Sofia Times Magazine
 
Πρωτοσέλιδο arrow Διάφορα Θέματα arrow Αθήνα 2004 arrow Η Λαμπαδηδρομία
21.02.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Συνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

MadagascarΖητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.comSofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Η Λαμπαδηδρομία Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
ΦτωχόΑριστο 
17.06.04

H Ολυµπιακή Λαµπαδηδροµία ΑΘΗΝΑ 2004, η πρώτη πραγµατικά παγκόσµια Λαµπαδηδροµία, θα διαρκέσει 78 ηµέρες. Σκοπός της είναι να διαδώσει το Ολυµπιακό Κίνηµα, να υπενθυµίσει σε όλες τις χώρες που έχουν ήδη φιλοξενήσει Αγώνες τη µαγεία της µεγαλύτερης γιορτής της ανθρωπότητας αλλά και να µοιραστεί το αίσθηµα της συγκίνησης για την Ολυµπιακή Λαµπαδηδροµία µε όλες τις ηπείρους, που συµβολίζονται από τους πέντε Ολυµπιακούς κύκλους.

Το Πρόγραµµα

Από τις 25 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου 2004 η Ολυµπιακή Λαµπαδηδροµία πραγµατοποιείται µε την ευθύνη της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), ενώ µετά τις 31 Μαρτίου, την ευθύνη αναλαµβάνει η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυµπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.
 
Θα περάσει από πόλεις µε ξεχωριστή συµβολική σηµασία, όπως από τις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Λωζάννη, την έδρα της .ιεθνούς Ολυµπιακής Επιτροπής, και το Πεκίνο, την πόλη που πρόκειται να διοργανώσει τους επόµενους Ολυµπιακούς Αγώνες.
 
Θα ταξιδέψει συνολικά περίπου 78 ηµέρες, από τις οποίες 35 εκτός Ελλάδας. Στο εξωτερικό θα διανύσει περίπου 78.000 χιλιόµετρα, από τα οποία τα 1.500 χιλιόµετρα στα χέρια 3.600 περίπου Λαµπαδηδρόµων. Τη Φλόγα θα έχουν την ευκαιρία να δουν 260 εκατοµµύρια άνθρωποι στην πόλη τους.
 
Η Φλόγα θα φθάσει για πρώτη φορά µέχρι την Αφρική και τη Λατινική Αµερική, ηπείρους που ποτέ πριν δεν είχε φωτίσει.
 
Το πρόγραµµα της Ολυµπιακής Λαµπαδηδροµίας του 2004 υποστηρίζεται από χορηγούς που µοιράζονται µε την ΑΘΗΝΑ 2004 και το Ολυµπιακό Κίνηµα τα ιδεώδη και τις αξίες των Αγώνων. Επίσηµος χορηγός του προγράµµατος είναι η εταιρεία Coca Cola, επίσηµοι υποστηρικτές του προγράµµατος είναι οι εταιρείες Samsung, Euro-Sport και Γέφυρα Α.Ε. Σηµειώνεται επίσης ότι είναι η τέταρτη φορά που η Coca Cola αναλαµβάνει επίσηµος χορηγός της Ολυµπιακής Λαµπαδηδροµίας.
 
Σηµαντική έµπρακτη υποστήριξη προσφέρουν επίσης το Eurosport (επίσηµος Ευρωπαϊκός Τηλεοπτικός Χορηγός της Ολυµπιακής Λαµπαδηδροµίας ΑΘΗΝΑ 2004) και η ΕΡΤ, η οποία είναι ο Ελληνικός Τηλεοπτικός Χορηγός της ΑΘΗΝΑ 2004.
 
Για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση της Λαµπαδηδροµίας, η ΑΘΗΝΑ 2004 συνεργάζεται στενά µε τις Εθνικές Ολυµπιακές Επιτροπές, µε το Υπουργείο Εξωτερικών, µε το .ιεθνές Ίδρυµα Ολυµπιακής Εκεχειρίας, µε τις τοπικές και τις προξενικές Αρχές.
 
Στοιχεία και Αριθµοί
 
Στην Ελλάδα η Ολυµπιακή Λαµπαδηδροµία θα διασχίσει και τους 54 νοµούς της χώρας για 43 ηµέρες, περίπου 7.700 Λαµπαδηδρόµοι θα µεταφέρουν τη Φλόγα από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, σε περίπου 321 ώρες.
 
Το πρώτο κοµµάτι της Ολυµπιακής Λαµπαδηδροµίας ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 2004 µε την αφή της Φλόγας στην Ολυµπία. Η Φλόγα ταξίδεψε στην Πελοπόννησο για επτά µέρες. Μετά το διεθνές της ταξίδι, θα επιστρέψει στην Ελλάδα για το δεύτερο κοµµάτι της Λαµπαδηδροµίας που θα διαρκέσει από τις 9 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου 2004.
 
Η Φλόγα θα µεταφερθεί µε πλοίο, ελικόπτερο και αυτοκίνητο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ελληνικής επικράτειας.
 
