Sofia Times Magazine
 
23.01.18
 
 
Επιλογές
Πρωτοσέλιδο
Γνωρίστε μας
Α' Βραβείο
Διάφορα Θέματα
Ομογενειακές Ειδήσεις
Κυπριακές Ειδήσεις
Greek Web Radio
Greek Web TV
Eurovision
Διαφημιστείτε
Δελτία Τύπου
Σύνδεσμοι
Ταξίδια
Φωτογραφικό Υλικό
Παλαιό Web Site
Είπαν για μας
Ευχαριστίες
Επιστολική Ψήφος
Στρατολογικά
Παλαιά Τεύχη
SofiaTimes mobile
Συστήστε μας
Εκδηλώσεις
Βιβλίο Επισκεπτών
Επικοινωνία
Global Hellenism
Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Newsflash

Συνεχίζονται οι εκπομπές για το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο. Το Greek Web Radio είναι άλλο ένα εγχείρημα των συνεργατών της ειδησεογραφικής ομογενειακής πύλης του Sofia Times Magazine, το οποίο κερδίζει κάθε μέρα και περισσότερο τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν από το non stop δοκιμαστικό πρόγραμμα έχετε την ευκαιρία να ακούτε ελληνική μουσική από τις 6 μουσικές εκπομπές μας και να ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα στην Ομογένεια από τη δημοσιογραφική μας εκπομπή.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekwebradio.com περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας.Ζητούνται Συνεργάτες

Το Sofia Times Magazine και το Greek Web Radio θέλοντας να παρέχoyn καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία στην ελληνική και κυπριακή ομογένεια, ζητούν την βοήθεια και την συνδρομή σας στην ενίσχυση της προσπαθειάς μας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω e-mail στο partners@sofiatimes.com


Το Sofia Times Magazine,
ευχαριστεί για μία ακόμη χρονιά τον απανταχού Ελληνισμό από τις παρακάτω 125 χώρες,
για την εμπιστοσύνη που δείχνει καθημερινά στην ειδησεογραφική μας πύλη για την ενημέρωσή του...

(αφορά επισκεψιμότητα για τους μήνες Ιανουάριος - 18 Σεπτεμβρίου 2013)

United States

Greece

European country

Germany

Canada

Italy

Great Britain

Netherlands

Spain

Sweden

Cyprus

China

Poland

Finland

Russian Federation

France

Belgium

Romania

Australia

Ukraine

Bulgaria

Norway

Brazil

Austria

Singapore

Hungary

Luxembourg

Czech Republic

South Korea

Republic of Serbia

Isle of Man

Egypt

Slovenia

South Africa

Latvia

India

Moldova

Israel

Saudi Arabia

Turkey

Ireland

Switzerland

Philippines

Japan

Netherlands Antilles

Albania

Colombia

Hong Kong

Taiwan

Vietnam

F.Y.R.O.M

Mexico

Slovak Republic

United Arab Emirates

Denmark

Georgia

Nigeria

Portugal

Thailand

Lithuania

Indonesia

Chile

Qatar

Malaysia

Argentina

Venezuela

New Zealand

Iran

Jordan

Bangladesh

Pakistan

Ecuador

Senegal

Armenia

Haiti

Gabon

Peru

Polynesia (French)

Honduras

Azerbaidjan

Vatican City State

Belarus

Costa Rica

Lebanon

Kenya

Palestinian Territories

Nicaragua

Kazakhstan

Ivory Coast (Cote D'Ivoire)

Rwanda

Malta

Cameroon

Cambodia

Kuwait

Morocco

Panama

Ghana

Estonia

Congo, Democratic Republic of the

Algeria

Tunisia

Dominican Republic

Laos

Bahrain

El Salvador

Iraq

Bosnia-Herzegovina

Yemen

Syria

Benin

Angola

Bahamas

Jamaica

Gibraltar

Libya

Guatemala

Namibia

Ethiopia

Tadjikistan

Oman

Croatia

Paraguay

Mongolia

Sri Lanka

Madagascar
Sofia Times Magazine
Οι ειδήσεις της Ομογένειας με ένα μόνο κλικ...!
Διάφορα Θέματα
SofiaTimes.com mobile
Ομογενειακές Ειδήσεις
Εισαγωγή χρήστη

