Sofia Times Magazine
 
24.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.comSofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Παρουσίαση στη Νέα Υόρκη της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου του Παύλου Ιωαννίδη Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
07.11.13
Προσωπικές εμπειρίες, μαρτυρίες και διαδρομές, συμπορευόμενες με την πολυτάραχη ελληνική ιστορία από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις μέρες μας, αλλά και σημαντικά γεγονότα που αποκαλύπτουν πτυχές της προσωπικότητας και της δράσης του Αριστοτέλη Ωνάση, καταγράφονται στην αγγλική έκδοση της αυτογραφίας του επίτιμου αντιπροέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», Παύλου Ιωαννίδη, που φέρει τον τίτλο «Destiny Prevails» (η ελληνική έκδοση «Κι αν δεν είσαι, θα γίνεις»). Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη μίλησαν για το βιβλίο ο συγγραφέας του κ. Ιωαννίδης, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέσβης Λουκάς Τσίλας, ο εκδότης-διευθυντής της ημερήσιας ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», Αντώνης Διαματάρης και η δημοσιογράφος, συγγραφέας και καθηγήτρια στις Σχολές Δημοσιογραφίας των Πανεπιστημίων Κολούμπια και CUNY, Ντόντι Τσιαντάρ, η οποία συνεργάστηκε με τον κ. Ιωαννίδη για τη συγγραφή του βιβλίου στην αγγλική γλώσσα. Τους ομιλητές παρουσίασε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, Νίκος Παπακωνσταντίνου, ενώ στο τέλος μίλησε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Ο κ. Τσίλας επισήμανε ότι η αγγλική έκδοση του βιβλίου περιέχει «νέα στοιχεία» και έχει «διαφορετικό ύφος γραφής». Επίσης, αναδεικνύει το «όραμα και την ισχυρή προσωπικότητα» του Ωνάση, δίνοντας λεπτομέρειες από την πορεία του «πολύπλευρου έργου» του, αλλά και της παρακαταθήκης που άφησε, κυρίως για τη λειτουργία και την αποστολή του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Ο κ. Τσίλας τόνισε ότι «ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει πάντα τη διαφορά», σημειώνοντας ότι οι στενοί συνεργάτες του Ωνάση: Παύλος Ιωαννίδης, Στέλιος Παπαδημητρίου και Απόστολος Ζαμπέλας (ισόβια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος) «έδωσαν τις μάχες στο πέρασμα του χρόνου» για να έχει «αυτή τη σημαντική αποστολή» το Κοινωφελές Ίδρυμα, το οποίο διευθύνεται σήμερα από τον Αντώνη Παπαδημητρίου (πρόεδρο του ΔΣ).

Ο Παύλος Ιωαννίδης, με λόγο λιτό και περιεκτικό, αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία του βιβλίο του, σε πρόσωπα και καταστάσεις, σε εικόνες και μνήμες που καθόρισαν τη ζωή και τις αντιλήψεις του για την Ελλάδα, τον Άνθρωπο και τον Κόσμο. Μίλησε για χρόνια δύσκολα, για την κυπριακή καταγωγή του, για τη γερμανική κατοχή στην χώρα μας, για τη γνωριμία και την πολύχρονη συνεργασία του με τον «οραματιστή και χαρισματικό» Αριστοτέλη Ωνάση, για τις γυναίκες του, Μαρία Κάλλας και Τζάκι Κένεντι, για τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα, για γνωστές και άγνωστες πτυχές της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για τη διαχείριση της περιουσίας της Αθηνάς και τις δικαστικές διαμάχες με τον Τιερί Ρουσέλ, καθώς και για το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Κοινωφελές Ίδρυμα.

Ο κ. Ιωαννίδης μίλησε επίσης για το τι είπε ο Ωνάσης πριν το θάνατό του στον Στέλιο Παπαδημητρίου, τον Απόστολο Ζαμπέλα και στον ίδιο «συνεχίστε το έργο, εγώ είμαι το έργο», υπογραμμίζοντας ότι βασικό κίνητρό του για να γράψει το βιβλίο ήταν «για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια» για τον Ωνάση και το Κοινωφελές Ίδρυμα.

Ο κ. Διαματάρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο «που έπρεπε να γραφεί, γιατί περιέχει ένα κομμάτι της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας» και ότι «περιέχει πολλά νέα στοιχεία για τον Ωνάση από έναν άνθρωπο που τον έζησε από κοντά». Ο κ. Διαματάρης μίλησε για τον Παύλο Ιωαννίδη, «από τους σπάνιους ανθρώπους που γνώρισα στα 34 χρόνια της εκδοτικής του πορείας», όπως επισήμανε, προσθέτοντας ότι «τον χαρακτηρίζει η ευγένεια, η συνέπεια του λόγου του, η αξιοπρέπεια, όχι αυτονόητα πράγματα στην εποχή μας». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι στο βιβλίο «προβαίνει σε σημαντικές αποκαλύψεις για την Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αναφέρθηκε στην «αυθεντική προσωπικότητα» του συγγραφέα και στο «σπουδαίο φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομα του Αλεξάνδρου Ωνάση». Επίσης, τόνισε ότι «ο Βασιλιάς της Αγγλίας απένειμε στον κ. Ιωαννίδη το "Παράσημο της Ανδραγαθίας", για τον ηρωισμό του στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν όμως οι Εγγλέζοι κρέμασαν στην Κύπρο τον Μιχαήλ Καραολή και τον Ανδρέα Δημητρίου, ο Παύλος Ιωαννίδης τους το επέστρεψε "ως στερούμενο, πλέον, οποιασδήποτε αξίας". Δεν το άντεχε η συνείδησή του, η αξιοπρέπειά του, η εθνική του υπερηφάνεια και η εντιμότητά του».

Η Ντόντι Τσιαντάρ εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή, αλλά και συγκίνηση, για τη συνεργασία της με τον κ. Ιωαννίδη, περιγράφοντας πολύ παραστατικά στιγμιότυπα του βιβλίου. Η κα Τσιαντάρ ανέφερε ότι από την αρχή παρότρυνε τον συγγραφέα να αναδείξει μέσα από τη συγγραφή στην αγγλική έκδοση του βιβλίου επιπλέον στοιχεία για το ξένο αναγνωστικό κοινό, σε κάτι που συμφώνησε και έτσι το βιβλίο έγινε πιο ενδιαφέρον ειδικά για τον Αμερικανό αναγνώστη. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους θαύμασε την εργατικότητα, τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και τις αντοχές του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μνεία για τον πατριωτισμό του, κάτι που κληρονόμησε από τον Ελληνοκύπριο πατέρα του, με αποτέλεσμα να συμμετέχει στην αντίσταση κατά των Γερμανών. Τέλος, η κα Τσιαντάρ έκανε αναφορά για την στιγμή της γνωριμίας του Αριστοτέλη Ωνάση με τον Παύλο Ιωαννίδη, ο οποίος διακρίθηκε ως πιλότος, αρχικά της πολεμικής αεροπορίας και στη συνέχεια της Ολυμπιακής.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του συγγραφέα και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης».

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, ο γενικός πρόξενος Γιώργος Ηλιόπουλος, ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος της αμερικανικής τηλεόρασης Έρνι Ανάστος και αρκετά στελέχη ομογενειακών φορέων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - Π. Παναγιώτου

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τετάρτη
24
Ιανουαρίου
Ξένης οσίας, Βαβύλα ιερομάρτυρος, Μακεδονίου
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!