Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΖητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Συνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Θ. Σπυρόπουλος: Πρόσκληση στην Ομογένεια για συνεργασία στα κοινά οράματα Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
09.01.05

Της Α.Μ.

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στο Hellenic News of America, μιλά για τον Ελληνισμό της Αμερικής, απαντά με σαφήνεια για το έργο του Εθνικού Συμβουλίου, ξεκαθαρίζει στόχους και προτεραιότητες και προσκαλεί την Ομογένεια να αδράξει την ευκαιρία του νέου Φιλλεληνισμού για την πραγματοποίηση των κοινών μας Οραμάτων. 

 

κ. Σπυρόπουλε, πως βλέπετε τις προοπτικές του Ελληνισμού της Αμερικής;

 

Οι προοπτικές για τον Ελληνισμό της Αμερικής ήταν πάντα μεγάλες. Ελειπε όμως η συντονισμένη προσπάθεια. Για να ακριβολογώ έλειπε, και δυστυχώς λείπει, η βούληση για συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία.  Ο Έλληνας, με όλα του τα καλά, έχει στο DNA του αρκετό εγωισμό ο οποίος τον εμποδίζει να μεγαλουργήσει συλλογικά. Για αυτό και κατά μονάδες οι Έλληνες στην Αμερική, αλλά όπου κι αν ζουν, διαπρέπουν. Η υπόθεση της διατήρησης της Ελληνικότητάς μας και της ανάπτυξης του Ελληνισμού στις ΗΠΑ δεν είναι προσωπική. Δεν είναι “one mans show”. Δεν είναι καν “show”. Απαιτεί συγκεκριμένα οράματα, προγράμματα, στρατηγικές, συνεργασία και συντονισμένες ενέργειες.

 

Ακούγεστε απαισιόδοξος...

 

Κάθε άλλο. Είμαι ρεαλιστής και αισιόδοξος. Μετά την επιτυχία της Ολυμπιάδας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη ζήτηση και τη διάδοση της Ελληνικής Παιδείας παγκοσμίως υπάρχει μία θαυμάσια ευκαιρία την οποία οφείλουμε να αδράξουμε. Νομίζω ότι όλοι πήραμε τα μαθήματά μας. Διαγνώσαμε το τι φταίει για την αδράνεια, την απάθεια. Οι προσπάθειες μας όμως είναι μεμονωμένες και χάνονται. Πρέπει να «ωριμάσουμε», να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουμε ενωμένοι οι ομογενείς, σε συνεργασία με την Ελληνική πολιτεία και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή οργανισμό, για να υπηρετήσουμε τα οράματά μας. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι μας έχουμε κοινά οράματα. Ολοι μας έχουμε την πρόθεση. Ας δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις και ας προχωρήσουμε σε έργο.  

 

κ. Σπυρόπουλε οι δημόσιες επιστολές σας συχνά είναι τολμηρές, με την ένοια ότι λέτε –χωρίς περιστροφές- τα πράγματα όπως πιστεύετε ότι έχουν...

 

Οι επιστολές ή τα Δελτία Τύπου που εκδίδουμε δεν αποβλέπουν στην καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων. Δεν είναι σκοπός μας να κολακεύουμε τους πάντες για να τα πάμε καλά μαζί τους, να παίρνουμε τιμητικές διακρίσεις και βαρύγδοπους τίτλους. Το έργο μας ενδιαφέρει. Τα κείμενά μας αποβλέπουν στην ενημέρωση και αφύπνιση της Ομογένειας και για αυτό, στο μέτρο του δυνατού, αποτυπώνουν την αλήθεια. Η αλήθεια πάντοτε ενοχλεί ορισμένους.