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δημοφιλή
Events Calendar
« < ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 > »
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Εκδηλώσεις
Δέν υπάρχουν γεγονότα

Αγαπημένo Site
Αγαπημένη σελίδα
Αρχική Σελίδα
Εκτύπωση Σελίδας
Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: «Οι αρχές και οι αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού απορρέουν από τη χριστι Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
ΦτωχόΑριστο 
27.12.03

ΤΟΝΙΣΕ  ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

 

«…κι αν δεν ξέρουμε  ποιοι είιμαστε και από που ερχόμαστε, τότε η Ένωση της Ευρώπης θα είναι μια χίμαιρα η οποία βεβαίως δεν θα έχει καμμιά σχέση με την πραγματικότητα».

 

Απολογισμό της 5νθήμερης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες έκανε, σε συνέντευξη Τύπου στις 8/10/2003, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος στο  Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας.

 

Ο κ. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τον τρόπο που κάλυψαν την επίσκεψή του η οποία έγινε με αφορμή τα  εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου τηε Εκκλησίας της Ελλάδος όπου είναι εγκαταστημένη η Αντιπροσωπεία στην ΕΕ.

 

            Ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι ήταν επιβεβλημένο καθήκον της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχει αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες για να βρίσκεται πιο κοντά στον τόπο λήψεως των ιστορικών αποφάσεων. Γι αυτό, συνέχισε, εδώ και 4 χρόνια εγκαινιάστηκε την παρουσία του Γραφείου η οποία όσο περνάει ο καιρός εμπλουτίζεται  με νέο προσωπικό και βεβαίως με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Αχαίας κ. Αθανασίου ο οποίος είναι ο δ/ντής του.

 

            Στα πλαίσια των εγκαινίων έγιναν ορισμένες εκδηλώσεις όπως ο αγιασμός  των Γραφείων, η τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό. Στο σημείο αυτό ο Μακαριότατος ευχαρίστησε τόσο τον Μητροπολίτη Βελγίου κ. Παντελεήμονα όσο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο απόγευμα της Κυριακής όπου η ομογένεια  παρουσίασε ένα πρόγραμμα πολιτιστικό με χορούς για το οποίο ο Μακαριότατος θαύμασε  τα ελληνικά νιάτα.

 

Θεώρησε, τόνισε, χρέος του να επισκεφθεί τους παράγοντες της ΕΕ και την Ελληνίδα Επίτροπο κ. Διαμαντοπούλου με την οποία είχε μακρά συνεργασία πάνω στον τομέα ευθύνης της αλλά και με άλλους συναδέλφους της  όπου συζήτησε το ρόλο της Εκκλησίας γενικότερα και ειδικότερα της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην επίτευξη των στόχων που κάθε ένας ή κάθε μία εκ των Επιτρόπων έχουν ως αντικείμενο μελέτης.

 

            Υπογράμμισε  ότι με όλους όσους συζήτησε  διαπιστώθηκε ότι εκτιμούν την Εκκλησία της Ελλάδος και την παρουσία της στα ευρωπαϊκά δρώμενα, ότι γνωρίζουν τις δραστηριότητές της και γνωρίζουν τις δυνατότητές της και το έργο της το οποίο δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνον στον ελληνικό λαό αλλά απευθύνεται και προς άλλους λαούς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα καθώς και σε άλλους λαούς οι οποίοι υποφέρουν. Αυτά μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Αναφέρθηκε, αργότερα, στην οργάνωση αυτή, λέγοντας ότι έχει σαν σκοπό να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και άλλου είδους βοήθεια σε λαούς οι οποίοι είναι θύματα των πολέμων και διακρίσεων και ανέφερε πολλά παραδείγματα της βοήθεια που τους παρέχεται όπως αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αναστήλωση ναών που κατέρρευσαν στο Κόσσοβο, προσφορά ασθενοφόρων οχημάτων σε Γεωργία, Ρουμανία, Αφγανιστάν κ.ά.