Θα ταξιδέψει συνολικά περίπου 78 ηµέρες, από τις οποίες 35 εκτός Ελλάδας. Στο εξωτερικό θα διανύσει περίπου 78.000 χιλιόµετρα, από τα οποία τα 1.500 χιλιόµετρα στα χέρια 3.600 περίπου Λαµπαδηδρόµων, ενώ θα επισκεφθεί 33 πόλεις, διεθνώς.
 
Τη Φλόγα θα έχουν την ευκαιρία να δουν 260 εκατοµµύρια άνθρωποι στην πόλη τους. Η Φλόγα θα φθάσει για πρώτη φορά µέχρι την Αφρική και τη Λατινική Αµερική.
H Τελετή Αφής της Ολυµπιακής φλόγας πραγµατοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυµπία. Η Ελληνική Ολυµπιακή Επιτροπή όρισε τον Κώστα Γκατσιούδη πρώτο Λαµπαδηδρόµο, ενώ η Κατερίνα Θάνου ήταν αυτή, η οποία άναψε το βωµό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυµπιακή φλόγα µετά την Αφή ταξίδεψε στην Πελοπόννησο για χρονικό διάστηµα επτά ηµερών.
 
Στις 9 Ιουλίου 2004 η Φλόγα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει το ταξίδι της στους υπόλοιπους Νοµούς της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας και να καταλήξει στις 13 Αυγούστου 2004 στο Ολυµπιακό Στάδιο για να σηµάνει την έναρξη των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004.
 
Θα γίνουν 207 στάσεις σε όλον τον κόσµο, 33 στο εξωτερικό και 174 στην Ελλάδα.
Ως προς τους λαµπαδηδρόµους, οι στολές τους και οι δάδες δεν θα έχουν καµία αναγραφή εµπορικού µηνύµατος. Κανένας δεν θα πληρώσει για να συµµετάσχει στη Λαµπαδηδροµία.
 
Η επιλογή των λαµπαδηδρόµων είναι ευθύνη των Εθνικών Ολυµπιακών Επιτροπών της κάθε χώρας, σύµφωνα µε ορισµένα κριτήρια, µε πιο σηµαντικό την επιλογή ατόµων που µπορούν να τρέξουν περίπου 300 µέτρα, κυρίως διασηµότητες, προσωπικότητες ή άνθρωποι που έχουν αφιερώσει µέρος της ζωής τους στον αθλητισµό, καθώς επίσης που έχουν προσφέρει έργο στην κοινωνία και την ανθρωπότητα.
 
Κάθε λαµπαδηδρόµος θα µπορεί να κρατήσει ως προσωπικό του ενθύµιο τη δάδα του, εφόσον το επιθυµεί, καταβάλλοντας ποσό ίσο µε το κόστος κατασκευής της δάδας.
 
Σε κάθε πόλη η Ολυµπιακή φλόγα θα παραµείνει µια ηµέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τη Λαµπαδηδροµία, τη διαδροµή και τις ηµεροµηνίες, απευθυνθείτε στα
παρακάτω:
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε
URL: http://www.athens2004.com
Tηλ.: 800-11-2004-3 (χωρίς χρέωση για κλήσεις εντός Ελλάδας) και
+30210-3733000 (για κλήσεις από το εξωτερικό)
 
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
 

Η Λαμπαδηδρομία στην αρχαιότητα

Η Φωτιά ήταν ιερό σύμβολο για τους ανθρώπους από τους προϊστορικούς ήδη χρόνους. Στην Αρχαία Ελλάδα ήταν το σύμβολο του θεού Ηφαίστου. Αντιπροσώπευε τη δημιουργία του κόσμου, την ανανέωση, το Φως. Στους ανθρώπους την είχε χαρίσει ο Προμηθέας, ο οποίος την είχε κλέψει από το Δία για χάρη τους.

Κάθε πόλη –κράτος είχε στο κέντρο της διαρκώς αναμμένο ένα βωμό και σε κάθε σπίτι έκαιγε η ιερή Φλόγα, αφιερωμένη στην θεά Εστία, προστάτιδα της οικογένειας. Οι Λαμπαδηδρομίες στην Αρχαία Ελλάδα ξεκίνησαν ως νυκτερινές θρησκευτικές τελετές, αλλά γρήγορα μετατράπηκαν σε ομαδικό αγώνισμα. Αρχικά οι αθλητές ήταν αποκλειστικά έφηβοι, όμως στη συνέχεια η Λαμπαδηδρομία εξελίχθηκε σε ένα από τα πλέον δημοφιλή αγωνίσματα.

