Sofia Times Magazine
 
Πρωτοσέλιδο arrow Διάφορα Θέματα arrow Αφιέρωμα arrow Θανάσης Συνοδινός: ο πιο παντοδυναμος Έλληνας της Αυστραλίας
21.02.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash
Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΣυνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Θανάσης Συνοδινός: ο πιο παντοδυναμος Έλληνας της Αυστραλίας Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
ΦτωχόΑριστο 
18.10.04
Ως τον πιο παντοδύναμο Έλληνα της Αυστραλίας χαρακτήρισε τον ομογενή διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Τζον Χάουαρτν, Θανάση Συνοδινό η έγκυρη ημερήσια οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review μαζί με την υπογράμμιση ότι είναι και από τους ισχυρότερους άνδρες της χώρας.

Ο ίδιος πάντως δεν συμμερίζεται κανέναν από τους χαρακτηρισμούς αυτούς, όπως επισημαίνει ο Νέος Κόσμος τονίζοντας το γεγονός ότι ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεν παραλείπει, με κάθε ευκαιρία, να ευχαριστεί τον γενικό διευθυντή του γραφείο του, Αθανάσιο Συνοδινό.

Αυτό έπραξε ο κ. Χάουαρντ και το βράδυ του Σαββάτου της 9ης Οκτωβρίου λίγο μετά την θριαμβευτική 4η κατά σειρά εκλογική του νίκη και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή και πιθανό έλεγχο της γερουσίας, κάτι που είχε να συμβεί από το 1981.

»Γι' αυτή τη μεγάλη νίκη θέλω να ευχαριστήσω και τον επικεφαλή του γραφείου μου, Αθανάσιο Συνοδινό» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

»Είναι γενναιόδωρος ο κ. Χάουαρντ. Η επιτυχία ανήκει 99.9% στον ίδιο», επισήμανε ο κ. Συνοδινού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Νέο Κόσμο και δηλώνει ότι τόσο για τον ίδιο όσο-και κυρίως-για τον πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Οκτωβρίου αποτελεί μια δικαίωση της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση από το 1996 που ανήλθε στην εξουσία.

»Μια πολιτική που στόχο έχει την οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα, την μείωση της ανεργίας και την διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα» λέει και προσθέτει:

»Με επιμονή πετύχαμε τους στόχους αυτούς γιατί χωρίς ισχυρή οικονομία δεν μπορείς να εφαρμόσεις κοινωνική πολιτική. Ο λαός εκτίμησε το έργο μας. Και εκτίμησε την βαθιά μας προσήλωση σε αξίες όπως ο θεσμός της οικογένειας, η επιβράβευση της προσπάθειας και το δικαίωμα της επιλογής».

Όλοι οι αναλυτές, αλλά και το εκλογικό σώμα, ξαφνιάστηκαν από το εύρος της νίκης του κ. Χάουαρντ.

Το ίδιο και ο κ. Συνοδινός ο οποίος επισημαίνει:

»Αναμέναμε ότι θα κερδίζαμε. Ξεκινήσαμε την προεκλογική εκστρατεία άριστα και την τερματίσαμε με πολύ γερό φίνις. Την εκλογική νίκη την περιμέναμε. Ομολογώ όμως ότι ξαφνιάστηκα ευχάριστα όταν διαπίστωσα ότι αυξήσαμε την πλειοψηφία μας στην βουλή και ενδεχομένως θα έχουμε και τον έλεγχο της γερουσίας. Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στο λαό επιδοκιμάστηκε. Αντιθέτως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο ήταν άπειρος αλλά παρουσιάστηκε σε πολλούς τομείς, όπως στο θέμα της παιδείας και των δασών για παράδειγμα, προγράμματα που διαιρούσαν το λαό».

Σε ερώτησή μας αν η ελληνική καταγωγή του επηρεάζει κάπως την άποψή του όταν πρόκειται να συζητήσει με τον Αυστραλό πρωθυπουργό θέματα που αφορούν την ομογένεια, την Ελλάδα ή την Κύπρο ο κ. Συνοδινός είναι ξεκάθαρος:

»Σαν επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου επιβάλλεται να είμαι προσεκτικός και αμερόληπτος. Η δουλειά μου είναι να διευθύνω όσο πιο καλά γίνεται το γραφείο του πρωθυπουργού. Λόγω των οικονομικών γνώσεων, έχω σπουδάσει οικονομολόγος, μπορώ να εκφέρω άποψη και σε θέματα πολιτικής.