 

            Όσον αφορά την επαφή με τους Επιτρόπους της ΕΕ, ο κ. Χριστόδουλος είπε  ότι με πολλούς εξ αυτών συζήτησε και το θέμα της πολιτιστικής ταυτότητας της Ευρώπης κι αυτό εξ αφορμής του νέου Συντάγματος και του αγώνα ο οποίος διεξάγεται για  να γίνει αναφορά στο προοίμιο και στον Χριστιανισμό.

 

Σ΄ αυτό το σημείο, τόνισε, υπάρχει μεγάλη διχογνωμία γι αυτό και αναφέρθηκε στην ομιλία του, λίγο νωρίτερα στα μέλη του ΕΛΚ ειδικά σ΄αυτό το θέμα  όπου είχε τονίσει ότι το πρόβλημα δεν είναι  η αναφορά ή μη του χριστιανισμού στο Προοίμιο αλλά κυρίως το πρόβλημα είναι η ταυτότητα της Ευρώπης και η αυτοσυνειδησία της Ευρώπης διότι αν δεν υπάρξει αυτή η ταυτότητα «κι αν δεν ξέρουμε  ποιοι είιμαστε και από που ερχόμαστε, τότε η Ένωση της Ευρώπης θα είναι μια χίμαιρα η οποία βεβαίως δεν θα έχει καμμια σχέση με την πραγματικότητα».

 

            Ούτε  η οικονομική, ούτε η πολιτική ούτε η στρατιωτική Ένωση, συνέχισε, είναι ποτέ δυνατόν να εξασφαλίσουν την  ενότητα των ποικιλιών των λαοτήτων και εθνοτήτων που απαρτίζουν την ΕΕ εάν  δεν υπάρξει ένα σταθερό σημείο. μια βάση πάνω στην οποία  ως συνδετικό κρίκο θα στηρίζονται όλοι οι λαοί. Η ίδια η ΕΕ έχει αποδεχθεί ότι αυτό το σημείο δεν μπορεί να είναι άλλο παρά το πνευματικό, η πνευματικότητα δηλαδή του ευρωπαϊκού  πολιτισμού και ο πολιτισμός γενικότερα. Πάνω σ΄αυτό, συνέχισε, στηριζόμενοι κι εμείς ως Εκκλησία της Ελλάδος σε συνεργασία με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καθώς και με τις Πρωτεσταντικές Εκκλησίες της Ευρώπης έχουμε αναλάβει έναν αγώνα, μια προσπάθεια να προβάλλουμε αυτές τις αρχές, τις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού οι οποίες απορρέουν από τη χριστιανική διδασκαλία.

 

Διότι γίνεται λόγος σήμερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γίνεται  λόγος για τα δικαιώματα του παιδιού, της γυναίκας, το σεβασμό του ανθρώπινου προσώπου και της ανθρώπινης προσωπικότητας, για την αλληλεγγύη και την αγάπη, για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Όλα είναι καρποί της χριστιανικής διδασκαλίας. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο το σχήμα, είπε, να αποδεχόμαστε τους καρπούς ενός δέντρου και να απαρνούμεθα το δέντρο και τις ρίζες του. Δηλαδή να αποδεχόμαστε τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού που εκπορεύονται από τον χριστιανισμό και να μη θέλουμε να μνημονεύουμε ποιος είναι ο πατέρας αυτών των αξιών και αυτών των αρχών που διέπουν τον πολιτισμό μας.

 

            Στη συνέχεια μνημόνευσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι όπου κι αν πήγε στην 5νθήμερη επίσκεψή του έγινε,αυτός και η ακολουθία του, δεκτοί με πολλή αγάπη από όλους τους ξένους που είναι επικεφαλής της ΕΕ και εντύπωση προκάλεσαν τα θερμά λόγια τους για την πατρίδα μας και  την εκκλησία μας.