Στο Πρυτανείο της αρχαίας Ολυμπίας ήταν πάντα αναμμένος ένας βωμός αφιερωμένος στην Εστία, με ιερή Φλόγα αναμμένη από τις ακτίνες του ήλιου, με τη βοήθεια ενός κοίλου κατόπτρου. Η διαδικασία ήταν απλή αλλά εντυπωσιακή: το κοίλο κάτοπτρο έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει και να «δεσμεύει» τις ακτίνες του ήλιου σε ένα σημείο του, το οποίο ονομάζεται «εστιακό». Έτσι, η πρωθιέρεια του ναού άναβε τη Δάδα απλώς ακουμπώντας την στο εστιακό σημείο του κατόπτρου.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, οι οποίοι ξεκίνησαν το 776 π.Χ., άσβεστη Φλόγα έκαιγε στο ιερό της Ολυμπίας. Στην αρχαία Αθήνα η Λαμπαδηδρομία αποτελούσε σημαντικό μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων των Παναθηναίων, που γίνονταν κάθε 4 χρόνια προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. Ξεκινώντας από το βωμό του Προμηθέα, κατέληγε στο βωμό της Αθηνάς στην Ακρόπολη, διανύοντας μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων στα χέρια 40 εφήβων από τις 10 φυλές της Αθήνας. Η Λαμπαδηδρομία εξασφάλιζε τη γρήγορη μεταφορά της ιερής Φλόγας, ώστε να διατηρήσει τη δύναμη και την αγνότητα της.
 
Η Αναβίωση της Λαμπαδηδρομίας

Στις 27 Ιουνίου 1912, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Στοκχόλμης, ο Βαρόνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν ανέφερε προφητικά:
"Και τώρα… ένας μεγάλος λαός παρέλαβε τη Δάδα… ανέλαβε να διαφυλάξει και… να αναζωπυρώσει την πολύτιμη Φλόγα της…
Και αν οι νέοι μας αφήσουν… στιγμιαία την Ολυμπιακή δάδα να πέσει από τα χέρια τους, άλλοι νέοι από την άλλη άκρη της γης, θα είναι έτοιμοι να τη σηκώσουν πάλι…
H Ολυμπιακή δάδα να ακολουθήσει την πορεία της μέσα στους αιώνες, για το καλό μιας ανθρωπότητας πιο πιστής, πιο γενναίας, πιο αγνής…"

Η Λαμπαδηδρομία ως προπομπός της γιορτής αναβίωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936. Από τότε η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, έγιναν θεσμός. Η Φλόγα, ξεκινώντας από την Ολυμπία, με πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον νεαρό αθλητή Κωνσταντίνο Κονδύλη, ταξίδεψε για πρώτη φορά χέρι με χέρι μέχρι το Βερολίνο και οι Αγώνες ξεκίνησαν με την αφή της στο Ολυμπιακό στάδιο. Η Φλόγα στο εξής θα σηματοδοτεί και θα ταυτίζεται με την έναρξη των Αγώνων.
Στις Ολυμπιάδες που ακολούθησαν, ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας συνέχισε να ενισχύεται, ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά και πολιτιστικά στοιχεία της εκάστοτε διοργανώτριας χώρας. Η επιλογή του αθλητή που ανάβει το βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο περιέχει κάθε φορά ξεχωριστούς συμβολισμούς για τη χώρα που φιλοξενεί τους Αγώνες.
Το 1960, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, η Φλόγα ακολούθησε μια διαδρομή «φόρο τιμής» στον Ελληνικό και το Ρωμαϊκό πολιτισμό, κάνοντας το πέρασμα Πειραιάς – Ρώμη με το πλοίο «Αμέρικο Βεσπούκι» και περνώντας από γνωστά και άγνωστα μνημεία των δύο χωρών. Η διαδρομή αυτή ήταν και η πρώτη που καλύφθηκε τηλεοπτικά.

Το 1968, στο Μεξικό, η Λαμπαδηδρομία ακολούθησε τη διαδρομή του Χριστόφορου Κολόμβου και η πρωταθλήτρια στίβου Enriqueta Basilio έγινε η πρώτη γυναίκα που άναψε τη Φλόγα στον Ολυμπιακό βωμό.

Για τους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ, το 1976, η Φλόγα ταξίδεψε μέσω δορυφόρου από την Αθήνα στην Οτάβα, ενώ το 1992 στη Βαρκελώνη ο Antonio Rebollo, Παραολυμπιονίκης τοξοβόλος, άναψε το βωμό με φλεγόμενο βέλος. Τέλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ το 2000, η Φλόγα ταξίδεψε κάτω από το νερό στο Great Barrier Reef, διανύοντας τη μεγαλύτερη έως τότε απόσταση στην ιστορία των Αγώνων.

Επόμενος σταθμός, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ΑΘΗΝΑ 2004, που διοργανώνεται με την υποστήριξη των Επίσημων Χορηγών Coca-Cola και Samsung. Η πρώτη Παγκόσμια Λαμπαδηδρομία!
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΑΘΗΝΑ 2004

