Sofia Times Magazine
 
22.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.comSofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Οι Βαυαροί ζητούν Eλληνες αστυνομικούς Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
16.12.13
Η ορθόδοξη εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Ούνκαρε Στράσε, του Μονάχου, ήταν κατάμεστη από Ελληνες πιστούς που παρακολουθούσαν την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, όταν στην πόρτα του ναού έκαναν την εμφάνισή τους πέντε ένστολοι, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα. Οι τρεις έφεραν στολή απλού αστυνομικού, οι άλλοι όμως είχαν «γαλόνια» και παράσημα, που πρόδιδαν υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Polizei, μάλιστα ένας ήταν της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Ολοι αναρωτήθηκαν, τι γυρεύουν στον οίκο του Θεού οι εκπρόσωποι του νόμου και της τάξης. Οι Γερμανοί αστυνομικοί έβγαλαν τους μπερέδες και στάθηκαν διακριτικά στη θέση που τους υπέδειξε ο ιερέας Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος έδειχνε ήσυχος, καθώς ήταν ο μόνος που γνώριζε τον σκοπό της επίσκεψης.

Με το που ολοκληρώθηκε η λειτουργία και οι πιστοί πέρασαν στη διπλανή μεγάλη αίθουσα όπου κάθε Κυριακή οι Ελληνες του Μονάχου συγκεντρώνονται «για να τα πουν», ο πατήρ Απόστολος, έδωσε τον λόγο στους αξιωματικούς. Με έκπληξη άκουσαν τους βαθμοφόρους να τους λένε, ότι η αστυνομία της Βαυαρίας έχει ανάγκη ενίσχυσης σε έμψυχο υλικό και αναζητούν μετανάστες δεύτερης γενιάς ή νέους από την Ελλάδα για να καλύψουν τα κενά, αφού υποβληθούν στην απαραίτητη εκπαίδευση, και χωρίς απαραιτήτως να πάρουν, εφόσον δεν το επιθυμούν, γερμανική υπηκοότητα. «Εχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους Ελληνες», τόνισαν και για του λόγου του αληθές, άφησαν να μιλήσουν και να αναλύσουν τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας επιλογής οι τρεις κατώτεροί τους: η Αθανασία, ο Ανδρέας και ο Χαράλαμπος, Ελληνες που υπηρετούν ήδη στη γερμανική αστυνομία...

Ελληνες να αστυνομεύουν Γερμανούς; Γιατί όχι; «Μας εμπιστεύονται. Μας θεωρούν πρότυπο ενσωμάτωσης. Με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας το ελληνικό στοιχείο εμφανίζει μηδενική εγκληματικότητα», λέει στην «Κ» ο συνταξιούχος ιερέας, ένας δραστήριος κληρικός, εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής κοινότητας της Βαυαρίας, αλλά και της Μητρόπολης Γερμανίας. «Ηδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον από εν ενεργεία αστυνομικούς στην Ελλάδα», προσθέτει.

Για τους ομογενείς μας προτάσεις για στελέχωση ευαίσθητων τομέων όπως αυτού της πανίσχυρης γερμανικής αστυνομίας με νέους συμπατριώτες, αποτελούν τιμή και έμπρακτη αναγνώριση όχι μόνο των «ικανοτήτων του Ελληνα», αλλά και της αλλαγής του κλίματος σε όλη την κλίμακα της γερμανικής κοινωνίας. Αλλωστε στις συζητήσεις που είχαμε με αρκετούς εξ αυτών, απαριθμούσαν με καμάρι τα ονόματα Ελλήνων που κατέχουν υψηλές θέσεις στη βιομηχανία της Βαυαρίας αλλά και τον κρατικό μηχανισμό... χώρια τους γιατρούς που έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία.

«Περάσαμε δύσκολες μέρες, με το που ξέσπασε η κρίση. Πληγώθηκε η περηφάνια μας μ’ αυτά που ακούγαμε και βλέπαμε στην τηλεόραση ότι γίνονταν στην πατρίδα» εξομολογείται ο πατήρ Απόστολος, ενώ «δεν είναι εύκολο να ακούς προσβλητικά σχόλια στα εργοστάσια και στον δρόμο. Πικραθήκαμε, αισθανθήκαμε ότι θα στραφούν εναντίον μας όλοι οι γύρω μας. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αλλαξε η ατμόσφαιρα, μας αντιμετωπίζουν θετικά βλέποντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται. Ομως πρέπει να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί εναντίον μας, οι περισσότεροι καταλάβαιναν ότι φταίνε οι πολιτικοί. Αλλωστε μας ξέρουν τόσα χρόνια εδώ στο Μόναχο, η ζωή μας είναι ο καθρέφτης μας...».