 

            Θέλουμε να πιστεύουμε, συνέχισε, ότι  το Γραφείο μας θα έχει μια γόνιμη και εποικοδομητική  παρουσία και βεβαίως η Εκκλησία μας έπειτα από τις συναντήσεις που είχαμε και όπου ετέθη η βάσις για μια περαιτέρω συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ΕΕ σε διαφόρους τομείς όπως η ειρήνη, η ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της φτώχειας, των διακρίσεων και του ρατσισμού, η αντιμετώπιση των γλωσσικών ανισοτήτων σε βάρος των ομάδων που βρίσκονται σε κοινωνικό αποκλεισμό.όλα αυτά, είπε, είναι θέματα με τα οποία ούτως ή άλλως ως εκ της φύσεώς της η Εκκλησία ασχολείται αλλά θα ήταν δυνατόν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερον οι ανάλογες επιδοτήσεις  τις οποίες έχουμε και τις οποίες μέχρι τώρα τουλάχιστον καλύπτουμε με τις προσφορές και τις εισφορές του πιστού λαού μας ο οποίος στηρίζει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας, ένα ευρύτατο δίκτυο ιδρυμάτων και άλλων καταστάσεων οι οποίες έρχονται  και έχουν σαν αποδέκτη τον πάσχοντα άνθρωπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ο Μακαριότατος, στη συνέχεια απήντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Χαρακτηριστικά όσον αφορά την καθυστέρηση για τον  απεγκλωβισμό κονδυλίων από κοινοτικά προγράμματα είπε  ότι η διαδικασία για ένταξη στα προγράμματα αυτά είναι μακρά. Ο ίδιος είχε θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό εδώ και 4 χρόνια, για συμμετοχή της Εκκλησίας ως παράγοντα κοινωνικής πρόνοιας και βοήθειας στα κοινοτικά προγράμματα.  Έκτοτε και η Εκκλησία προέβη στις ανάλογες ενέργειες για την ανάληψη των προγραμμάτων αλλά υπήρξε, τόνισε, και η κρίση των σχέσεων με την κυβέρνηση και αυτά τέθηκαν στο περιθώριο. Μετά το θέμα επανήλθε και πάλι και σε συνεννόηση με  τους 80 Μητροπολίτες έχει συνταχθεί πρόταση και έχουν συνταχθεί δελτία τεχνικά για 60 έργα. Τα δελτία αυτά εκκρεμούν είπε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για αρκετό καιρό.

 

Ωστόσο ο Μακαριότατος ευελπιστεί ότι θα υπάρξει σύντομα απεγκλωβισμός και ζήτησε μάλιστα, προς  επίσπευση της υπόθεσης τη βοήθεια του κ. Μπαρνιέ.

 

Σε άλλη ερώτηση  σχετικά με τα νέα μέλη ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι δεν υπάρχει πολιτική η οποία είναι εκπεφρασμένη, τελειωμένη και οριστική σχετικά με την εισδοχή χωρών που δεν ανήκουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο.Πρόσθεσε δε σε σχέση με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, ότι «όλοι απεδέχθησαν το γεγονός ότι οι συνομιλητές μας ότι οι πολιτισμοί μας πρέπει να είναι συμβατοί ο ένας με τον άλλο αν θέλουμε να φτιάξουμε μια Ευρώπη η οποία θα λέγεται Ενωμένη, θα έχει ένωση.Και η ένωση επιτυγχάνεται μ΄αυτό που λέγεται στη γλώσσα ιντεγκρασιόν δηλ. ενσωμάτωσις».