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία είναι η μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας με δρομείς, από την Αρχαία Ολυμπία έως το στάδιο τέλεσης της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Λαμπαδηδρομία αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η ίδια η Ολυμπιακή φλόγα είναι το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης.
Αποστολή της Λαμπαδηδρομίας ΑΘΗΝΑ 2004 είναι να φωτίσει η Ολυμπιακή φλόγα τις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού, να θερμάνει τις καρδιές όλων των ανθρώπων και να δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να δυναμώσει το φως της σε όλον τον κόσμο, ενώνοντας τις τοπικές κοινότητες με το νήμα του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ΑΘΗΝΑ 2004, που διοργανώνεται με την υποστήριξη των Επίσημων Χορηγών Coca Cola και Samsung, θα είναι η πρώτη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα περάσει από ολόκληρο τον κόσμο και θα καταλήξει στη χώρα που γέννησε τους Αγώνες και την πόλη όπου αναβίωσαν.
Σε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει περίπου 78 ημέρες, η Ολυμπιακή φλόγα θα διανύσει περισσότερα από 78.000 χιλιόμετρα ανά τον κόσμο και θα φωτίσει όλους τους νομούς της Ελλάδας.
Έξω από τα σύνορα της Ελλάδας η Φλόγα, στα χέρια 3.600 Λαμπαδηδρόμων, θα περάσει για πρώτη φορά από την Αφρική και τη Ν. Αμερική και θα επιστρέψει σε όλες τις προηγούμενες Ολυμπιακές Πόλεις. Συνολικά, 260 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την Ολυμπιακή φλόγα στην πόλη τους.
Στην Ελλάδα η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα διασχίσει και τους 54 νομούς της χώρας. Για 43 ημέρες, περίπου 7.700 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τις μεγαλύτερες πόλεις μέχρι τις ακριτικές περιοχές. Το πρώτο κομμάτι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 2004 με την αφή της Φλόγας στην Ολυμπία. Η Φλόγα ταξιδέψε στην Πελοπόννησο για επτά ημέρες. Μετά το διεθνές της ταξίδι, θα επιστρέψει στην Ελλάδα για το δεύτερο κομμάτι της Λαμπαδηδρομίας που θα διαρκέσει από τις 9 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Λαμπαδηδρομία, απευθυνθείτε στα παρακάτω:
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε
Tηλ.: 800-11-2004-3 (χωρίς χρέωση για κλήσεις εντός Ελλάδας) 
+30210-3733000 (για κλήσεις από το εξωτερικό)
Το τηλεφωνικό κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2003 και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 08:30 π.μ. – 08:30 μ.μ. Οι γλώσσες επικοινωνίας είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.
 
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ (16/6)
 
Τρεις από τις αμερικανικές πόλεις που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ΑΘΗΝΑ 2004 ανακοίνωσαν τα άτομα που έχουν επιλέξει για να μεταφέρουν την Ολυμπιακή φλόγα στο Λος Άντζελες, στο Σεντ Λούις και στην Ατλάντα. Η Νέα Υόρκη θα ανακοινώσει τους λαμπαδηδρόμους της στις αρχές Ιουνίου. Η Ολυμπιακή φλόγα θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 16-19 Ιουνίου, στα πλαίσια της πρώτης παγκόσμιας Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Περίπου 480 λαμπαδηδρόμοι αναμένεται να συμμετάσχουν στο αμερικανικό σκέλος αυτού του ιστορικού γεγονότος.
Μερικά από τα σπουδαιότερα μέλη της αμερικανικής Ολυμπιακής οικογένειας θα μεταφέρουν τη Φλόγα στο ιστορικό ταξίδι της στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Bonnie Blair (Delafield, Ουισκόνσιν), Gail Devers (Loganville, Τζόρτζια), Janet Evans (Irvine, Καλιφόρνια), Rulon Gardner (Cascade, Κολοράντο), Rafer Johnson (Sherman Oaks, Καλιφόρνια), Jackie Joyner Kersee (St. Louis, Μιζούρι), Shannon Miller (Grafton, Μασαχουσέτη), Peter Vidmar (Coto de Caza, Καλιφόρνια) Bonny Warner (Byron, Καλιφόρνια) και πολλοί άλλοι σημαντικοί αθλητές.
Η ΑΘΗΝΑ 2004 έχει θεσπίσει ως κριτήριο οι λαμπαδηδρόμοι "να αντικατοπτρίζουν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα" και τα προγράμματα επιλογής να θέτουν ως προϋπόθεση κάποια μορφή συμμετοχής στα κοινά. Οι λαμπαδηδρόμοι που επελέγησαν εκπροσωπούν τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι άτομα που αλληλοσυνδέουν τις κοινότητές τους μέσω του αθλητισμού, της παιδείας ή του πολιτισμού. Επιπλέον, εμπνέουν τους γύρω τους με τη συμμετοχή, την ανάμειξή τους στα κοινά, τον ενθουσιασμό τους, την πίστη τους στο ανθρώπινο μέτρο και στην κοινή κληρονομιά.
Η Ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ από την Πόλη του Μεξικού και θα φτάσει στις 16 Ιουνίου στο Λος Άντζελες, τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1932 και του 1984. Στις 17 Ιουνίου, η Φλόγα θα είναι στο Σεντ Λούις, πόλη που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1904, πριν ταξιδέψει στις 18 Ιουνίου στην Ατλάντα, την πόλη που διοργάνωσε το 1996 τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Εκατονταετηρίδας . Το σκέλος της ιΔεθνούς Λαμπαδηδρομίας που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ θα καταλήξει στην Νέα Υόρκη, έδρα του ΟΗΕ, στις 19 Ιουνίου, πριν φύγει για το Μόντρεαλ του Καναδά, όπου διοργανώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1976.
 

