Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Συνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΖητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.comSofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
«Η τέχνη της καλλιτεχνικής δήλωσης» από το Ελληνικό Μουσείο του Σικάγο Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
18.02.05
Της Κατερίνας Θανασούλα
 
Στην πόλη του Σικάγο, έδρα του Ελληνικού Μουσείου και του Πολιτιστικού Κέντρου, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό, στις 18 Φεβρουαρίου, η έκθεση : «The Αrt of Artist Statement». Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκθεση καθώς συμμετέχουν 14 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αφρική.
 
Η Μαρία Πασχαλίδου και η Γεωργία Κοτρέτσoς, καλλιτέχνες της διασποράς και επιμελητές της έκθεσης μιλούν στην «Φωνή της Ελλάδας» για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός.
 
ΕΡ : Δεκατέσσερις καλλιτέχνες εκθέτουν τις δημιουργίες τους. Ποιες εκπλήξεις επιφυλάσσει η έκθεση αυτή στους επισκέπτες;
 
Για πρώτη φορά στο Ελληνικό Μουσείο του Σικάγο παρουσιάζονται σύγχρονα έργα καλλιτεχνών διαφόρων εθνικοτήτων, όπως του Serkan Özkaya από την Τουρκία, του Brandon LaBelle από τη Δανία, του Thulani Earnshaw από τη Σουάζιλαντ και τέσσερων Ελληνίδων καλλιτεχνών που ζουν στην Ελλάδα. Στο χώρο του μουσείου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν New Media installations, Sound installations, installations και ειδικά στις 18 Φεβρουαρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης στις 7:30 μ.μ. τη performance της Pamela Z.
 
ΕΡ: Ποιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν;
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι : Juan William Chávez, Thulani Earnshaw, Richard Koenig, Brandon LaBelle, Τζένυ Μαρκέτου, Serkan Özkaya, Sabrina Raaf, Scott Reeder, Ryan Swanson, Pamela Z, Ελένη Ζούνη, Άννα Λαγίου-Τσουλούφη, Έφη Χαλυβοπούλου, Κίκα Χαραλαμπίδου.
 
ΕΡ: Είναι μεγάλη πρόκληση η διοργάνωση και ο συντονισμός αυτού του καλλιτεχνικού γεγονότος. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι καλλιτέχνες;
Η επιλογή των καλλιτεχνών έγινε με βάση τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική δουλειά τους. Η διαδικασία ήταν μακρόχρονη και στηρίχτηκε σε συστηματική έρευνα μέσα από βιβλία, καταλόγους, μουσεία, εκθεσιακούς χώρους, ιστοσελίδες και προσωπικές εντυπώσεις και εκτιμήσεις της δουλειάς διαφόρων καλλιτεχνών. Αρχικά επικοινωνήσαμε με αρκετούς καλλιτέχνες προκειμένου να ξεκινήσουμε μία συζήτηση πάνω στο θέμα μας, το ’artist statement’. Μέσα από αυτόν τον διάλογο προέκυψε τελικά και η συγκεκριμένη ομάδα των καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργαζόμαστε για την έκθεση. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας και έρευνας υπήρξε καταλυτικό για την πραγματοποίηση της ’The Art of Artist Statement’ έκθεσης.
 
ΕΡ: Τι σημαίνει ο τίτλος της έκθεσης «The Αrt of Artist Statement»;
Ο τίτλος της έκθεσης σαρκάζει τη σπουδαιότητα του γραπτού κειμένου που αποκαλείται ’artist statement’. Οι σύγχρονοι καλλιτέχνες παράγουν αυτό το κείμενο που συνοδεύει τη δουλειά τους με την ίδια προσοχή και σχολαστικότητα όσο και τα έργα τους. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να τοποθετήσουμε τη λέξη ’Art", δηλαδή Τέχνη, πριν από το ’artist statement’ για να δώσουμε έμφαση στην επιδεξιότητα που απαιτείται για τη γραφή αυτού του κειμένου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γραφή αυτού του κειμένου διδάσκεται στα πανεπιστήμια και στους καλλιτέχνες σαν μία επιπλέον τεχνική που πρέπει να αναπτύξουν παράλληλα με την παραγωγή των έργων τους.
 