 

Η άποψη του Μακαριοτάτου είναι ότι η Ευρώπη δεν είναι απλώς ένας γεωγραφικός χώρος αλλά ένας πολιτισμικός χώρος.  Κι αν οι λαοί που τον απαρτίζουν δεν έχουν πολιτιστική ενότητα «δεν μπορούμε να μιλούμε για Ευρωπαϊκή Ένωση. Είτε δεν είναι ευρωπαϊκή είτε δεν είναι Ένωση»

 

Σε μια τελευταία ερώτηση που τέθηκε προς τον Μακαριότατο για πιθανή συνάντηση με το Φανάρι και με τον πρωθυπουργό είπε ότι όσο αφορά το Φανάρι θα συζητηθεί από την Ιερά Σύνοδο στις 9/10, την επομένη δηλαδή, ενώ για τη συνάντηση με τον κ. Σημίτη είπε ότι «δεν υπάρχει στον ορίζοντα περίπτωση υπηρεσιακής συναντήσεώς μας αφού δεν έχει εκφραστεί ούτε από μάς ούτε από την άλλη πλευρά τέτοια επιθυμία»

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Σχόλια

Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους...

Παρακαλούμε εισαχθείτε στο σύστημα ή εγραφείτε για να έχετε δικαίωμα κατάθεσης σχολίου.

Powered by AkoComment 2.0!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
"ο Παλμός της Ομογένειας"
Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, συντονιστείτε στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) με το Greek Web Radio - www.greekwebradio.com και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), με την "Πανελλήνια Φωνή" του Γιοχάνεσμπουργκ - www.hellenicradio.org.za και ακούστε την εκπομπή "ο Παλμός της Ομογένειας", με ειδήσεις, σχόλια και ρεπορτάζ από την Ομογένεια.

Μία παραγωγή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sofia Times Magazine σ' επιμέλεια και παρουσίαση του Κώστα Σ. Πασχαλίδη.

Η εκπομπή επαναλαμβάνεται στο Greek Web Radio κάθε Κυριακή στις 17:00 και Δευτέρα με Παρασκευή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας)

Greek Web Radio

Πάσχα στην Αλεξάνδρεια
Η "Διασπορά" στη Βενετία
Plant Your Roots In Greece
Το τηλεοπτικό της εβδομάδας
Greek Web Radio

Αν είσαστε καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα

και θέλετε να προβληθείτε μέσα από την Πύλη ή το ραδιόφωνό μας,

 επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας το υλικό της δουλειάς σας.

Lady AVA show
"Lady AVA show"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

από την

πρωτεύουσα της Κύπρου

στις 20:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 09:00 π.μ & 05:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

"DJ XOne"
"Dj X One"

καθημερινά στο
Greek Web Radio
με τον
Αργύρη Ναστόπουλο
Καλλιτεχνικό Καφενείο
"Καλλιτεχνικό Καφενείο"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Γιώτα, τον Ευθύμη, την Ευθυμία και την Κορίνα

στις 09:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 06:00 π.μ & 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γεια σου Έλληνα
"Γεια σου Έλληνα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με τον

Στράτο Γ. Κρυσταλλάκη

στις 22:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 05:00 π.μ & 13:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Τα πάθη του Έρωτα
"Τα πάθη του Έρωτα"

καθημερινά στο

Greek Web Radio

με την

Ερυφίλη Ευλιάογλου
και τον
Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

στις 23:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 04:00 π.μ & 14:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Αρωμα Νεολαίας
Η νεολαία της διασποράς έχει τώρα τη δική της εκπομπή στο

Greek Web Radio

"Αρωμα Νεολαίας"

με τον
Βαγγέλη Τριανταφύλλου

καθημερινά στις 18:00 μ.μ και σ' επανάληψη στις 02:00 π.μ - 07:00 π.μ. & 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Greek Web RadioBroadcasting by CompuLogic Hellas

Πρόγραμμα "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας"
Global Hellenism
Global Hellenism

Α' Βραβείο

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος βραβεύει το Sofia Times Magazine
Εορτολόγιο
Τρίτη
23
Ιανουαρίου
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
Στηρίζω το SofiaTimes.com

Enter Amount:

Τελευταίες Ειδήσεις
 
Top! Top!