελέσματα. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος και Συντονιστής της περιφέρειας, με το Συντονιστικό του Συμβούλιο αποτελούν ένα όργανο ιδιαίτερης σημασίας για την ουσιαστική εξέλιξη, κατέχοντας έναν ρόλο κλειδί για την μεταφορά και υλοποίηση προτάσεων από την βάση στο Προεδρείο. Σκεπτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά.

«Επιστρέφοντας πάντως στο θέμα τις ευρύτερης εκπροσώπησης της Ομογένειας, πιστεύω, ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα απλά, δηλαδή κατ’ αρχήν ενημέρωση για το έργο μας ώστε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την προσέγγισή. Τα παραπάνω αποτελούν στίγμα ώστε ο Οικουμενικός Ελληνισμός να ατενίζει με κοινό προσανατολισμό και αυτοπεποίθηση τις εξελίξεις στον 21ο αιώνα.»

Το μέλλον του ΣΑΕ
Ο κ. Ταμβάκης πιστεύει πως η υλοποίηση του οράματος αυτού του ΣΑΕ προϋποθέτει και την οικονομική αυτοδυναμία του, έτσι ώστε «να είναι σε θέση υλοποίησης προγραμμάτων για την Διασπορά».

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΣΑΕ, σε ορισμένες χώρες Ομογενείς έχουν ανάγκη από την υποστήριξη όλων μας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση του Ελληνισμού στις περιοχές αυτές.

«Μπορεί, για παράδειγμα σε κάποιες ζώνες, όπως η Βόρεια Αμερική, η Αυστραλία και η Ευρώπη,» λέει ο κ. Ταμβάκης, «οι πολίτες ελληνικής καταγωγής να ζουν σε ανεπτυγμένες χώρες με καλή οργάνωση, σε άλλες όμως περιοχές, όπως της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Αφρικής, όπου οι αποστάσεις είναι τεράστιες, οι συμπατριώτες μας έχουν ανάγκη από την υποστήριξή μας, όχι τόσο την οικονομική αλλά την ουσιαστική, ώστε να παραμείνουν στις βάσεις τους οι ίδιοι αλλά ακόμα περισσότερο για να εξασφαλιστεί η συνέχιση του Ελληνισμού εκεί στο μέλλον.»

«Σε αυτό τον στόχο, μπορούμε να απαντήσουμε μόνο με συγκεκριμένα προγράμματα στον χώρο παιδείας, υγείας, εργασίας, επικοινωνίας. Και σαφέστατα με ένα συνεχόμενο follow up κάθε πρωτοβουλίας μας. Απαραίτητο βέβαια παραμένει η οικονομική μας δυνατότητα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Εθνικό Ταμείο Ομογενών, το οποίο παρουσιαστηκε στα περιφερειακά συνέδρια του ΣΑΕ φέτος το φθινόπωρο.»

Επικοινωνία και πληροφόρηση
Ο κ. Ταμβάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή του έργου του ΣΑΕ στο χώρο της Ομογένειας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, πιστεύει πως το ΣΑΕ, ως οργανισμός ομπρέλα της Διασποράς μας, «έχει την υποχρέωση στην ίδια του την ύπαρξη» να ανοιχτεί προς τα έξω, να αποτελέσει θέμα συζήτησης στην δημόσια σφαίρα, συμβάλλοντας τελικά, στην σφυρηλάτηση των δεσμών συνοχής του και στην περαιτέρω αντιπροσωπευτικότητά του».

«Ο τομέας προβολής του έργου του ΣΑΕ με απασχολεί από την περίοδο που ήμουν Συντονιστής Ασίας – Αφρικής. Έχουν γίνει αξιόλογες περιφερειακές προσπάθειες από τους Αντιπροέδρους ενώ από πέρσι τον Φεβρουάριο το Προεδρείο μου ανέθεσε την ευθύνη του τομέα επικοινωνίας.

«Η χρησιμότητα της ενημέρωσης δεν έγκειται στην ενημέρωση από μόνη της, αλλά στην ανάπτυξη συνθηκών ποιοτικής πληροφόρησης, σε μία συγκεκριμένη ομάδα, αυτή των Αποδήμων για την δραστηριότητα του οργανισμού των Αποδήμων.

«Πεποίθησή μας είναι ότι σε μία εποχή όπου η επικοινωνία μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στην ίδια την οντότητα ενός οργανισμού, ο Απόδημος Ελληνισμός, και σε αυτό το πλαίσιο, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, το κατεξοχήν Συμβουλευτικό Όργανο προς την Ελληνική Πολιτεία για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, ο οργανισμός ομπρέλα της Διασποράς μας, έχει την υποχρέωση στην ίδια του την ύπαρξη να ανοιχτεί προς τα έξω, να αποτελέσει θέμα συζήτησης στην δημόσια σφαίρα, συμβάλλοντας τελικά, στην σφυρηλάτηση των δεσμών συνοχής του και στην περαιτέρω αντιπροσωπευτικότητά του.

«Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η ενημέρωση της ομογένειας, της δίνει την δυνατότητα να ενεργοποιείται στο πλαίσιο του οργανισμού, μεταφέροντας είτε μέσω μελών του Προεδρείου, των συντονιστικών συμβουλίων και των Δικτύων τις απόψεις τους πάνω στις δραστηριότητες μας, ώστε πράγματι να υπάρξει ευρύτατη και ουσιαστική εκπροσώπηση και συνεισφορά ιδεών, απόψεων, επαφών.»