Αμερικανοί Λαμπαδηδρόμοι

Όνομα, Πόλη, Πολιτεία
Όνομα, Πόλη, Πολιτεία
Alan Abrahamson, Hermosa Beach, Calif.
David Adams, Carrollton, Texas
Dallas Austin, Atlanta, Ga.
Eric Bailley, St. Louis, Mo.
Father John Bakas, Los Angeles, Calif.
Brett Banford, Salt Lake City, Utah
Deborah Barnosky, Berea, Ohio
Pepe Barreto, Los Angeles, Calif.
Benjamin Baum, Miami Beach, Fla.
June Becht, St. Louis, Mo.
Bonnie Blair, Delafield, Wis.
Angelia (Shawn) Boice, Bothell, Wash.
Father Gregory Boyle, Los Angeles, Calif.
Allen Brockman, Chesterfield, Mo.
Cynthia Brown, Lake St. Louis, Mo.
Daniel Bruck, Los Angeles, Calif.
David L. Bullock, Colorado Springs, Colo.
Steven Bunn, Belleville, Ill.
Brooke Cantwell, St. Charles, Mo.
Michael Carruth, Winston, Ga.
Harold Carter, McDonough, Ga.
Daniel Castro, Pasadena, Calif.
Gus Catsavis, St. Louis, Mo.
Brittney Chamberlain, Layton, Utah
Teri Clemens, Fenton, Mo.
Peter Clentzos, Pasadena, Calif.
Richard Cohen, Atlanta, Ga.
Robert Ctvrtlik, Newport Beach, Calif.
Verdery Cunningham, Atlanta, Ga.
Erich Dahl, St. Louis, Mo.
Bill Danforth, St. Louis, Mo.
Anita DeFrantz, Los Angeles, Calif.
Gail Devers, Loganville, Ga.
Erica Dickerhoof, Kennesaw, Ga.
Thomas Durham, Somonauk, Ill.
James Easton, Van Nuys, Calif.
Louis Eleopoulos, Martinez, Calif.
Janet Evans, Irvine, Calif.
Kate Evans, Atlanta, Ga.
Michael Evans, St. Louis, Mo.
Brian Farrey, Westborough, Mass.
Dana Fink, Atlanta, Ga.
Robert Follett, Keystone, Colo.
Robert Foster, St. Louis, Mo.
Porsche Foxx, Atlanta, Ga.
Herman Frazier, Honolulu, Hawaii
Julie Fredrick, Atlanta, Ga.
Alberto Friedmann, Highland, Ill.
Jennifer Friend, Lilburn, Ga.
Bruce Furniss, Villa Park, Calif.
Steve Furniss, Huntington Beach, Calif.
Manuel Galifianakis, Decatur, Ga.
Rulon Gardner, Cascade, Colo.
William Giers, Merritt Island, Fla.
Larry Goodman, Bel-Nor, Mo.
Robert Guzzo, Evansville, Ind.
Jim Hand, Largo, Fla.
Patrick Hassett, West Palm Beach, Fla.
Bettina Havard, McDonough, Ga.
Janice Herold, Fenton, Mo.
Dennis Higdon, Memphis, Tenn.
Patty Hillow, St. Louis, Mo.
Rebecca Hodson, West Lafayette, Ind.
Kit Hoover, Fairfield, Conn.
Richard Horning, Peachtree City, Ga.
Christopher Howard, La Crescenta, Calif.
Robin Howland, Huntington Beach, Calif.
William J. Hybl, Colorado Springs, Colo.
Mattie Jackson, Atlanta, Ga.
Valerie Jackson, Atlanta, Ga.
Kenya James, Atlanta, Ga.
Ginger Jamieson, Roanoke, Va.
Ruby Jewell, Atlanta, Ga.
Rafer Johnson, Sherman Oaks, Calif.
Bobby Jordan, Reseda, Calif.
Michael Josephson, Playa del Rey, Calif.
Jackie Joyner Kersee, St. Louis, Mo.
Lillie Kelley, Kirkwood, Mo.
Martin King III, Atlanta, Ga.
Eleni Konstantinopoulos, Northridge, Calif.
Andreas Kyprianides, Los Angeles, Calif.
Michael Larrabee, Santa Maria, Calif.
Sammy Lee, Huntington Beach, Calif.
E. Desmond Lee, St. Louis, Mo.
Michael Lenard, Los Angeles, Calif.
Julie Lewis, North Royalton, Ohio
Linden Longino, Atlanta, Ga.
Curtis Lovejoy, Atlanta, Ga.
Mario Machado, Sherman Oaks, Calif.
William MacLachlan, Alpharetta, Ga.
Robert Marbut Jr., San Antonio, Texas
Pamela Marquez, Northridge, Calif.
Frank Marshall, Santa Monica, Calif.
Annie Maxwell, East Point, Ga.
Victor Mbaba, Stone Mountain, Ga.
Patricia McCormick, Seal Beach, Calif.
Kevin McDonald, Ocala, Fla.
Nancy McIlvain, Longmont, Colo.
Shannon Miller, Grafton, Mass.
Robert Mortimer, Wildwood, Mo.
Matthew Moseley, Locust Grove, Ga.
Rev. Earl Nance Jr., St. Louis, Mo.
Everard Nelson, Lawrenceville, Ga.
Debi Nicholls, Trabuco Canyon, Calif.
Michael O'Hara, Pacific Palisades, Calif.
Tommy Owens, Atlanta , Ga.
Billy Payne, Atlanta, Ga.
Warren Peck, Bethlehem, Ga.
Ward Pierson, Chagrin Falls, Ohio
Velma Ploessel, Downey, Calif.
Michael Polsky, Chicago, Ill.
Zoe Primeau, Imperial, Mo.
Alex Ramos, Simi Valley, Calif.
James Reed, Greensboro, N.C.
Jill Richards, Alpharetta, Ga.
Dwayne Sanders, Peachtree City, Ga.
Jill Savery, Walnut Creek, Calif.
Harvey Schiller, New York, N.Y.
Maria Schmitz, St. Louis, Mo.
Alan Schroeder, Tucson, Ariz.
Bobbie Beth Scoggins, Frankfort, Ky.
Ann Shields, St. Louis, Mo.
Michael Siebe, Maplewood, Mo.
Judy Sophianopolous, Atlanta, Ga.
Georgia Sotiropoulos, West Hollywood, Calif.
Helen Stay, Huntington Beach, Calif.
Gregory Sun, Moscow, Idaho
Anastasia Terranova, San Mateo, Calif.
Lauren Tischer, Gladstone, Mo.
Craig Towerman, Chesterfield, Mo.
Christos Tsonis, Marietta, Ga.
William (Steve) Venable, Los Angeles, Calif.
Peter Vidmar, Coto de Caza, Calif.
Page Walden, Atlanta, Ga.
John Walsh, St. Peters, Mo.
Bonny Warner, Byron, Calif.
George Warren, Bismarck, N.D.
Samantha Wilson, Clayton, Mo.
Constantine Zografopoulos, Chicago, Ill.

