Sofia Times Magazine
 
24.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΖητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Συνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Ομογενειακός φορέας βοηθά καρκινοπαθή Ελληνόπουλα για 30 χρόνια Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
01.12.13
Για τριάντα χρόνια, ένας ομογενειακός φορέας βοηθά καρκινοπαθή παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο που αναζητούν θεραπεία σε αμερικανικά νοσοκομεία και ερευνητικά κέντρα. Πρόκειται για το Greek Children's Fund, το οποίο δημιουργήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1983 από τον Στέλιο Ματθαίου. Αφορμή για την ίδρυση του Ταμείου για τα καρκινοπαθή ελληνόπουλα αποτέλεσε μια προσωπική εμπειρία του κ. Ματθαίου. Η κόρη του Κατερίνα είχε παλέψει με τη λευχαιμία τον Δεκέμβριο του 1979 και κατάφερε να γίνει καλά. «Με την περιπέτεια της Κατερίνας δεν βίωσα μόνο το δικό μας πόνο και τη δική μας αγωνία, αλλά διαπίστωσα ότι πολλές ελληνικές οικογένειες μέσα στη δοκιμασία τους είχαν να αντιμετωπίσουν άλλα σοβαρά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ματθαίου, με την ευκαιρία της αυριανής εκδήλωσης για τα 30χρονα κοινωνικής δράσης του Ταμείου.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Ταμείου, έχουν βοηθηθεί οικονομικά χιλιάδες καρκινοπαθή παιδιά από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, καλύπτοντας διάφορες ανάγκες τους, όπως τα έξοδα παραμονής τους στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους, τόσο στα ίδια, όσο και σε μέλη των οικογενειών τους. Συνολικά, το ποσό που προσφέρθηκε ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται μαζί με τα αδέλφια του στο χώρο των εστιατορίων στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ και είχε γεννηθεί στο χωριό Βαρβίτσα του Νομού Λακωνίας, ίδρυσε το Greek Children's Fund και με αφορμή ένα άλλο γεγονός, μετά την αίσια κατάληξη της μάχης που έδωσε η κόρη του Κατερίνα και η οποία τότε ήταν 12 ετών. «Μια μέρα, είχα γνωρίσει ένα 11χρονο παιδί στο νοσοκομείο Μεμόριαλ. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή και ενώ βρισκόταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του με πυρετό, μού ζήτησε να μην εγκαταλείψω ποτέ τα άρρωστα παιδιά», επισήμανε ο κ. Ματθαίου, προσθέτοντας ότι «έπρεπε λοιπόν να κάνω κάτι, με τη βοήθεια άλλων ομογενών, για να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους».

Όταν δημιουργήθηκε το Greek Children's Fund είχε ως βάση το νοσοκομείο Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης (Memorial Sloan -Kettering Cancer Center). Οι περισσότερες ενισχύσεις του προέρχονται, σύμφωνα με τον ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρό του, από εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες, χορηγίες και παλαιότερα από τηλεμαραθώνιους. Στην αυριανή εκδήλωση-δείπνο, που θα γίνει σε κοινοτική αίθουσα ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο Νιου Τζέρσεϊ, θα τιμηθούν ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Σαμ (Σαράντος) Ματθαίου (γιος του ιδρυτή του Ταμείου) και η Ελπίδα Χατζηβασιλείου, η οποία το 1986, σε ηλικία 13 ετών, είχε μεταβεί στη Νέα Υόρκη μαζί με τη μητέρα της για να εγχειριστεί και να κάνει θεραπεία στο νοσοκομείο Μεμόριαλ, δίνοντας τη δική της μάχη με τον καρκίνο και βρίσκοντας οικονομική και ηθική συμπαράσταση από το Ταμείο Καρκινοπαθών Ελληνοπαίδων.

Σήμερα, η Ελπίδα είναι καλά και ζει με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά στην πατρίδα της στην Κύπρο. Και είναι εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις παιδιών που έγιναν εντελώς καλά, αλλά, όπως ανέφερε ο κ. Ματθαίου, «ήταν και αρκετά παιδιά και νέοι που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας, όπως η Κατερίνα από τη Θεσσαλονίκη, μια αξιοπρεπής και δυναμική φοιτήτρια που έδωσε σε όλους μας αληθινά μαθήματα ζωής».

Τέλος, ο κ. Ματθαίου μίλησε για το «μόνιμο όνειρό» του να μπορέσει η Ομογένεια να δημιουργήσει το δικό της Σπίτι Φιλοξενίας ασθενών παιδιών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, αλλά και μεγαλυτέρων, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα το Ταμείο βοηθά οικονομικά οικογένειες των καρκινοπαθών παιδιών για να διαμένουν στο Ρόναλντ Μακ Ντόναλντ Χάουζ, στο Μανχάταν,

Σημερινός πρόεδρος του Greek Children's Fund είναι ο Γιώργος Κίτσιος, οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε ότι «μετά από τριάντα χρόνια αξιέπαινης προσφοράς, είναι ανάγκη το Ταμείο να γίνει ευρύτερα γνωστό στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και στην Ελλάδα», υποστηρίζοντας επίσης ότι «έφτασε η ώρα για τη δημιουργία του Ελληνικού Σπιτιού Φιλοξενίας ασθενών που δεν έχουν τόπο διαμονής, όταν χρειάζονται να μένουν σε μια πόλη των ΗΠΑ, κυρίως στη Νέα Υόρκη, για να υποβληθούν σε κάποια θεραπεία».

Ο κ. Κίτσιος (αρχιτέκτονας και πολεοδόμος μηχανικός), ο οποίος κατάγεται από την Ευρυτανία και συμμετέχει ενεργά σε αρκετούς ελληνοαμερικανικούς φορείς, τόνισε ότι «κάθε μήνα, τουλάχιστον 3 με 4 καρκινοπαθή παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για θεραπεία. Πρώτο μας μέλημα είναι η εξασφάλιση στέγης στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη θεραπεία τους, τόσο στα ίδια τα παιδιά, όσο και στα άτομα που τους συνοδεύουν, που, είναι ο ένας ή και δυο γονείς τους. Συνήθως, διαμένουν στο Ρόναλντ Μακ Ντόναλντ Χάουζ. Επίσης, όπου υπάρχει ανάγκη βοηθάμε στα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και σε μερικές περιπτώσεις και νοσηλείας σε νοσοκομεία. Η βασική μας όμως επιδίωξη είναι να μπορέσουμε τελικά ως Ομογένεια να δημιουργήσουμε το δικό μας Σπίτι Φιλοξενίας και μπορώ να μπω ότι αρχίσαμε να βάζουμε το νερό στ' αυλάκι».

Καταλήγοντας, ο κ. Κίτσιος ανέφερε ότι ανέλαβε την προεδρία του Ταμείου «γιατί πέρα από την ηθική ικανοποίηση, είναι ένας χώρος που αξίζει πραγματικά να προσφέρεις χρόνο και υπηρεσίες, βοηθώντας ασθενή παιδιά που παλεύουν μερόνυχτα για να βρουν τη δική τους ελπίδα στη ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - Π. Παναγιώτου

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τετάρτη
24
Ιανουαρίου
Ξένης οσίας, Βαβύλα ιερομάρτυρος, Μακεδονίου
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!