Επιτεύγματα του ΣΑΕ
Ο κ. Ταμβάκης δηλώνει ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα επιτεύγματα του ΣΑΕ, υπογραμμίζοντας ότι σημαντικό έργο επιτελείται στον τομέα της Ιατρικής Βοήθειας στην πρώην Σοβιετική Ένωση από το Πρόγραμμα των Ιατρικών Κέντρων, εμπνευστής και πρωτεργάτης του οποίου είναι ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Ανδρέας Άθενς.

Και προσθέτει: «Επίσης έχουν ξεκινήσει από περιφέρειες, κυρίως της Ευρώπης και της Ασίας – Αφρικής προγράμματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας από ομογενείς μας στις χώρες αυτές. Εξετάζετε η δυνατότητα επιμόρφωσης καθηγητών για αντίστοιχα προγράμματα από φέτος το καλοκαίρι ενώ είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσει αυτή η πρωτοβουλία να αναπτυχθεί και σε άλλες περιφέρειες ώστε σε μία εποχή που η ταυτότητα και ο πολιτισμός είναι ιδιαιτέρως επίκαιρα, εμείς οι Απόδημοι προσφέρουμε την δυνατότητα στους ομογενείς μας να διατηρήσουν την ελληνική γλώσσα.

«Παράλληλα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του Προγράμματος Υιοθεσίας Εκκλησιών, όπου το ΣΑΕ συμβάλει στην ανακαίνιση και διατήρηση ιερών ναών σε περιοχές όπου ο γηγενής πληθυσμός αδυνατεί να το πράξει.

«Το κυριότερο πάντως επίτευγμα είναι ότι ο οργανισμός μας εκφράζει σημαντικότατο αριθμό ομογενειακών οργανώσεων παγκοσμίως, πρεσβεύει τις απόψεις του, ενώνει τις σκορπισμένες ανά τις ηπείρους δυνάμεις της ελληνικής Διασποράς. Πείτε μου πότε άλλοτε δίνονταν η δυνατότητα, σε έναν Έλληνα από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου να συνομιλεί και να ανταλλάσσει απόψεις για ένα κοινό παρόν και μέλλον των Αποδήμων με εσάς, έναν Έλληνα που ζει και εργάζεται στην Μελβούρνη;»

Σχέσεις Εκκλησίας-ΣΑΕ-Κοινότητες
Αναφερόμενος στις σχέσεις Εκκλησίας-ΣΑΕ και στο πρόβλημα που υφίσταται στην Αυστραλία, όπου η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν αναγνωρίζει το ΣΑΕ, ενώ την ίδια στιγμή ιστορικές και μεγάλες κοινότητες, όπως αυτές του Σίδνεϊ και της Αδελαϊδας έχουν αποκλεισθεί από το ΣΑΕ, ο κ. Ταμβάκης λέει: «Προερχόμενος από μία ήπειρο όπου εδρεύει το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και ιστορικά ο Ελληνισμός είχε δύο στυλοβάτες ανά πάσα στιγμή, την Εκκλησία και τις Κοινότητες, μου κάνει εντύπωση το πώς μπορεί να έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο μεγάλο θέμα στην Αυστραλία.

«Νομίζω ότι αν αναπτυχθεί ένας ειλικρινής διάλογος, που άλλωστε μόνο ειλικρινής μπορεί να είναι αφού προέρχεται από τον χώρο της Εκκλησίας και τον Ελληνισμό τον Απόδημο, είμαι βέβαιος ότι ο Ελληνισμός της Αυστραλίας θα απογειωθεί και μαζί του το ΣΑΕ.

«Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς και τους τιμούμε. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μένα, αν μου δινόταν η ευκαιρία, να συμμετέχω σε έναν τέτοιο διάλογο.»

Σχέσεις ομογενειακών οργανώσεων – ΣΑΕ
Ικανοποιημένος είναι επίσης και από τις μέχρι τώρα σχέσεις ομογενειακών οργανώσεων με το ΣΑΕ, λέγοντας πως έχουν τεθεί «γερές βάσεις». «Μετά από 6-7 χρόνια ειλικρινούς και φιλότιμης εργασίας απέναντι στους ομογενειακούς οργανισμούς, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι το ΣΑΕ δεν έρχεται να αντικαταστήσει αλλά να συντονίσει και να συμβάλει στην επίλυση των επιμέρους προβλημάτων, μπορώ να πω ότι η σχέση αποκτά ακόμα πιο γερές βάσεις και οι οργανώσεις απευθύνονται σε μας πιο συχνά και συστηματικά.»

Σχέσεις ΣΑΕ με ελληνική κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα
Ο κ. Ταμβάκης διαπιστώνει επίσης ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια μεταξύ τωνπολιτικών κομάτων της Ελλάδας όσον αφορά στο ΣΑΕ και τα θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό, ενώ χαρακτηρίζει τη σχέση ΣΑΕ και ελληνικής κυβέρνησης ως στενή και ειλικρινή.

«Το ΣΑΕ συνεργάζεται συστηματικά με την Διακομματική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων και υπάρχει μία αμφίδρομη ενημέρωση,» λέει «Παρατηρούμε, ότι λόγω και του ΣΑΕ υπάρχει απόλυτη σύμπνοια των πολιτικών κομμάτων για θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό.

«Η σχέση μας με την ελληνική κυβέρνηση είναι στενή και ειλικρινής. Άλλωστε, ο σύγχρονος Απόδημος Ελληνισμός έχει βρει δίπλα στην Εκκλησία και τις Κοινότητες – Οργανώσεις, τον τρίτο πυλώνα στήριξης, την Ελληνική Πολιτεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.»

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!