ΣΑΙΝΤ ΛΟΥΙΣ (17/6)
 
Τρεις από τις αμερικανικές πόλεις που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ΑΘΗΝΑ 2004 ανακοίνωσαν τα άτομα που έχουν επιλέξει για να μεταφέρουν την Ολυμπιακή φλόγα στο Λος Άντζελες, στο Σαιντ Λούις και στην Ατλάντα. Η Νέα Υόρκη θα ανακοινώσει τους λαμπαδηδρόμους της στις αρχές Ιουνίου. Η Ολυμπιακή φλόγα θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 16-19 Ιουνίου, στα πλαίσια της πρώτης παγκόσμιας Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Περίπου 480 λαμπαδηδρόμοι αναμένεται να συμμετάσχουν στο αμερικανικό σκέλος αυτού του ιστορικού γεγονότος.
Μερικά από τα σπουδαιότερα μέλη της αμερικανικής Ολυμπιακής οικογένειας θα μεταφέρουν τη Φλόγα στο ιστορικό ταξίδι της στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Bonnie Blair (Delafield, Ουισκόνσιν), Gail Devers (Loganville, Τζόρτζια), Janet Evans (Irvine, Καλιφόρνια), Rulon Gardner (Cascade, Κολοράντο), Rafer Johnson (Sherman Oaks, Καλιφόρνια), Jackie Joyner Kersee (St. Louis, Μιζούρι), Shannon Miller (Grafton, Μασαχουσέτη), Peter Vidmar (Coto de Caza, Καλιφόρνια) Bonny Warner (Byron, Καλιφόρνια) και πολλοί άλλοι σημαντικοί αθλητές.
Η ΑΘΗΝΑ 2004 έχει θεσπίσει ως κριτήριο οι λαμπαδηδρόμοι "να αντικατοπτρίζουν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα" και τα προγράμματα επιλογής να θέτουν ως προϋπόθεση κάποια μορφή συμμετοχής στα κοινά. Οι λαμπαδηδρόμοι που επελέγησαν εκπροσωπούν τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι άτομα που αλληλοσυνδέουν τις κοινότητές τους μέσω του αθλητισμού, της παιδείας ή του πολιτισμού. Επιπλέον, εμπνέουν τους γύρω τους με τη συμμετοχή, την ανάμειξή τους στα κοινά, τον ενθουσιασμό τους, την πίστη τους στο ανθρώπινο μέτρο και στην κοινή κληρονομιά.
Η Ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ από την Πόλη του Μεξικού και θα φτάσει στις 16 Ιουνίου στο Λος Άντζελες, τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1932 και του 1984. Στις 17 Ιουνίου, η Φλόγα θα είναι στο Σεντ Λούις, πόλη που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1904, πριν ταξιδέψει στις 18 Ιουνίου στην Ατλάντα, την πόλη που διοργάνωσε το 1996 τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Εκατονταετηρίδας . Το σκέλος της ιΔεθνούς Λαμπαδηδρομίας που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ θα καταλήξει στην Νέα Υόρκη, έδρα του ΟΗΕ, στις 19 Ιουνίου, πριν φύγει για το Μόντρεαλ του Καναδά, όπου διοργανώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1976.
 