 

Εκφράστηκαν παράπονα συγκεκριμένα στη θέση που λάβατε για το θέμα της δυσαρέσκειας που εξέφρασε το Πατριαρχείο για τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

 

Κατά αρχάς, να διευκρινίσουμε ότι το Πατριαρχείο είναι «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ». Η αποστολή του είναι να υπηρετεί την Ορθοδοξία οικουμενικά. Να επιτελεί αν θέλετε οικουμενικά πνευματικό έργο. Στην επιστολή εκείνη αναγνωρίσαμε το πνευματικό έργο του Αρχιεπισκόπου και εκφράσαμε τη συμπάθειά και τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό του. Ταυτόχρονα δηλώσαμε την απορία μας για τη δυσαρέσκεια του Πατριαρχείου για τις παραλείψεις του στο θέμα της Παιδείας. Ο Αρχιεπισκόπος δεν διαθέτει ούτε εξειδικευμένο προσωπικό- με εξαιρέσεις έναν ή δύο ανθρώπους- ούτε την εμπειρία,  ούτε τους πόρους για να προβεί σε τομές στο τομέα αυτό. Για το θέμα της Ελληνόγλωσσης Παιδείας ή την εγκατάλειψη των Ελληνοαμερικανικών Κοινοτικών Σχολείων είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι. 

 

Στο θέμα της Παιδείας είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι

 

 

Πρόσφατα γράψατε μία ανοιχτή επιστολή προς τον Ελληνα Πρωθυπουργό..

 

Ορισμένοι έσπευσαν να την ερμηνεύσουν ως κριτική έναντι της κυβερνήσεως. Δεν ήταν κριτική ή επικριτική προς την κυβέρνηση, διότι θα ήταν άσκοπη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι νέα και αντιμετώπισε ήδη με μεγάλη επιτυχία το δύσκολο εγχείρημα της Ολυμπιάδας. Αντιθέτως, επικροτήσαμε και αγκαλιάσαμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προς τους απανταχού Ελληνες αναφορικά με την πρόθεσή του να προωθήσει την Ελληνική παιδεία και πολιτισμό. Επισημάναμε όμως την ανάγκη χάραξης Ομογενειακής εκπαιδευτικής πολιτικής και σύναψης Διακρατικής Μορφωτικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Και αν θέλετε, διευκρινίσαμε προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, ότι η ομογένεια κουράστηκε από τις ανούσιες φιέστες των προηγουμένων κυβερνήσεων και από τις αποφάσεις τις οποίες ελάμβαναν για εμάς «ερήμην» μας. Ο συντονισμός του παγκόσμιου Ελληνισμού αφορά όλους μας και πρέπει να οργανωθεί με διάλογο με τις Ομογενειακές οργανώσεις. Ζητήσαμε λοιπόν διάλογο των εκπροσώπων της Οργανωμένης Ομογένειας με τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής γα τον Απόδημο Ελληνισμό. Η νέα κυβέρνηση μας έχει δείξει καλά δείγματα και ελπίζουμε να ανταποκριθεί ουσιαστικά στις ανάγκες της Ομογένειας.  

 

 

Γιατί επιμένετε στο θέμα της Ελληνόγλωσσης Παιδείας;

 

Διότι πρεσβεύει εκείνο το σύστημα αξιών του Ελληνισμού που αποτελούν το μόνο αντίδοτο στα σύγχρονα αδιέξοδα της ανθρωπότητας. Γιατί είναι η μοναδική ελπίδα για την ανθρωπότητα καθώς οι αξίες αυτές είναι αυθεντικά ανθρωπιστικές. Και η διαπίστωση αυτή δεν εκπηγάζει από στείρα προγονολατρεία, εθνικισμό,  ρομαντισμό ή νοσταλγία. Το επισημαίνουν καθημερινώς διακεκριμένοι διανοητές ανά τον κόσμο. Η ιστορική ευθύνη όμως για τη διάδοσή τους βαρύνει πρώτους τους Ελληνες.  Οι Ελληνες από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπήρξαν μεταλαμπαδευτές γνώσης και συστήματος αξιών. Αναφορικά με την ελληνική γλώσσα θα επικαλεστώ τον Giovanni Battista Vico (New Science138), ο οποίος παρατηρεί: «Philosophy contemplates reason, whence comes knowledge of the true; philology observes that of which human choice is author, whence comes consciousness of the certain».  Και όπως σωστά επισημαίνει η γνωστή Ελληνίδα φιλόλογος, Αννα Τζιροπούλου Ευσταθίου: «Κάθε εμβριθής φιλολογία, πρέπει να εγκύπτει στην βασίλισσα των γλωσσών. Την Ελληνική».