Για την πολιτική που εφαρμόζεται, τα προγράμματα αλλά και τα επιτεύγματα 99.9% υπεύθυνος είναι ο κ. Χάουαρντ ο οποίος ποτέ δεν διστάζει να πάρει και δύσκολες αποφάσεις, όπως στο θέμα του πολέμου του Ιράκ. Ο πρωθυπουργός έχει αξίες αλλά έχει άποψη και την εκφέρει και αυτό ο λαός το εκτιμά".

Ο κ. Συνοδινός δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος, αλλά και τυχερός για την ελληνική καταγωγή του.

"Εκτός των άλλων", λέει, "η ελληνική καταγωγή μου δίνει τη δυνατότητα να κατανοώ καλύτερα πολλά πράγματα και να τα προσεγγίζω από μια διαφορετική οπτική γωνία. Πολιτιστικά, κοινωνικά και πολιτικά. Είμαι τυχερός που είμαι Έλληνας".

Όσο για τον Αυστραλό πρωθυπουργό έχει την άποψη ότι "η πλειοψηφία της ομογένειας έχει θετική εικόνα γι' αυτόν" και προσθέτει:

"Μπορεί κάποιοι Έλληνες να μη συμφωνούν με τις θέσεις του, αλλά σίγουρα εκτιμούν το γεγονός ότι πρεσβεύει κάποιες αξίες, έχει απόψεις τις οποίες εκφράζει και ξέρουν ακριβώς που στέκεται σε όλα τα θέματα".

Θεωρεί δε τον κ. Χάουαρντ ιδιαίτερα "ευαίσθητο" αλλά και "γνώστη" θεμάτων που αφορούν την ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο.

"Ο κ. Χάουαρντ", λέει, "επιθυμεί ειλικρινά δίκαιη και μόνιμη λύση του Κυπριακού στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ. Γι αυτό και έχει διορίσει ειδικό επιτετραμμένο τον κ. Τζιμ Σιόρτ που ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα αυτό. Για τον ίδιο λόγο διατηρεί Αυστραλούς αστυνομικούς, στα πλαίσια της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο. Και βεβαίως αρνείται να αναγνωρίσει το καθεστώς της κατεχόμενης Κύπρου".

Ο κ. Συνοδινός προσθέτει πως ο Αυστραλός πρωθυπουργός υποστηρίζει δημόσια το αίτημα της ομογένειας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και όσο για το επίμαχο θέμα της σύναψης διακρατικής συνταξιοδοτικής συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών που διαιωνίζεται εδώ και ...20 χρόνια, λέει:

"Πριν δυο ο κ. Χάουαρντ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, είχε δεσμευτεί στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ότι θα συναφθεί η συμφωνία. Έκτοτε κάναμε κάποιες προτάσεις στην Ελλάδα, μας έγιναν αντιπροτάσεις και τώρα, μετά τις εκλογές, θα προχωρήσει το όλο θέμα. Είμαι πεπεισμένος πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Θα πρέπει να τονίσω πάντως ότι το θέμα έχει δυο σκέλη. Το ένα είναι καθαρά οικονομικό. Η Αυστραλία ήδη πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε συντάξεις σε ομογενείς που έχουν επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα. Αν συνάψει τη συμφωνία θα επιβαρυνθεί με άλλες 60 ή 70 εκατομμύρια δολάρια έξτρα το χρόνο. Έχει να κάνει, δηλαδή, με τον προϋπολογισμό μας. Επειδή όμως αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις άριστες σχέσεις μας με την Ελλάδα, θέλουμε τη συμφωνία αυτή έστω και με οικονομική επιβάρυνση".

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τετάρτη
21
Φεβρουαρίου
Τιμοθέου, Ευσταθίου επισκόπου Αντιοχείας
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!