Αμερικανοί Λαμπαδηδρόμοι
 

Όνομα, Πόλη, Πολιτεία
Όνομα, Πόλη, Πολιτεία
Alan Abrahamson, Hermosa Beach, Calif.
David Adams, Carrollton, Texas
Dallas Austin, Atlanta, Ga.
Eric Bailley, St. Louis, Mo.
Father John Bakas, Los Angeles, Calif.
Brett Banford, Salt Lake City, Utah
Deborah Barnosky, Berea, Ohio
Pepe Barreto, Los Angeles, Calif.
Benjamin Baum, Miami Beach, Fla.
June Becht, St. Louis, Mo.
Bonnie Blair, Delafield, Wis.
Angelia (Shawn) Boice, Bothell, Wash.
Father Gregory Boyle, Los Angeles, Calif.
Allen Brockman, Chesterfield, Mo.
Cynthia Brown, Lake St. Louis, Mo.
Daniel Bruck, Los Angeles, Calif.
David L. Bullock, Colorado Springs, Colo.
Steven Bunn, Belleville, Ill.
Brooke Cantwell, St. Charles, Mo.
Michael Carruth, Winston, Ga.
Harold Carter, McDonough, Ga.
Daniel Castro, Pasadena, Calif.
Gus Catsavis, St. Louis, Mo.
Brittney Chamberlain, Layton, Utah
Teri Clemens, Fenton, Mo.
Peter Clentzos, Pasadena, Calif.
Richard Cohen, Atlanta, Ga.
Robert Ctvrtlik, Newport Beach, Calif.
Verdery Cunningham, Atlanta, Ga.
Erich Dahl, St. Louis, Mo.
Bill Danforth, St. Louis, Mo.
Anita DeFrantz, Los Angeles, Calif.
Gail Devers, Loganville, Ga.
Erica Dickerhoof, Kennesaw, Ga.
Thomas Durham, Somonauk, Ill.
James Easton, Van Nuys, Calif.
Louis Eleopoulos, Martinez, Calif.
Janet Evans, Irvine, Calif.
Kate Evans, Atlanta, Ga.
Michael Evans, St. Louis, Mo.
Brian Farrey, Westborough, Mass.
Dana Fink, Atlanta, Ga.
Robert Follett, Keystone, Colo.
Robert Foster, St. Louis, Mo.
Porsche Foxx, Atlanta, Ga.
Herman Frazier, Honolulu, Hawaii
Julie Fredrick, Atlanta, Ga.
Alberto Friedmann, Highland, Ill.
Jennifer Friend, Lilburn, Ga.
Bruce Furniss, Villa Park, Calif.
Steve Furniss, Huntington Beach, Calif.
Manuel Galifianakis, Decatur, Ga.
Rulon Gardner, Cascade, Colo.
William Giers, Merritt Island, Fla.
Larry Goodman, Bel-Nor, Mo.
Robert Guzzo, Evansville, Ind.
Jim Hand, Largo, Fla.
Patrick Hassett, West Palm Beach, Fla.
Bettina Havard, McDonough, Ga.
Janice Herold, Fenton, Mo.
Dennis Higdon, Memphis, Tenn.
Patty Hillow, St. Louis, Mo.
Rebecca Hodson, West Lafayette, Ind.
Kit Hoover, Fairfield, Conn.
Richard Horning, Peachtree City, Ga.
Christopher Howard, La Crescenta, Calif.
Robin Howland, Huntington Beach, Calif.
William J. Hybl, Colorado Springs, Colo.
Mattie Jackson, Atlanta, Ga.
Valerie Jackson, Atlanta, Ga.
Kenya James, Atlanta, Ga.
Ginger Jamieson, Roanoke, Va.
Ruby Jewell, Atlanta, Ga.
Rafer Johnson, Sherman Oaks, Calif.
Bobby Jordan, Reseda, Calif.
Michael Josephson, Playa del Rey, Calif.
Jackie Joyner Kersee, St. Louis, Mo.
Lillie Kelley, Kirkwood, Mo.
Martin King III, Atlanta, Ga.
Eleni Konstantinopoulos, Northridge, Calif.
Andreas Kyprianides, Los Angeles, Calif.
Michael Larrabee, Santa Maria, Calif.
Sammy Lee, Huntington Beach, Calif.
E. Desmond Lee, St. Louis, Mo.
Michael Lenard, Los Angeles, Calif.
Julie Lewis, North Royalton, Ohio
Linden Longino, Atlanta, Ga.
Curtis Lovejoy, Atlanta, Ga.
Mario Machado, Sherman Oaks, Calif.
William MacLachlan, Alpharetta, Ga.
Robert Marbut Jr., San Antonio, Texas
Pamela Marquez, Northridge, Calif.
Frank Marshall, Santa Monica, Calif.
Annie Maxwell, East Point, Ga.
Victor Mbaba, Stone Mountain, Ga.
Patricia McCormick, Seal Beach, Calif.
Kevin McDonald, Ocala, Fla.
Nancy McIlvain, Longmont, Colo.
Shannon Miller, Grafton, Mass.
Robert Mortimer, Wildwood, Mo.
Matthew Moseley, Locust Grove, Ga.
Rev. Earl Nance Jr., St. Louis, Mo.
Everard Nelson, Lawrenceville, Ga.
Debi Nicholls, Trabuco Canyon, Calif.
Michael O'Hara, Pacific Palisades, Calif.
Tommy Owens, Atlanta , Ga.
Billy Payne, Atlanta, Ga.
Warren Peck, Bethlehem, Ga.
Ward Pierson, Chagrin Falls, Ohio
Velma Ploessel, Downey, Calif.
Michael Polsky, Chicago, Ill.
Zoe Primeau, Imperial, Mo.
Alex Ramos, Simi Valley, Calif.
James Reed, Greensboro, N.C.
Jill Richards, Alpharetta, Ga.
Dwayne Sanders, Peachtree City, Ga.
Jill Savery, Walnut Creek, Calif.
Harvey Schiller, New York, N.Y.
Maria Schmitz, St. Louis, Mo.
Alan Schroeder, Tucson, Ariz.
Bobbie Beth Scoggins, Frankfort, Ky.
Ann Shields, St. Louis, Mo.
Michael Siebe, Maplewood, Mo.
Judy Sophianopolous, Atlanta, Ga.
Georgia Sotiropoulos, West Hollywood, Calif.
Helen Stay, Huntington Beach, Calif.
Gregory Sun, Moscow, Idaho
Anastasia Terranova, San Mateo, Calif.
Lauren Tischer, Gladstone, Mo.
Craig Towerman, Chesterfield, Mo.
Christos Tsonis, Marietta, Ga.
William (Steve) Venable, Los Angeles, Calif.
Peter Vidmar, Coto de Caza, Calif.
Page Walden, Atlanta, Ga.
John Walsh, St. Peters, Mo.
Bonny Warner, Byron, Calif.
George Warren, Bismarck, N.D.
Samantha Wilson, Clayton, Mo.
Constantine Zografopoulos, Chicago, Ill.