 

Διοργανώνετε νέο Συμπόσιο, τρίτο κατά σειρά, στη Φιλαδέλφεια. Ποιος είναι ο στόχος του συμποσίου;

 

Στο Συμπόσιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου στη Φιλαδέλφεια θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος για τη δημιουργία του «US REGIONAL COUNCIL OF HELLENIC EDUCATION» , (: ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ- ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ). Στο πλαίσιο του Ιδρύματος αυτού θα δημιουργηθεί το «ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ».  Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος έχουν αποδεχθεί να συμμετάσχουν Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί καθώς και προσωπικότητες από την Ελληνοαμερικανική και Αμερικανική κοινότητα.

 

Γιατί κ. Σπυρόπουλε δημιουργείτε νέο Ίδρυμα; Δεν θα μπορούσε ένας υπάρχων Ομογενειακός οργανισμός να εξυπηρετήσει τους σκοπούς σας σε σχέση με την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση; Και ποιοι συγκεκριμένα θα είναι οι σκοποί  του Ιδρύματος αυτού;

 

Εύλογο το ερώτημά σας. Όμως πρέπει να σας επισημάνω ότι δεν υπάρχει ο Παναμερικανικός εκείνος φορέας που θα έχει ως στόχο αποκλειστικά την προώθηση και υποστήριξη της Ελληνόγλωσσης Παιδείας στις ΗΠΑ. Το ζήτημα της Παιδείας είναι ζήτημα πρωτεύων κι ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί. Οι υπάρχοντες Ομογενειακοί Οργανισμοί ή Ιδρύματα έχουν πολύ πλατύτερους στόχους ή πολύ πιο στενότερους και εξειδικευμένους. Το Ίδρυμα στο οποίο μέλη του θα είναι προσωπικότητες που έχουν και την πρόθεση αλλά και την υποδομή και δυνατότητα να προσφέρουν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα να εκπονήσει. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος: Μέσα από το Ταμείο Παιδείας Ομογενών (το οποίο θα διαχειρίζεται ανεξάρτητη οικονομική επιτροπή) θα υποστηρίξουμε οικονομικά τα υπάρχοντα Ελληνο-Αμερικανικά Σχολεία, όπου υπάρχει τεκμηριωμένο σχετικό αίτημα. Επίσης, θα στηρίζουμε τις προσπάθειες δημιουργίας των Charter Schools (με τη μέθοδο Immersion) με Ελληνικό πρόγραμμα. Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία κινήτρων, μέσω των Ομοσπονδιών, για την ίδρυση Ινστιτούτων Ελληνομάθειας σε πόλεις με μεγάλη συγκέντρωση Ομογενειακού πληθυσμού.

 

Τι εννοείτε με την παροχή κινήτρων; Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

 