Οι Βαυαροί, πράγματι αγαπούν την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, τους ανθρώπους της και το δείχνουν. Οι δεσμοί άλλωστε είναι μακρόχρονοι και ισχυροί.

Με υπερηφάνεια επιδεικνύουν τα αρχαιοελληνικά αγάλματα στις εισόδους των δημοσίων και κυβερνητικών κτιρίων, την Αθηνά, τον Ποσειδώνα, τις Καρυάτιδες, ταξιδεύουν συχνά στα νησιά μας, πολλοί έχουν σπίτια στην Ελλάδα. προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα, και έχουν κάνει στέκι τους ελληνικά καφέ και εστιατόρια.

Η ελληνική κοινότητα, με τις 23.000 καταγεγραμμένες ψυχές, που πλέον ξεπερνούν τις 26.000 με τους «νεομετανάστες», κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πόλη του πολιτισμού και της βιομηχανίας. Μέχρι και αντιδήμαρχο στον δήμο του Μονάχου εκλέγουν. Δημοτικοί άρχοντες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, απλοί άνθρωποι συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στην περίφημη Μαρίεν Πλατς ή παρακολουθούν τη ρίψη του Σταυρού στα νερά του ποταμού Ιζαρ τα Θεοφάνια, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους.

«Φοβάμαι να γυρίσω στην πατρίδα...»

Ηταν πρώτοι οι επιφανείς άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών, που εναντιώθηκαν στην εκστρατεία λοιδορίας των Ελλήνων, από «κίτρινα έντυπα», με τον δήμαρχο του Μονάχου Κρίστιαν Ούντε να υψώνει φωνή και να δηλώνει σε αυστηρό τόνο πως «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας απέναντι στους Ελληνες οι οποίοι αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης». Ακόμα και αυτός ο σεβάσμιος στη Βαυαρία Δούκας Φρανς Φον Μάγιερ, του βασιλικού οίκου Βίτεσμαχ, στα ογδοηκοστά γενέθλιά του κάλεσε όλους όσοι ήθελαν να του προσφέρουν δώρα, να καταθέσουν τα χρήματα σε ειδικό λογαριασμό για τους άπορους πολύτεκνους στην Ελλάδα. Ετσι, απέστειλε το ποσό των 230.000 ευρώ. Το Μόναχο αποτελεί ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους Ελληνες «νεομετανάστες». Γιατροί, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, βρίσκουν εύκολα δουλειά και στελεχώνουν νοσοκομεία και επιχειρήσεις. Αν η φουρνιά των ανειδίκευτων μεταναστών της δεκαετίας του ’50 και του ’60 ήταν ευπρόσδεκτη, δεν συμβαίνει το ίδιο και σήμερα. «Δύσκολα ένας που δεν είναι ειδικευμένος θα βρει δουλειά, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πέφτουν θύματα ασυνείδητων συμπατριωτών μας που τους εκμεταλλεύονται», λέει στην «Κ» ο πατήρ Απόστολος. «Εμείς ως εκκλησία σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές τους βοηθούμε να βρουν σπίτια και να μάθουν κάποια γερμανικά» προσθέτει. Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία, θα συναντήσει κανείς στην εκκλησία, που αποτελεί πλέον το σημαντικότερο σημείο αναφοράς, κυρίως μετανάστες της πρώτης γενιάς, που συνταξιούχοι πλέον φοβούνται να επαναπατριστούν. «Δεν αισθανόμαστε άνετα με την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα. Εδώ έχουμε σίγουρη τη σύνταξή μας, τους γιατρούς μας, τι να κάνουμε να γυρίσουμε;», λέει χαρακτηριστικά, με μια δόση πικρίας, ένας εξ αυτών.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Δευτέρα
22
Ιανουαρίου
Τιμοθέου αποστόλου, Αναστασίου του Πέρσου
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!