ΑΤΛΑΝΤΑ (18/6)
 
Νέα Υόρκη (19/06)
 
Με αφετηρία την πλατεία Αθηνών, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει την πόλη το Σάββατο 19 Ιουνίου. Η επίσημη υποδοχή της φλόγας από το Γενικό Προξενείο, θα γίνει παρουσία της αναπληρωτού Υπουργού Πολιτισμού κ. Φάννης Πάλλη Πετραλιά το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα υποδεχτεί η Νέα Υόρκη τη Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στις 19 Ιουνίου. Η αμερικανική μεγαλούπολη θα είναι ο τέταρτος και τελευταίος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας στις ΗΠΑ, που αναμένεται να επισκεφτεί διαδοχικά το Λος Άντζελες, το Σεντ Λιούις και την Ατλάντα, πόλεις που έχουν διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες στο παρελθόν.
 
Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης κ. Μπλούμπεργκ παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα αλλά και τα σημεία διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη, που αποτελεί και τον προτελευταίο σταθμό της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συνολικά θα διανύσει απόσταση 34 μιλίων και στα πέντε διαμερίσματα της Νέας Υόρκης, και οι 140 λαμπαδηδρόμοι θα παραδώσουν την φλόγα στην γνωστή πλατεία Τάιμς, του Μανχάταν, όπου και θα γίνει η αφή ειδικής Ολυμπιακής πυροδόχου. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει συμβολικές στάσεις στη γέφυρα του Μπρούκλιν, στο Στάτεν Αιλαντ, στα Τσέλσι Πιρς, στο Ροκφέλλερ Σέντερ, το στάδιο των New York Yankees, το «σημείο μηδέν» του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, και το Μπάτερυ Παρκ όπου και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αστέρια της ποπ και ροκ μουσικής. Ειδική τελετή θα διοργανωθεί στο Ελληνικό προξενείο, ενώ στάση μάλλον θα γίνει και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων συγκαταλέγονται 10 ομογενείς , η ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής Νάντια Κομανέτσι, καθώς και γνωστή δημοσιογράφος του CNN.
Ο κ.Μπλούμπεργκ εκδήλωσε την υπερηφάνεια του εκ μέρους των Νεοϋορκέζων που η Οργανωτική Επιτροπή Αθήνα 2004 επέλεξε την πόλη ως σταθμό της λαμπαδηδρομίας. «Όταν η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στη Νέα Υόρκη, θα βραβεύσουμε όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, την αυθεντικότητα, το πνεύμα και τις ενωτικές αρχές των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της Νέα Υόρκης.
Αναφερόμενος στην μεγάλη αυτή ημέρα της Νέας Υόρκης, ο δήμαρχος κ. Μπλούμπεργκ κάλεσε όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς αυτή συνεχίζει το παγκόσμιο ταξίδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Αξίζει να αναφερθεί πως η φλόγα κατά την διάρκεια της διέλευσής της από την Αστόρια, θα περάσει από πολλές ελληνικές γειτονιές αλλά και οργανισμούς, ενώ ήδη η ομογένεια έχει προγραμματίσει εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή της.
Τους εορτασμούς της Νέας Υόρκης θα παρακολουθήσει και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, που θα βρίσκεται εκείνες τις μέρες στις ΗΠΑ.

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τετάρτη
21
Φεβρουαρίου
Τιμοθέου, Ευσταθίου επισκόπου Αντιοχείας
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!