Όπως σας είπα και προηγουμένως οι προοπτικές του Ελληνισμού της Αμερικής πάντοτε υπήρξαν μεγάλες. Οπως μεγάλα είναι και τα οράματα που μοιραζόμαστε. Τόσο η δημιουργία του Ταμείου Παιδείας Ομογενών όσο και των Ινστιτούτων Ελληνομάθειας δεν είναι νέες. Επί χρόνια το συζητούμε και όλοι μας γνωρίζουμε ότι μπορούμε, διαθέτουμε τις δυνάμεις να τα δημιουργήσουμε. Δεν εκδηλώθηκε η σχετική πρωτοβουλία ή δεν επεξεργασθήκαμε τον τρόπο πραγματοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος. Αν λοιπόν κάθε Ομοσπονδία σε συνεργασία με άλλες προσωπικότητες της περιοχής αναλάβει την πρωτοβουλία και συγκεντρώσει για παράδειγμα $1.000.0000, ως Ιδρυμα  θα δώσουμε το ίδιο χρηματικό ποσό για να ξεκινήσει η δημιουργία του Κέντρου. Αλλοι σκοποί του Ιδρύματος μας θα είναι η παροχή κινήτρων και πρωτοβουλιών στους νέους δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενεάς για να συμμετάσχουν στα κοινά της Ελληνο-Αμερικανικής Κοινότητας, η στήριξη υπαρχόντων προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής και δημιουργίας Δικτύου Νεολαίας, η προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης της Ελλάδας ως ιδανικού τόπου για μεταπτυχιακές σπουδές, η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τη λειτουργία των Ελληνικών εδρών στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, υποστήριξη τους καθώς και  η προσπάθεια συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των, η διοργάνωση εκδηλώσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων, εκθέσεων που αφορούν τον Ελληνικό Πολιτισμό, Ιστορία και γλώσσα καθώς και τη Σύγχρονη Ελλάδα για το Αμερικανικό κοινό. Σχετικές εκδόσεις και καλλιέργεια δημόσιων σχέσεων με τα Αμερικανικά ΜΜΕ, και τέλος η συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς και Οργανισμούς από την Ελλάδα για την προώθηση κοινών στόχων. Εν κατακλείδι, το ζήτημα της Ελληνόγλωσσης Παιδείας αποτελεί προτεραιότητα για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο ανασυντάσσει τις δυνάμεις του για τη διασφάλιση της στις ΗΠΑ.

 

Πολλοί ασκούν κριτική εις βάρος σας γιατί παραμένετε επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

 

Στις εκλογές που διεξάγουμε στο Εθνικό Συμβούλιο κάθε ενδιαφερόμενος για τη θέση αυτή είναι ελεύθερος να «σηκώσει το χέρι του» ή να ζητήσει να τον προτείνουν άλλοι.

 

Κ. Σπυρόπουλε, είναι πολλοί επίσης εκείνοι που θεωρούν ότι ουσιαστικά το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο έχει «πεθάνει».

 