ΕΡ: Από πού μπορούν να πάρουν πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται για τη έκθεση αυτή;
Για πληροφορίες σχετικές με την έκθεση μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Toni Callas, υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων του μουσείου στο τηλέφωνο 312-255-1234. Επίσης ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανανεωθεί η ηλεκτρονική σελίδα του μουσείου η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες της έκθεσης (www.hellenicmuseum.org). Για περισσότερες πληροφορίες σε θέματα που αφορούν στην ιστοσελίδα του μουσείου παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κ. Elaine Drikakis, διευθύντρια του Ελληνικού Μουσείου στο ίδιο νούμερο τηλεφώνου.
Οι ενδιαφερόμενοι επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε
 
ΕΡ: Γεγονότα παρόμοιας εμβέλειας αναπτύσσουν μια νέα δυναμική για την τέχνη, αλλά και για τον ελληνισμό γενικότερα, καθώς δίνουν τη δυνατότητα προσέλκυσης και του αμερικανικού κοινού. Το σχόλιό σας.
Σίγουρα προσπάθειες οργάνωσης διεθνών εκθέσεων προσελκύουν ευρύ κοινό και στηρίζουν την ανάπτυξη πολιτισμικών ανταλλαγών.
Η έκθεση επιχορηγείται από δύο ευυπόληπτους χορηγούς όπως το Illinois Arts Council και το City Arts Grants. Η στήριξη της έκθεσης από τους δύο αμερικανικούς οργανισμούς φανερώνει το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση της έκθεσης.
 
Γεωργία Koτρέτσος
Η Γεωργία Koτρέτσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1994 μετανάστευσε στη Νότιο Αφρική όπου εκεί απέκτησε το πτυχίο της στις Καλές Τέχνες από το Durban Institute of Technology στο KwaZulu Natal. Το 2002 ήρθε στο Σικάγο για μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Γλυπτικής στο The School of the Art Institute of Chicago το 2004.
 
Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα, στη Νότιο Αφρική και στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων: στο 5th Forum for European Artistic Mobility στη Θεσσαλονίκη, στο Mακεδονικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, 2004, Ekecheiria, Schopf Gallery στο Σικάγο, 2004, *Young Artists Program στη NSA Gallery στο Durban, Νότιος Αφρική, 2003; *TOYS TALK: WLUW 88.7 FM στο Σικάγο, 2002; (t)here, NSA Gallery, Νότιος Αφρική, 2001; KwaZulu Biennial, Νότιος Αφρική, 2000; and !Xoe, Nieu-Bethesda, Νότιος Αφρική, 2000. Επίσης σε διάφορα Mail/Postal Art projects ανά τον κόσμο.
 
Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Prescription Art Productions και μέλος του Art-O-Mat, Artists in Cellophane στη Νέα Υόρκη από το 2001. Ενμαι κάτοχος του Anna Louise Raymond Fellowship, 2004, του National Lotteries Board Award για το Untitled [Untitled (Portrait of Ross in L.A.) 1991] 2003, NSA Gallery, 2003 και υπότροφος του Merit Sculpture Scholarship από το The School of the Art Institute of Chicago, 2002.
 
Μαρία Πασχαλίδου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και Φωτογραφία στη σχολή Focus στην Αθήνα. Ήρθε στο Σικάγο για τις μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Φωτογραφίας.
 
Η δουλειά της περιλαμβάνει φωτογραφία, digital video και Interactive Multimedia και έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων: 2005 International Digital Art Awards, Μελβούρνη, Αυστραλία, Catherine Edelman Gallery παρουσίαση στο διαδίκτυο, 2004, Schopf Gallery on Lake, Σικάγο 2004, D.U.M.B.O Arts Center στο Brooklyn, Νέα Υόρκη 2002, IN-TRANSIT GALLERY Public Installation, Merchandise Mart (CTA-Columbia College Chicago, 2002), Cambridge Art Association (Massachusetts 2001), 5th Forum for European Artistic Mobility στη Θεσσαλονίκη, Mακεδονικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, 2004, Ευγενίδειο Ίδρυμα, 4ο Φεστιβάλ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, “Το άλλο σώμα” Αθήνα 2004, Platforma International Video and Film Festival Αθήνα, 2004, Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, 1997, Mύλος Καλλιτεχνικό Κέντρο, 9η Φωτογραφική Συγκυρία, Θεσσαλονίκη, 1996, Mελίνα Μερκούρη Πολιτιστικό Κέντρο, Αθήνα, 1996 και Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, 1992.
 
Η δουλειά της με τίτλο “Bodies Under Investigation” περιλαμβάνεται στο βιβλίο 6 X 6 series No 1 book, “My body your body” (Σικάγο, 2003), έκδοση του τμήματος Φωτογραφίας του Columbia College Chicago.
 
Η Μ. Πασχαλίδου επιμελήθηκε την έκθεση “Ekecheiria” τον Ιούνιο του 2004 στη Schopf Gallery στο Σικάγο.

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!