Το Εθνικό Συμβούλιο και πολεμήθηκε και αμφισβητήθηκε πολλάκις κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Όχι μόνον κρατήθηκε αλλά και  έχει να επιδείξει σταθερό και συνεπές έργο. Θα σας κάνω έναν απλό απολογισμό δράσης από την τελευταία ετήσια συνάντηση των μελών του πριν δύο χρόνια στη Φιλαδέλφεια. Τότε συναποφασίσαμε να θέσουμε τέλος στο θέμα της δημαγωγίας περί Ελληνόγλωσσης Παιδείας και να προχωρήσουμε σε έργο. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και διοργανώσαμε ένα Παναμερικανικό Συμπόσιο στη Νέα Υόρκη και ένα περιφερειακό στο Σικάγο. Ενημερώσαμε τους Ελληνοαμερικανούς για την πραγματικά χρυσή ευκαιρία των charter schools και καταλήξαμε από την επεξεργασία των εισηγήσεων σε συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία και υλοποιούμε στο τρίτο κατά σειρά συμπόσιο Παιδείας. Ηρθαμε σε επαφή με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας στην Ελλάδα, τους ενημερώσαμε για τις δράσεις μας και τους καλέσαμε σε συνεργασία. Μέσα από το πρόγραμμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα», που τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου, πραγματοποιήσαμε και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις κατ’επανάλειψη δενδροφυτεύσεις στο Σούνιο, στους Δελφούς, στο Πυθαγόρειο Σάμου, στην Αρχαία Ολυμπία, στα Καλάβρυτα, και προγραμματίζουμε νέες. Κατασκευάσαμε στο Σούνιο μνημείο προς τιμήν των Ελληνοαμερικανών δωρητών του Οργανισμού και χρηματοδοτήσαμε την ενημερωτική πινακίδα του αρχαιολογικού μνημείου του Ναού του Ποσειδώνος στην ίδια περιοχή. Δημιουργήσαμε το αντίστοιχο Ελληνικό Ιδρυμα στην Αθήνα, λάβαμε άδεια τοποθέτησης κερματοδεκτών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τώρα συζητούμε με εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας για να υιοθετήσουν το σχετικό πρόγραμμα στα Ελληνικά Σχολεία. Στηρίξαμε ηθικά και υλικά τον διαγωνισμό που προκήρυξε το Ελληνικό Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης για τους μαθητές των Ελληνοαμερικανικών Σχολείων με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες, την εκδήλωση απονομής των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στη Νέα Υόρκη, την ανέγερση του Αγάλματος του Θεόδωρου στην Τάμπα, το Charter School στο Wilmington.. . Προχωρούμε στην επανέκδοση του βιβλίου του Horton για την Μικρασιατική Καταστροφή, τα έσοδα των πωλήσεων του οποίου, θα διατεθούν στα Ηνωμένα Εθνη για τη στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στηρίξαμε εμπράκτως και πάντοτε στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Hellenic American Institute. Συμβάλαμε στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, απαντήσαμε σε δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου. Αναλαμβάνουμε στα τέλη του μηνός πρωτοβουλία για το θέμα του συντονισμού των ενεργειών της Ομογένειας στα εθνικά μας θέματα. Καλλιεργήσαμε σχέσεις με τα εν Ελλάδι ΜΜΕ και ίσως για πρώτη φορά καταφέραμε να κατακτήσουμε χώρο ως ομογένεια σε αυτά. Επίσης υπό μελέτη είναι και άλλα μας προγράμματα που έχουν σχέση με τη νεολαία, τον Ελληνικό πολιτισμό, με την προώθηση του Ελληνικού Βιβλίου και της αποτελεσματικότερης συνεργασίας με Ελληνικούς Πολιτειακούς φορείς πάντοτε σε θέματα Ελληνισμού.

 

 

Τελικώς το έργο είναι μεγαλύτερο από αυτό που ακούγεται....

 

Σας απήντησα ότι μας ενδιαφέρει η ουσία. Το έργο. Δεν δαπανούμε χρόνο και ενέργεια σε αυτοπροβολές. Εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα.

 

 

Πρόσφατα σε μήνυμά σας αναφέρατε ότι η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για έναν νέο Φιλελληνισμό. Τι εννοείτε;

 

Ας απαντήσει ο πάντοτε διαχρονικός και κορυφαίος Άγγελος Σικελιανός μέσα από ένα απόσπασμα του Πεζού του Λόγου: «Μπροστά στον Οργουελιανό εφιάλτη από τη μια, την υποβάθμιση της Αξίας Άνθρωπος και τη θανάσιμη απειλή του πυρηνικού ολέθρου από την άλλη -δε χρειάζεται καν πόλεμος γι αυτόν' αρκεί και ένα ατύχημα- η συνείδηση της παγκόσμιας κοινότητας στρέφεται στον Ελληνισμό- την Ελληνική κοσμοθεωρία -'για να αντλήσει απ΄τα βάθη του προαιώνιου εαυτού του όχι μόνο την επίλυση των πιο επειγόντων ζωτικών της προβλημάτων, Ανεξάρτητα από κάθε τυπικό ιστορικό μιμητισμό, αλλά πάνω απ' όλα...για να δώσει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων την καθολική, την πιο φωτεινή, την καθαρότερη μορφή».  Σας ευχαριστώ για αυτή την επικοινωνία και καλή χρονιά για όλους.

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!